Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Την θέση του στο διαδίκτυο βρήκε και το Λαογραφικό Μουσείο Λιγνού, στο Κοντοχώρι της Σαντορίνης

Τον δικό του χώρο στο διαδίκτυο απέκτησε και το Λαογραφικό Μουσείο Λιγνού, στο Κοντοχώρι της Σαντορίνης, όπου και παρουσιάζει μέρος των χώρων του και των δραστηριοτήτων ενω αναμένεται να μας ενημερώνει για τις εκδηλώσεις στις οποίες αναμένεται να συμμετάσχει στο μέλλον.
Η διευθυνσή του βρίσκεται στην σελίδα : http://www.santorinisfolkmuseum.com
Δημιουργός και διαχειρίστρια ιστοσελίδας είναι η Θαλλέλαια Καραμολέγκου.
Σύμφωνα με το εισαγωγικό κείμενο,
Η λαϊκή παράδοση της Σαντορίνης διατηρείται ζωντανή στο Κοντοχώρι των Φηρών, σε υπόσκαφο που χτίσθηκε πριν ενάμισι αιώνα περίπου. Εκεί όπου σήμερα στεγάζεται το Λαογραφικό Μουσείο του νησιού, που αξίζει να επισκεφθεί ο ταξιδιώτης.

Το Λαογραφικό Μουσείο ιδρύθηκε από τον Εμμανουήλ Α. Λυγνό, δικηγόρο, δημοσιογράφο και διευθυντή της εφημερίδας "Θηραϊκά Νέα".

Το σπίτι, στο οποίο στεγάζεται, έμεινε ανέπαφο από τους σεισμούς του 1956, συντηρήθηκε το 1973 και από τότε τοποθετήθηκαν σε αυτό παλαιά έπιπλα και σκεύη, οικογενειακά κειμήλια, στη θέση που χρηστικά ανήκουν.

Το 1993 οικοδομήθηκε στο Μουσείο πτέρυγα για την στέγαση της Πινακοθήκης και των εργαστηρίων, καθώς και το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου, στη μνήμη του ιδιοκτήτη του κτήματος Κωνσταντή Εμμ. Λυγνού, θείου του ιδρυτή.
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε