Γράφει ο Γιάννης Αργυρός
Η επωνυμία του είναι αρκετά γνωστή στα
πέρατα της οικουμένης, το πολύβουο: Art Space, facebook το οποίο ξεκίνησε την λειτουργία του
κατά τα τέλη του 1990.
Με ιδιαίτερο μεράκι η οικογένεια
Αργυρού πρωτοξεκίνησε τη λειτουργία του οινοποιείου κατά το έτος 1861 από μια κάναβα,
με το ρακιδιό της και ένα παλιό σύστημα επεξεργασίας της άνυδρης και νόστιμης σαντορινιάς ντομάτας, παράγοντας τον περίφημο τοματοπολτό του νησιού.
Η σημερινή του αξιοποίηση ακολουθεί και αυτή πιστά την παράδοση, προβάλλοντας
παράλληλα μια άλλη εικόνα του νησιού, μια Σαντορίνη που αποδέχεται την τέχνη
και εμπνέοντας τους καλλιτέχνες της.
Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να
επιλέξει σημαντικά έργα των μεγάλων καλλιτεχνών, καθώς επίσης και να επιλέξει
από την παραγωγή του οινοποιείου τα φημισμένα
προϊόντα υψηλής ποιότητας,
καθώς και κρασιά της αρεσκείας του, από ένα σύγχρονο οινοποιείο.
Ο χώρος είναι επισκέψιμος και καθημερινά ανοιχτός από τις
11:00 το πρωί, μέχρι το ηλιοβασίλεμα.
Πιστεύω πως το φωτογραφικό υλικό που θα δείτε, είναι μια ελάχιστη μεταφορά του κάθε επισκέπτη στο χώρο αυτό, απ΄ ότι θα μπορούσε να τον απολαύσει κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, θαυμάζοντας και τον υπόσκαφο χώρο, μέσα στα σπλάχνα της θηραϊκής γης - ελαφρόπετρα, αλλά και να αισθανθεί τις χαμηλότερες φυσικές θερμοκρασίες που παρέχονται, από την ιδιαίτερη παραδοσιακή τεχνική του.
Πιστεύω πως το φωτογραφικό υλικό που θα δείτε, είναι μια ελάχιστη μεταφορά του κάθε επισκέπτη στο χώρο αυτό, απ΄ ότι θα μπορούσε να τον απολαύσει κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, θαυμάζοντας και τον υπόσκαφο χώρο, μέσα στα σπλάχνα της θηραϊκής γης - ελαφρόπετρα, αλλά και να αισθανθεί τις χαμηλότερες φυσικές θερμοκρασίες που παρέχονται, από την ιδιαίτερη παραδοσιακή τεχνική του.