Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Σάββατο, 25 Μαΐου 2013

Art Space ένας απίθανος καλλιτεχνικός και παραδοσιακός χώρος στην Έξω Γωνιά της Σαντορίνης

  Στο παραδοσιακό και γραφικό χωριό τηςΈξω Γωνιάςτης Σαντορίνης, όπου βασιλεύει η αρχιτεκτονική παράδοση του νησιού, μεταξύ των όσων υπάρχουν, μπορεί κάποιος να επισκεφθεί κι ένα ιδιαίτερο χώρο όπου και αποτελεί πραγματικό στολίδι της περιοχής, εκεί όπου φωλιάζει καλά η παράδοση, αλλά και σύχρονη τέχνη από αστέρες του ευρύτερου καλλιτεχνικού στερεώματος, με κορυφαίους Έλληνες και ξένους δημιουργούς.

Η επωνυμία του είναι αρκετά γνωστή στα πέρατα της οικουμένης, το πολύβουο: Art Spacefacebook το οποίο ξεκίνησε την λειτουργία του κατά τα τέλη του 1990.
Με ιδιαίτερο μεράκι η οικογένεια Αργυρού πρωτοξεκίνησε τη λειτουργία του οινοποιείου κατά το έτος 1861 από μια κάναβα, με το ρακιδιό της και ένα παλιό σύστημα επεξεργασίας της άνυδρης και νόστιμης σαντορινιάς ντομάτας, παράγοντας τον περίφημο τοματοπολτό του νησιού.
Η σημερινή του αξιοποίηση ακολουθεί και αυτή πιστά την παράδοση, προβάλλοντας παράλληλα μια άλλη εικόνα του νησιού, μια Σαντορίνη που αποδέχεται την τέχνη και εμπνέοντας τους καλλιτέχνες της.

Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να επιλέξει σημαντικά έργα των μεγάλων καλλιτεχνών, καθώς επίσης και να επιλέξει από την παραγωγή του οινοποιείου τα φημισμένα προϊόντα υψηλής ποιότητας, καθώς και κρασιά της αρεσκείας του, από  ένα σύγχρονο οινοποιείο.

Ο χώρος είναι επισκέψιμος και καθημερινά ανοιχτός από τις 11:00 το πρωί, μέχρι το ηλιοβασίλεμα.
Πιστεύω πως το φωτογραφικό υλικό που θα δείτε, είναι μια ελάχιστη μεταφορά του κάθε επισκέπτη στο χώρο αυτό, απ΄ ότι θα μπορούσε να τον απολαύσει κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, θαυμάζοντας και τον υπόσκαφο χώρο, μέσα στα σπλάχνα της θηραϊκής γης - ελαφρόπετρα, αλλά και να αισθανθεί τις χαμηλότερες φυσικές θερμοκρασίες που παρέχονται, από την ιδιαίτερη παραδοσιακή τεχνική του. 


πηγή:hkoinoniamas
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε