Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Μήπως ο έλληνας δεν θέλει να δουλέψει;

Γράφει  ο  κτηνοτρόφος από την Κρήτη.
Για να καταπολεμηθεί η ανεργία διάβασα ότι θα προσλάβουν κάποιες χιλιάδες ατόμων στους δήμους,, δήθεν για κοινωφελή εργασία, με μισθό περίπου 560 Ευρώ.
Στην πραγματικότητα, πρόκειται για άλλη μια γενιά νέων οι οποίοι θα εκπαιδευτούν στην δημόσια λούφα και τεμπελιά, αφού και οι ίδιοι ξέρουν ότι ούτε θα προσφέρουν ούτε θα
εκπαιδευτούν σε κάτι, ούτε οράριο θα τηρούν.
Δηλαδή, απλά θα εκπαιδευτούν ως τεμπέληδες, από την αρχή της ζωής τους.
Αυτό που πρέπει να γίνει είναι, όλοι αυτοί που θέλουν δουλειά, αν βέβαια θέλουν να δουλέψουν πραγματικά, να επιδοτηθούν κατά 300 Ευρώ ο κάθε ένας, υπό την προϋπόθεση ότι θα βρουν δουλειά σε κάποιον ιδιώτη,, ή θα πάνε να δουλεύουν στις φράουλες και στα βερίκοκα ως επιδοτούμενοι αγροτικοί εργάτες,, όποιος βέβαια θέλει.
Έτσι θα πάρουν τα 300 της επιδότησης + άλλα 400 – 500 από τα χωράφια = 700 ευρώ τον μήνα, αντί των 560 του κηφηναριού στους δήμους.
Έτσι θα μείνει και το συνάλλαγμα εντός της Ελλάδος, το οποίο τώρα φεύγει από τους μετανάστες που δουλεύουν στα χωράφια, ή αλλού.
Αλλά και το επίδομα ανεργίας, θα πρέπει να μειωθεί σε ποσό,, αλλά ταυτόχρονα να επιμηκυνθεί σε χρόνο, υπό την προϋπόθεση ότι ο άνεργος πηγαίνει και δουλεύει στις φράουλες ή στις ελιές για τουλάχιστον τρεις μήνες τον χρόνο.
Αυτά να ισχύσουν μόνο για τους κάτω των 40 ετών.
Πχ.
Είναι κακό μια καθαρίστρια ή καμαριέρα ή ένας κηπουρός που δουλεύει 4 -5 μήνες στο ξενοδοχείο να επιδοτηθεί προς 400 Ευρώ αν πάει να δουλεύει στις φράουλες,, αλλά αν δεν πάει να πάρει μόνο 200 Ευρώ ταμείο ανεργίας.
Εννοείτε θα ασφαλιστή από τον ιδιώτη αγρότη.
Αν το κάνει αυτό η κυβέρνηση είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι θα προτιμήσουν τα 200 και να κάθονται, από τα 400 επιδότηση εργασίας + τα μεροκάματα =700 -800 τον μήνα, γιατί ο έλληνας δεν θέλει δουλειά, θέλει μόνο Δημόσιο.
Πως γίνεται από την μια να έχουμε ανεργία, αλλά ταυτόχρονα χρειάζονται οι αγρότες εισαγωγή εργατών!!!
Γιατί αυτός ο άνεργος, αφού είναι που είναι άνεργος δεν πάει να δουλέψει στις φράουλες;
Είναι λίγα λεφτά για έναν εντελώς άνεργο τα 25 ευρώ μεροκάματο στις φράουλες;
Στο χωριό μου λένε, πως μόνο ένας που δεν θέλει να δουλέψει, δεν βρίσκει δουλειά να κάνει.
Εκτός και αν ο έλληνας θεωρεί πλέον δουλειά, οτιδήποτε άλλο, εκτός τα αγροτικά.


Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε