Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

μια Σαντορίνη, Ανοιξιάτικη και όμορφη!

Γράφει η Δέσποινα
Μια απο τις καλύτερες περιόδους της διανύει αυτή την εποχή η Σαντορίνη σε οτι αφορά τον αγροτικά τομέα, με τη «γη» απο την μια να δείχνει πολύ όμορφη με τα αμπέλια τυλιγμένα σε κουλούρες για να προστατεύονται απο τους ανέμους (η τεχνική που χρησιμοποιείται είναι μοναδική σε ολόκληρο τον κόσμο) κι απο την άλλη τις καλλιεργούμενες εκτάσεις να έχουν αυξηθεί θεαματικά το τελευταίο διάστημα, γεγονός που δεν μένει απαρατήρητο απο κατοίκους και επισκέπτες, που καταλήγουν στο οτι η φυσιογνωμία του νησιού έχει βελτιωθεί και μάλιστα εντυπωσιακά.
Σύμφωνα άλλωστε και με στοιχεία που κατά καιρούς παρουσιάζει η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, οι καλλιεργούμενες εκτάσεις στο νησί τα τελευταία χρόνια σταδιακά αυξάνονται με αποτέλεσμα και το εισόδημα των αγροτών να βελτιώνεται αλλά και το περιβάλλον του νησιού να ομορφαίνει.
Για το θέμα έχουμε κατά καιρούς.. χρονιές και εποχές πραγματοποιήσει αρκετά ρεπορτάζ μιλώντας με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και αγρότες, σύμφωνα δε με τις φετινές μας πληροφορίες η επιλογή και το ενδιαφέρον του τοπικού πληθυσμού  να καλλιεργεί την γη του έχει αυξηθεί θεαματικά (ίσως και ως εκ τούτου θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο για τα .. θετικά αποτελέσματα της κρίσης!, αλλά η αλήθεια είναι οτι δεν θα θέλαμε να συνδέσουμε το θέμα με αυτήν...) ενω οι καλοί καιροί του φετινού χειμώνα αναμένεται να αποδώσουν μια εξαιρετική σε ποσότητα και ποιότητα παραγωγή αγροτικών προϊόντων.
Τα σημαντικότερα και ευρύτατα γνωστά αγροτικά προιόντα της Σαντορίνης είναι το δημοφιλέστατο ανα τον κόσμο κρασί της, η φάβα και τα ντοματάκια, ενω τα τελευταία χρόνια οι καλλιέργειες έχουν διευρυνθεί σε όλα σχεδόν τα κηπευτικά προιόντα αλλά και το λάδι, με τις ελιές στην Σαντορίνη να ξεπερνούν τις 70.000 χιλιάδες ρίζες, όπως είχαμε αναλυτικά αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτησή μας.
Τι καλύτερο λοιπόν για να υποδεχθεί κανείς την φετινή Άνοιξη αλλά και τουριστική περίοδο στο νησί;!
Οι φωτογραφίες -χθεσινές- παρουσιάζουν την εικόνα παλαιών αλλά κι ενός νέου αμπελώνα στην περιοχή μεταξύ Μεγαλοχωρίου και Εμπορείου, που δημιουργήθηκε φέτος τον χειμώνα με πρωτοβουλία ιδιώτη επιχειρηματία και προκειμένου να δημιουργήσει την δική του παραγωγή σε κρασί. Αργά ή γρήγορα, όπως όλα τα πράγματα στην ζωή!, μια ακόμη Σαντορινιά ετικέτα θα είναι γεγονός!
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε