Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ένωση Λεμβούχων Θήρας, σε σταθερά αναπτυξιακή πορεία …

Εάν όχι το μοναδικό, ένα από τα -δυστυχώς- ελάχιστα σκάφη που κατασκευάζονται αυτήν την εποχή στην Ελλάδα, ναυπηγεί το τελευταίο διάστημα στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στην περιοχή της Βλυχάδας της Σαντορίνης, η Ένωση Λεμβούχων Θήρας.


Το νέο σκάφος αναμένεται να ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2013 και να προστεθεί άμεσα στον στόλο των 25 σκαφών της.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της, η Ένωση Λεμβούχων Θήρας έχει σκοπό να κατασκευάσει στα ιδιόκτητα ναυπηγεία της, συνολικά 4 νέα σκάφη, με τα δύο πρώτα να παραδίδονται το 2013 και τα άλλα δύο το 2014.
Η Ένωση Λεμβούχων Θήρας με το νεότευκτο σκάφος της θα είναι σε θέση να παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών, ακόμη και μέσω επιδοτούμενων δρομολογίων στα νησιά της επαρχίας Θήρας (του νησιωτικού συμπλέγματος της Σαντορίνης) καθ όλη την διάρκεια του χρόνου και ιδίως τους χειμερινούς μήνες οπώτε και η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών είναι δυσχερής, με την κατάσταση, λόγο και των περικοπών κονδυλίων του Υπουργείου Ναυτιλίας για τις επιδοτούμενες γραμμές (κατά 13 εκ. ευρώ το 2013) να αναμένεται να δυσχεράνει ακόμη περισσότερο, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην επικοινωνία μεταξύ τους, των μικρών -και οχι μόνο- νησιών.
Το νέο σκάφος θα έχει την δυνατότητα να μεταφέρει 200 επιβάτες, η ταχύτητά του θα ξεπερνά τους 20 κόμβους, ενω θα εξοπλιστεί με σύγχρονα μηχανήματα που θα του επιτρέπουν να ταξιδεύει ακόμη και με δύσκολους χειμωνιάτικους καιρούς. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ένωση Λεμβούχων Θήρας είναι σταθερά μια από τις κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Σαντορίνη που συνεχίζουν να ακολουθούν αναπτυξιακό πρόγραμμα, αντιλαμβανόμενες πάντοτε έγκαιρα τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της κάθε εποχής.
Η Ένωση Λεμβούχων Θήρας παρέχει λεμβουχικές (θαλάσσιες μεταφορικές) υπηρεσίες στην περιοχή της Σαντορίνης με τα ιδιόκτητα σκάφη της και με το μόνιμο προσωπικό της που ξεπερνά τα 70 άτομα.
Ένα από τα κύρια αντικείμενά της είναι η ασφαλής και γρήγορη μεταφορά των επιβατών των κρουαζιεροπλοίων που προσεγγίζουν τον όρμο των Φηρών, μιας και το νησί δεν διαθέτει λιμένα πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων, εξ αιτίας της έλλειψης του οποίου, προέκυψε άλλωστε και η ανάγκη δραστηριοποίησης ενός σύγχρονου στόλου πλοιαρίων για την από-επιβίβαση στην Σαντορίνη των επιβατών των πλοίων της κρουαζιέρας.


Με τα 4 νέα πλοία της η Ένωση Λεμβούχων Θήρας θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που προκύπτουν στις θαλάσσιες μεταφορές κι ακόμη δε, και στο κομμάτι της ακτοπλοίας, καλύπτοντας τις ανάγκες του κομβικού λιμανιού της Σαντορίνης.
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε