Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ WALL STREET JOURNAL ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ

«Οι Έλληνες ψάχνουν δύναμη μέσω ενός μοναχού που προβλέπει γεγονότα» αναφέρει η Wall Street Journal σε μια εκτενή της αναφορά για τον Γέροντα Παΐσιο, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι ο μοναχός που έφυγε από τη ζωή το 1994 είχε προβλέψει την κοινωνικοπολιτική αναταραχή των ημερών μας, κάνοντας λόγο για «μεγάλη αναστάτωση, σύγχυση, πείνα και πολιτική αστάθεια». Παράλληλα, επισημαίνει τη δημοφιλία που απολαμβάνουν οι προφητείες και τα θαύματά του, όπως και την κοσμοσυρροή που σημειώνεται κάθε Κυριακή στον τάφο του, με τους πολίτες να ζητούν να τους βοηθήσει, κυρίως στα οικονομικά τους προβλήματα.

Σύμφωνα με τη WSJ, η φήμη του Γέροντα Παϊσίου φτάνει πλέον αυτή του Νοστράδαμου, ο οποίος πιστεύεται ότι έχει προβλέψει την άνοδο του Χίτλερ και τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Εν μέσω βαθέματος της ύφεσης, αύξησης της ανεργίας και δυσκολιών των περισσότερων οικογενειών της Ελλάδας να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, πολλοί είναι αυτή που ψάχνουν παρηγοριά, αναφέρει το άρθρο υπογραμμίζοντας τις «τρελές» πωλήσεις των βιβλίων που σχετίζονται με τον μοναχό.

Παράλληλα, η αμερικανική εφημερίδα κάνει αναφορά στην υπόθεση του 27χρονου Φίλιππου Λοΐζου που συνελήφθη για τη σελίδα «Γέρων Παστίτσιος» στο Facebook.
 

 
 
  Παρότι το συγκεκριμένο άρθρο εστιάζει (κακώς) στις...πωλήσεις βιβλίων για τον Γέροντα Παϊσιο με τις κλασικες αμερικανοεβραϊκές γελοίες συγκρίσεις (π.χ με Νοστράδαμο), πρέπει να πούμε ότι η φήμη του Γέροντος ΚΑΙ στις ΗΠΑ δεν δημιουργήθηκε τώρα, αλλά υπάρχει εδώ και δεκαετίες!
 
Άλλωστε, στην αμερικανική ήπειρο ΑΝΘΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, με την ίδρυση δεκάδων ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ Μοναστηριών σε κάθε γωνιά της (τεράστιο έργο έχει επιτελέσει ο π. Εφραίμ της Αριζόνας, μοναχός της Ιεράς Μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους), ενώ χιλιάδες βαπτίζονται Ορθόδοξοι κάθε χρόνο! 

πηγή:hellas-orthodoxy
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε