Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

17 ΝΟΕΜΒΡΗ , ΑΛΗΘΕΙΕΣ που ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ !!

Γράφει ο  Βλάσης  Γωγούσης
Επέτειος 17 Νοέμβρη :
Γιορτές, πορείες , μνήμες , ύμνοι για τη γενιά του Πολυτεχνείου, κατάρες για τους δικτάτορες.
Χιλιάδες οι ( όψιμοι ) αντιστασιακοί - οι περισσότεροι απ` αυτούς χειροκροτούσαν τους..
Συνταγματάρχες , τότε - !
Κατάπληξη μου κάνει πόσο ενωμένοι είναι όλοι οι πολιτικοί.
¨Ολοι , συσπειρωμένοι , ανεξάρτητα από κόμματα και παρατάξεις .
¨Όλοι αποκηρύσσουν τις δικτατορίες , όλοι τις αντιπαθούν , τις απεχθάνονται και τις καταριούνται.
Ξέρετε γιατί ; γιατί οι δικτάτορες τους παίρνουνε το κόκαλο της εξουσίας μέσα από το στόμα τους , τους καθιστούν ανενεργούς, ανίσχυρους, άπραγους και ανεπάγγελτους !
Και ψάχνουν και θυμούνται και ανακαλύπτουν όλα τα κακά της δικτατορίας :
Λογοκρισίες, βασανισμούς, εξορίες, καταδίκες , όλα αναδεικνύονται - καμιά φορά διογκώνονται κι`όλας - για να προβληθεί το απεχθές πρόσωπο των δικτατόρων.
Κυρίαρχη επωδός : « η κατάργηση της ελευθερίας του ατόμου !»
Ποιάς ελευθερίας του ατόμου, κύριοι άρχοντες, ποιάς ελευθερίας του λόγου, όταν στην 10ετία 1945-1955 για ένα «όχι ,δεν υπογράφω », καταδικάζονταν νεαρά βλαστάρια σε θάνατο και εκτελούνταν « την τρίτη μέρα μετά την απόφαση» -έτσι έγραφε η απόφαση του έκτακτου ( Ελληνικού, δυστυχώς ) Στρατοδικείου.
Ξέρετε ποιοι ήτανε πρωθυπουργοί των τότε κυβερνήσεων που εξέδωσαν το θανατηφόρο Γ! Ψήφισμα ;
Γεώργιος Παπανδρέου, Νικόλαος Πλαστήρας, Θεμιστοκλής Σοφούλης, Κωνσταντίνος Τσαλδάρης, Σοφοκλής Βενιζέλος ανάμεσά τους δηλαδή και πρόγονοι κάποιων μετέπειτα …αντιστασιακών κυβερνώντων!!! ,
7,500 ( ναι , καλά διαβάσατε ) , εφτάμιση χιλιάδες ελληνόπουλα καταδικάστηκαν σε θάνατο και απ` αυτούς οι μισοί εκτελέστηκαν , ανάμεσά τους - για πρώτη φορά στην Ελλάδα - και αμέτρητες γυναίκες ( Κούλα Ελευθεριάδου και Ειρήνη Γκίνη οι δύο πρώτες).
ΟΛΟΙ εκτελέστηκαν από στρατιωτικά ΕΛΛΗΝΙΚΑ αποσπάσματα
Ποιάς ελευθερίας , όταν με ένα « ναι, αποκηρύσσω» αθωώνονταν κι`έσωζαν τη ζωή τους κι` εκείνα γαντζωμένα στα ιδανικά τους ,δεν υπέγραφαν κι` αντίκριζαν το εκτελεστικό απόσπασμα ;
Όταν για ένα κουπόνι δυό δραχμών , ναι δυό δραχμών , καλά διαβάσατε ( υπέρ των οικογενειών των εξορίστων , έγραφε στην πίσω μεριά το κουπόνι ) εκτελέστηκαν 16 νέοι άνθρωποι στα Γιάννενα - ανάμεσά τους δυό κορίτσια !
Που ήταν οι πολιτικοί μας τότε;;
Τότε που οι υπηρεσίες της Εθνικής Ασφάλειας βασάνιζαν τον κόσμο ;
¨Όταν χιλιάδες άνδρες , γυναίκες, έφηβοι, βασανίζονταν απάνθρωπα ,κι` όταν δεκάδες χιλιάδες κλείνονταν στα κάτεργα ή στέλνονταν στα Μακρονήσια;
Μ`αρέσει , που οι πολιτικοί όλων των παρατάξεων , εξανίστανται για τους νεκρούς , τους βασανισθέντες και τους εξορίστους της εφταετίας (τα θύματα της οποίας τιμώ και θαυμάζω ) , κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διαφύλαξη των… προσωπικών δεδομένων !
Αλλά δεν παραλείπουν να καλύπτουν τα πρόσωπα των βιαστών και των δολοφόνων, δεν ανακοινώνουν τα ονόματα των μεγαλοκαταχραστών του δημοσίου χρήματος έως ότου αποφανθούν αμετάκλητα τα δικαστήρια ( είκοσι χρόνια δηλαδή μετά!) όμως ΚΑΝΕΙΣ δεν βρέθηκε μέχρι σήμερα να αποκηρύξει - έστω και ετεροχρονισμένα - τους εξευτελισμούς της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που οι «ρίζες» τους μεθόδευαν ανέχονταν, ή τις χειροκροτούσαν τότε !
Τότε που δεν ακούστηκε ένα «μη », ένα «όχι, ένα «σταματήστε » !
’Μια ερώτηση στη Βουλή δεν έγινε ( είχαμε και Βουλή τότε ! ) ούτε μια καταγγελία στους διεθνείς οργανισμούς .
Και καλά τότε, ύστερα, αργότερα, χθες, σήμερα, τώρα;;;
Ναι σήμερα, στις 17 Νοέμβρη, να βγούνε με την ευκαιρία του Πολυτεχνείου και να αναφερθούνε στη σφαγή τόσων αθώων υπάρξεων , που μοναδικό τους έγκλημα ήταν το «πιστεύω » τους - σωστό η λάθος, δεν έχει σημασία – απλώς ρωτάω .
Ρωτάω με παράπονο ανάμικτο με οργή και αγανάκτηση, επειδή είμαι ένας από τους ελάχιστους επιζώντες αγωνιστές της γενιάς εκείνης , με ένοπλη συμμετοχή στον αδελφοκτόνο εμφύλιο , και ενώ κοντεύω να πεθάνω , δεν άκουσα ούτε μια συγγνώμη για όσα πάθαμε αγωνιζόμενοι για τα ιδανικά μας.
Είπα να μη μιλήσω σήμερα ! Δάγκωσα και μάτωσα τα χείλια μου για να το
«καταπιώ» αλλά δεν μπόρεσα και : «θα το πω κι` ας το πιώ » είπα , ( οι παλιότεροι με καταλαβαίνουν ,).
Ξέρετε που βρίσκονται σήμερα οι περισσότεροι φίλοι μου και συμπολεμιστές μου των αγώνων της κατοχής και του εμφυλίου;;
Δυό μέτρα κάτω από τη γη, παραχωμένοι είναι, ανάμεσά τους και τα τέσσερα 17χρονα φιλαράκια μου που βγήκαμε μαζί στο βουνό ν` αγωνιστούμε για τα πανανθρώπινα ιδανικά της ισότητας , της λευτεριάς και της δημοκρατίας.
Είναι θαμμένα δίπλα –δίπλα με τους χιλιάδες αθώους νεκρούς του Εθνικού Στρατού και των άλλων θυμάτων του μίσους και της προπαγάνδας που έσπειραν στη χώρα μας οι νικητές του Β! παγκοσμίου πολέμου , οι Αγγλοαμερικάνοι και οι Ρώσσοι ( δήθεν) σύμμαχοί μας !.
Πολλές χιλιάδες, νεαρά βλαστάρια - κι` απ τις δυό πλευρές - που επιζήσαμε , ακρωτηριασμένοι σωματικά και ψυχικά , αγωνιστήκαμε σκληρά τελείως αβοήθητοι και όμως βρήκαμε τον δρόμο για την καταξίωση ,δουλεύοντας σκληρά , προσφέροντας μέχρι και τώρα, που γράφονται ετούτες οι γραμμές , χωρίς να πάρουμε από την πολιτεία ούτε ένα ΕΥΓΕ!
Και τώρα πέστε μου, φίλοι αναγνώστες :
Η περιβόητη γενιά του 114 και του Πολυτεχνείου τι «έδωσε» και τι «εισέπραξε» για την ηρωική εξέγερση του 3ήμερου της 17 Νοέμβρη;
Στο πρώτο δεν μπορώ να απαντήσω, οι πληροφορίες είναι αμφιλεγόμενες ! .
Στο δεύτερο όμως απαντώ ευθέως :
Η περιβόητη γενιά του 114 και του Πολυτεχνείου, εξαργύρωσε την επιταγή των αγώνων της ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ !
‘Ώρες θα χρειάζονταν για να απαριθμήσω το «τι» και «πόσα» πήρανε, πόσα αρπάξαν αρκετοί και πόσα «έπραξαν» πολλοί απ` τους λεβέντες της γενιάς εκείνης.
Από εκείνη τη γενιά - ας μη ξεχνάμε φίλοι μου - προέρχεται και η πλειοψηφία αυτών που χρόνια ολόκληρα κυβέρνησαν τον τόπο και κάποιοι μέχρι σήμερα ακόμη κυβερνάνε , κάποιοι που φέρανε τον τόπο στο σημερινό του χάλι ! .
Γι` αυτό , το μήνυμα που στέλνω στους εφήβους και τους νέους που μετέχουν στις εκδηλώσεις για την 17 Νοέμβρη , είναι το παρακάτω :
« Κάντε την επανάστασή σας , ενταχθείτε σε κόμματα και παρατάξεις, μην καταθέσετε όμως ισόβια την ψυχή σας σ`έναν κομματικό χώρο, μην επιτρέπετε στην όποια ηγεσία να σας χρησιμοποιεί , να σας εκμεταλλεύεται, φυτεύοντας μες στην καρδιά σας έντεχνα, μίση και πάθη.
Ακολουθείστε τους, χειροκροτήστε τους, ψηφίστε τους αλλά μη σταματάτε να σκέφτεστε και - προπαντός- μην απεμπολείτε το αναφαίρετο δικαίωμά σας να συμφωνείτε η να διαφωνείτε .
Μη γίνεστε οπαδοί τυφλοί, φανατισμένοι.
Γίνετε μέλη , γίνετε ψηφοφόροι αλλά αν αντιληφθείτε ότι η ηγεσία σας απογοητεύει ή σας προδίδει , σημαδέψτε κατά πάνω της , με το μοναδικό , το ανεπανάληπτο , το πιο αποτελεσματικό όπλο που διαθέτει ο κάθε ελεύθερος πολίτης αυτής της χώρας, την άρνηση της ψήφου σας ! »
Αυτά τα λίγα λόγια καταθέτω - αντί στεφάνου - στο ηρώο του Πολυτεχνείου , φίλοι αναγνώστες των XALIΩΝ.
Δρ Βλάσης Γωγούσης

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: « Στην Ελλάδα όσοι μικροί κι` ανίκανοι πιάνουν μια θέση, μια καρέκλα και ασκούν εξουσία
δεν αποδεικνύουν παρά μόνο την μικρότητα και την ανικανότητά τους !
Αυτή είναι μία μόνιμη πληγή του έθνους μας ».
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ 

πηγη:Ταχαλία
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε