Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012

Σταφύλια κατά της πίεσης σε άνδρες με μεταβολικό σύνδρομο

Η κατανάλωση σταφυλιών μπορεί να βοηθήσει στην καρδιακή προστασία σε άτομα με μεταβολικό σύνδρομο, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Nutrition.

Οι ερευνητές παρατήρησαν τη μείωση των βασικών παραγόντων κινδύνου για καρδιακή νόσο σε άνδρες με μεταβολικό σύνδρομο. Δηλαδή τη μείωση της αρτηριακής τους πίεσης, τη βελτίωση της αιματικής ροής, καθώς και τη μείωση της φλεγμονής. Τα φυσικά συστατικά των σταφυλιών, γνωστά και ως πολυφαινόλες, πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνες για αυτά τα ευεργετικά αποτελέσματα.

Το μεταβολικό σύνδρομο είναι ένα σύνολο καταστάσεων που παρουσιάζονται μαζί. Υπέρταση, υψηλά επίπεδα σακχάρου αίματος, υπερβολικό σωματικό λίπος γύρω από τη μέση ή χαμηλή HDL (η καλή χοληστερόλη) και αυξημένα τριγλυκερίδια του αίματος. Παράγοντες δηλαδή που αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο, εγκεφαλικό και διαβήτη.

Το μεταβολικό σύνδρομο αποτελεί μείζον πρόβλημα για τη δημόσια υγεία, ενώ παρατηρείται σημαντική αύξησή του σε ανεπτυγμένες χώρες του δυτικού κόσμου, όπως είναι οι ΗΠΑ.

Στη νέα μελέτη που έγινε, παρατηρήθηκε πως η κατανάλωση σταφυλιών οδήγησε σε σημαντικές βελτιώσεις των παραγόντων που αναφέρθηκαν παραπάνω, με αποτέλεσμα τα σταφύλια να τείνουν να καταταχθούν στην κατηγορία των τροφίμων που είναι σημαντικά ευεργετικά για την υγεία της καρδιάς.
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε