Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012

Κ. Μουσουρούλης: Δεν υπάρχει νησιωτική πολιτική Στόχος του υπουργείου η λειτουργία μονάδων αφαλάτωσης


Κ. Μουσουρούλης: Δεν υπάρχει νησιωτική πολιτική

 
«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική», επεσήμανε πρόσφατα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης σε ομιλία του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.


Και πρόσθεσε ότι «οι όποιες μεμονωμένες παρεμβάσεις που έχουν γίνει κατά το παρελθόν, είχαν σαν στόχο να μειώσουν το κόστος επενδύσεων, παραγωγής και διαβίωσης των κατοίκων, δεν κατάφεραν όμως, να αντισταθμίσουν τις αρνητικές συνέπειες άλλων κλαδικών πολιτικών της κεντρικής εξουσίας και έτσι δεν μπόρεσαν να προσφέρουν λύσεις στο αναπτυξιακό πρόβλημα των νησιών».

Ο κ. Μουσουρούλης αναφερόμενος στο ζήτημα του τουρισμού σημείωσε ότι η ανάπτυξη του σε ένα σημαντικό αριθμό νησιών μπορεί να είχε ως αποτέλεσμα να αναστραφεί προσωρινά ο οικονομικός κατήφορος ωστόσο δεν δημιούργησε αναπτυξιακή διαδικασία. Συμπλήρωσε ακόμη ότι «η δε ανεξέλεγκτη, όπως βλέπουμε διά γυμνού οφθαλμού στα νησιά μας, κατανάλωση φυσικών και πολιτιστικών πόρων, που είναι και το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, τόσο από δημόσιους φορείς, όσο και από ιδιώτες, οδήγησε στην υποβάθμιση του ίδιου του τουριστικού προϊόντος. Άρα, ο ίδιος ο τομέας στον οποίο επενδύσαμε για να «τραβήξει το κάρο», μακροπρόθεσμα το κόλλησε».

Υδροδότηση νησιών
Ο υπουργός Ναυτιλίας για την υδροδότηση των άνυδρων νησιών είπε πως «στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε τις εγκαταστάσεις και τη λειτουργία μονάδων αφαλάτωσης, έτσι ώστε να σταματήσει η μεταφορά νερού με υδροφόρα πλοία». Παράλληλα για το περιβάλλον, πρόσθεσε, στόχος είναι η προώθηση του Προεδρικού Διατάγματος και των υπουργικών αποφάσεων που τροποποιούν τα ρυμοτομικά σχέδια και τις πολεοδομικές μελέτες σε διάφορα νησιά του Αιγαίου.


«Για το χωροταξικό σχεδιασμό, θυμίζω ότι το 2009 υπήρχε ένα ειδικό χωροταξικό σχέδιο για τον παράκτιο χώρο και τα νησιά που είχε δοθεί σε δημόσια διαβούλευση. Το σχέδιο αυτό, για κάποιους λόγους, δεν προχώρησε. Θα συνεννοηθούμε με το Υπουργείο Περιβάλλοντος για να το επαναφέρουμε, δεδομένου ότι καθόριζε χρήσεις γης, θέσπιζε όρους δόμησης του παράκτιου χώρου και γενικότερα αντιμετώπιζε πολλές οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες στα νησιά», σημείωσε ο κ. Μουσουρούλης.

πηγή:Βημα
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε