Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Telegraph: Πώς να αγοράσετε ένα ελληνικό νησί

«Με την ελληνική οικονομία να παραπαίει, τώρα ίσως να είναι η στιγμή για να αγοράσετε το νησί των ονείρων σας», γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph».Telegraph: Πώς να αγοράσετε ένα ελληνικό νησί

Ξεκινώντας από τον Λόρδο Βύρωνα, η βρετανική εφημερίδα φτάνει στον Αριστοτέλη Ωνάση και τον Τζόρτζιο Αρμάνι με τον Μπιλ Γκέιτς, ως πιθανούς αγοραστές του Σκορπιού.

Σύμφωνα με ιστοσελίδα που έχει ως αντικείμενο τις αγοροπωλησίες νησιών, οι τιμές των ελληνικών νησιών κυμαίνονται από 1 εκατομμύριο λίρες έως και ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια λίρες, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

Η «Daily Telegraph» δίνει και μερικές συμβουλές σε επίδοξους αγοραστές των ελληνικών νησιών:

1. Κάθε ελληνικό νησί έχει το δικό του ιδιαίτερο χαρακτήρα, γι' αυτό τσεκάρετε τόσο τις κοντινές περιοχές όσο και το ίδιο το νησί.

2. Οι τιμές της γης στην Ελλάδα έχουν μειωθεί τα δύο τελευταία χρόνια, καλό νέο αν ψάχνετε ευκαιρίες. Το κακό νέο είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας, επέβαλε φόρο ακίνητης περιουσίας.

3. Δείτε το νησί σας σαν μακροπρόθεσμη επένδυση. Αν το πουλήσετε μέσα σε μια πενταετία θα φορολογηθείτε με 20%, ο φόρος όμως μειώνεται στη συνέχεια.

4. Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός για την αγορά γης στην Ελλάδα από ξένους, όπως λόγω της γραφειοκρατίας θα πρέπει να προσλάβετε έναν τοπικό δικηγόρο.

5. Αν αγοράσετε ένα ακατοίκητο νησί, θα σας κοστίσει ακριβά η εγκατάσταση ηλεκτρικού, φυσικού αερίου και τηλεφωνικής γραμμής. Ίσως αντιμετωπίζετε και άλλα προβλήματα, αν το νησί σας είναι απομακρυσμένο από την ηπειρωτική χώρα.

6. Θυμηθείτε ότι οποιαδήποτε κατασκευαστική εργασία, θα μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη.

7. Εξετάστε το ενδεχόμενο της αιολικής ενέργειας,

8. Είναι απαραίτητο να περάσετε τουλάχιστον ένα χρόνο στο νησί, πριν το αγοράσετε.

Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε