Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Το τσίρκο Καζάκη: Οι επιθανάτιοι σπασμοί της διάλυσής του


Έχουμε υπογραμμίσει επιτακτικά και κουραστικά τα κάτωθι, τα οποία αποτελούν ιστορικό αξίωμα (την κωδικοποιημένη πολιτική εμπειρία της Ιστορίας):
«Ο συνδυασμός της απελπισίας με την κατακλυσμιαία άγνοια και ανοησία αποτελεί το μίγμα εκείνο από το οποίο γεννιούνται και τρέφονται τα τέρατα του σκότους.
Αν δεν ζούσαμε αυτό το «μίγμα» της παράνοιας δεν θα υπήρχε

το έδαφος ύπαρξης και τροφής για το πλήθος των πολιτικών εκτρωμάτων που ξεφυτρώνουν, σαν τα μανιτάρια. Δεν θα υπήρχε αυτή η ειδωλολατρική ποικιλία των αυτό-αναγορευμένων Μεσσιών και των προσώπων-ειδώλων.
Δεν θα μπορούσαν πολιτικοί τσαρλατάνοι και ταχυδακτυλουργοί σαν τον Καζάκη να εμφανιστούν δημόσια δίχως να γίνουν καταγέλαστοι και να τους πάρουν με κλούβια αυγά…».


Σήμερα ζούμε τη διάλυση του καταγέλαστου τσίρκου του ΕΠΑΜ. Ασχολούμαστε ξανά μαζί του, διότι βλέπουμε την απογοήτευση που έσπειρε σε όλους αυτούς που παγιδεύτηκαν από την απελπισία και την άγνοια…

Τα ίδια τα μέλη του ΕΠΑΜ, από όλη την Ελλάδα, καταγγέλλουν πλέον αυτό το τυχοδιωκτικό μόρφωμα.


Το πιο χαρακτηριστικό και ολοκληρωμένο κείμενο μιας τέτοιας καταγγελίας είναι η «Επιστολή αποχώρησης μελών του πυρήνα Πολυτεχνείου Κρήτης από το ΕΠΑΜ».
Διαβάστε την ΕΔΩ:
http://apergospastis.blogspot.com/2012/04/blog-post_26.html

Μετά από ένα χρόνο όλοι αυτοί οι άνθρωποι κατάλαβαν αλφαβητικά πολιτικά ζητήματα.

Τέτοια δραματική πολιτική σύγχυση ζούμε, θεωρητική φτώχεια και καταθλιπτική πολιτική άγνοια: Να αντιλαμβανόμαστε, με τέτοια μεγάλη καθυστέρηση, το αλφάβητο της ΘΕΩΡΙΑΣ των αγωνιστικών κινημάτων, το αλφάβητο της πολιτικής επιστήμης.

Και αυτό, αν μπορεί να δικαιολογηθεί στους πολύ νέους και στους φοιτητές (και εδώ βεβαίως θλιβερό είναι), δεν δικαιολογείται σε ανθρώπους που μιλάνε στο όνομα των αριστερών κινημάτων.

Η ιστορική εμπειρία του εργατικού και λαϊκού κινήματος είναι πλουσιότατη σε αυτά τα ζητήματα και η επαναστατική θεωρία τα έχει αναλύσει διεξοδικά.

Χωρίς την κατάκτηση αυτών των ιστορικών, θεωρητικών και πολιτικών εφοδίων θα κινούμαστε όπως το νερό μέσα στο αυλάκι: Το καθεστωτικό αυλάκι των νέων πολιτικών κατασκευών, των «σωτήρων» και των δήθεν ριζοσπαστικών κινημάτων.

Από την πρώτη στιγμή είχαμε αναλύσει αυτό το πολιτικό έκτρωμα του ΕΠΑΜ και είχαμε ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ προσδιορίσει την πορεία του.

Δεν ανακαλύψαμε την Αμερική. Απλώς σχηματοποιήσαμε την ιστορική εμπειρία και το αλφάβητο της Θεωρίας των Κινημάτων.

Διαβάστε υπό το φως των νέων εξελίξεων και πιο προσεκτικά το πρώτο μας άρθρο:

«ΕΠΑΜ: Ένα νέο πολιτικό έκτρωμα»
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5840

Επίσης πολλά συγκεντρωμένα κείμενα για το ΕΠΑΜ και τον Καζάκη θα τα βρείτε στο τελευταίο μας άρθρο:
Καζάκης: Η ευτέλεια και το τέλος ενός καμποτίνου»
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6417

Τέλος, διαπιστώσαμε και μια άλλη δραματική πολιτική φτώχεια γύρω από την έννοιά των Μετώπων.

Και εδώ η ιστορική εμπειρία του εργατικού και λαϊκού κινήματος είναι πλουσιότατη πάνω στα ζητήματα των «Συμμαχιών» και των «μετώπων» και έχει καταγραφεί στη Θεωρία των κινημάτων: Όγκοι κειμένων υπάρχουν από τους μεγάλους ηγέτες των επαναστατικών αγώνων…

Παραπέμπουμε στο συγκεκριμένο κείμενο που γράψαμε:
«Περί «Μετώπων»: Απλά μαθήματα»
Βρίσκεται και αυτό ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5840

Είναι καιρός να μετουσιώσουμε τις τωρινές εμπειρίες σε ΓΝΩΣΗ και επαναστατική πολιτική συνείδηση για να μην πέφτουμε σε τέτοιες «λούμπες» των κατασκευασμένων καθεστωτικών «Μετώπων» και των ποικίλων τσαρλατάνων, τύπου Καζάκη, που μας «φυτεύουν» και θα μας «φυτεύουν», οι διάφοροι «νταβάδες» ή οι μυστικές υπηρεσίες…
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε