Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Άνοιξε ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου Σαντορίνης


Ανοικτός είναι από σήμερα ο αρχαιολογικός χώρος Ακρωτηρίου Σαντορίνης μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραλαβής προς χρήση του έργου «Ανάδειξη, Διαμόρφωση και Αντικατάσταση Στεγάστρου Αρχαιολογικού Χώρου Ακρωτηρίου Θήρας».

Η παραλαβή έγινε από τον εργοδότη που είναι η "Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρία", ενώ το έργο παρέλαβε για χρήση ο φορέας λειτουργίας η ΚΑ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

«Το Ακρωτήρι είναι ένας πολύ σημαντικός χώρος, ο οποίος αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών. Τον θέλουμε ανοιχτό, προσβάσιμο, εξωστρεφή αλλά και ασφαλή. Η εμπειρία της επίσκεψης στο Ακρωτήρι είναι μοναδική» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος.

Ο Δήμαρχος Σαντορίνης, Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος διέθεσε προσωπικό του Δήμου Θήρας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως φύλακες συμπληρωματικά προς το υφιστάμενο προσωπικό του ΥΠΠΟΤ.

Ο χώρος θα είναι επισκέψιμος από τις 10:00 έως τις 17:00, λόγω αυξημένης επισκεψιμότητας κατά τις συγκεκριμένες ώρες εκ του γεγονότος ότι ο συγκεκριμένος χώρος επί σειρά ετών παρέμενε κλειστός.

Ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου από μέσα

Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε