Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Τα τρελά γαϊδουράκια της Σαντορίνης


Η Σαντορίνη εκτός από τα ξακουστά ανά τον κόσμος κρασιά της, απέκτησε και τη δική της μπύρα. Τη Ζυθοποιία Σαντορίνης, όπου και μετρά μόλις λίγους μήνες ζωής και παράγει τις μπύρες Yellow, Red & Crazy Donkey.

Μια παρέα αισιόδοξων, τολμηρών, αλλά και ενδεχομένως λίγο αφελών φίλων, τολμά μια καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα στην Σαντορίνη. Σκοπός τους είναι να αποδείξουν πως παρά την αβέβαιη οικονομική κατάσταση της χώρας, η αγάπη και το μεράκι κάποιων ανθρώπων, μπορεί να επιφέρει καρπούς και να προσθέσουν τη δικιά τους μοναδική γεύση στην Ελληνική αγορά μπύρας. Ένας Σέρβος ζυθοποιός, ο Boban Krunic, ένας Άγγλος οινέμπορος & home brewer aficionado, ο Steve Daniel, μια πολυτάλαντη Αμερικανίδα, η Maida Anderson και ένας Έλληνας οινοπαραγωγός, ο Γιάννης Παρασκευόπουλος συνθέτουν το πολυπολιτισμικό σχήμα της Ζυθοποιίας Σαντορίνης. Η έδρα της στον παραδοσιακό οικισμό της Μέσα Γωνιάς, πάνω ακριβώς στον κεντρικό δρόμο προς Καμάρι.

Με την πρώτη ευκαιρία που θα σας δοθεί, επισκεφθείτε για να δείτε από κοντά τη μικρή ζυθοποιία να παράγει αυτές, τις κατά γενική ομολογία, εξαιρετικές φρέσκες μπύρες. Εκεί οι δύο ζυθοποιοί της θα χαρούν να σας εξηγήσουν πως συνδυάζουν το νερό του ηφαιστειακού νησιού με τα προσεκτικά επιλεγμένα είδη βύνης από την Γερμανία & την Αυστρία, με τα πραγματικά σπάνια είδη Λυκίσκου από την Νέα Ζηλανδία, το Όρεγκον, την Τσεχία & την Σλοβενία και με μαγιές από το Βέλγιο & την Αμερική δημιουργώντας τις ιδιαίτερες αυτές μπύρες με σήμα τον γαϊδαράκο…

Το έργο τους υποστηρίζεται απόλυτα από εξοπλισμό αιχμής από κορυφαίες εταιρίες μηχανημάτων παραγωγής μπύρας, όπως την Flecks Brauhaus 300 από την Αυστρία αλλά και την Ολλανδία. Η ποιότητα του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, οι σπάνιες και αγνές πρώτες ύλες, αλλά και το κυριότερο το ταλέντο και το μεράκι των ανθρώπων αυτών κάνουν τη διαφορά.

Και αφού τελειώσετε με τις …εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, θα πάρετε και μια πρώτη γεύση από την εξαιρετική μπύρα, που πραγματικά … κλωτσάει.

Το αποτέλεσμα μοναδικό και ιδιαίτερο. Ούτε Γερμανική Lager, ούτε Βρετανική Ale, ούτε Βελγική Μοναστηριακή, αλλά ούτε και θολή Weiss. Τίποτα απ’ αυτά, αλλά και ταυτόχρονα όλα αυτά μαζί. Ο πιο δόκιμος χαρακτηρισμός θα ήταν μάλλον αυτός των “Lagered Ales”, ένα είδος διασταύρωσης, ένα υβρίδιο αν προτιμάτε, ανάμεσα στις ξεδιψαστικές Lager & τις μεστές, αρωματικές κέλτικες Ale.

Όποια κι αν είναι όμως η ονομασία τους, η ουσία είναι ότι αυτές οι μπύρες πραγματικά κάνουν ότι ακριβώς αναφέρεται στο πίσω μέρος των μπουκαλιών τους: «HIP HOPPY KICK ASS ALE«.

Έξω Γωνιά – Σαντορίνη

Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε