Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

«Εορτασμός της 29ης Απριλίου Ημέρα Εκτέλεσης των Βουρβουλιανών Πατριωτών από τα Ναζιστικά Στρατεύματα».

Για πρώτη φορά ο Δήμος Θήρας αναλαμβάνει επίσημα να τιμήσει τους πατριώτες του Βουρβούλου με μια εκδήλωση που θα έχει την υπογραφή του. Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο  Καφούρο ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του έργου της αποκατάστασης του μνημείου των συμπατριωτών μας που εκτέλεσαν τα στρατεύματα κατοχής το 1944. Στην πρόσκληση αναφέρονται τα παρακάτω:

Την 29η Απριλίου 1944 τα Γερμανικά κατοχικά στρατεύματα εκτέλεσαν πέντε Βουρβουλιανούς πατριώτες που συμμετείχαν σε κοινή καταδρομική επίθεση, των Συμμαχικών δυνάμεων με τον ιερό Λόχο. Ύψιστο καθήκον μας αποτελεί να αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς πατριώτες μας, που με αυταπάρνηση και χωρίς ιδιοτέλεια θυσίασαν τη ζωή τους για τα υπέρτατα αγαθά της Ανεξαρτησίας και της Ελευθερίας του Λαού μας.
Ο Δήμος Θήρας, η Τοπική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βουρβούλου, εκφράζοντας την βαθύτατη ευγνωμοσύνη τους στους ηρωικούς μας Πατριώτες, αποφάσισαν να τιμήσουν την ημέρα θυσίας τους με ιδιαίτερη λαμπρότητα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που σας κοινοποιούμε και παρακαλούμε όπως παραστείτε στις εκδηλώσεις που αναφέρονται σ΄ αυτό.     
  1. Σημαιοστολισμός της Τοπικής Κοινότητας Βουρβούλου (δρόμοι, πλατείες, κοινοτικά γραφεία) την 29η Απριλίου.
  2. Φωταγώγηση της Τοπικής Κοινότητας Βουρβούλου κατά τις βραδινές ώρες της 28ης και 29ης Απριλίου.
  3. Επίσημη Δοξολογία και ώρα 10.00 στον Ιερό Ναό Αγίου Ευστρατίου Βουρβούλου, το πρωί της 29ης Απριλίου.
  4. Μετά την Δοξολογία και ώρα 10.30, στον χώρο της θυσίας, θα τελεστούν: 
·         Επιμνημόσυνη Δέηση
·         Κατάθεση Στεφάνων
·         Σιγή ενός λεπτού
·         Προσκλητήριο Νεκρών
·         Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου
  1. Ακολούθως στο πανηγυρόσπιτο του Ιερού Ναού του Αγίου Ευστρατίου θα γίνει εκφώνηση του Ιστορικού της Ημέρας και θα παρουσιαστεί ανάλογο μουσικό πρόγραμμα από την χορωδία της Ενορίας Αγίου Ευστρατίου Βουρβούλου.
  2. Στον ίδιο χώρο ο Δήμαρχος Θήρας, ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Τοπικής Κοινότητας Βουρβούλου θα δεξιωθούν τις Αρχές και τους κατοίκους.
  3. Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Μερτής Γεώργιος, Δημοτικός Υπάλληλος του Δήμου Θήρας.
            Στις εκδηλώσεις και τη Δοξολογία είναι προσκεκλημένοι να παραστούν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, των Τοπικών & Δημοτικών Κοινοτήτων, όλες οι Αρχές του Τόπου, τα αναγνωρισμένα Σωματεία και Οργανώσεις που λειτουργούν νόμιμα, τα Σχολεία και όλοι οι Δημότες.
                                                                                                         

                                                                                                Από τον Δήμο Θήρας
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε