Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ


Γράφει ο Παναγιώτης Τελεβάντος


Δεν τρέφω την ψευδαίσθηση ότι οι Οικουμενιστές ενδιαφέρονται να μάθουν την αλήθεια αναφορικά με την πεποίθησή μας για την ανάγκη να διεξάγονται διάλογοι με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους.


Πιστεύω ειλικρινά ότι οι Οικουμενιστές ενσυνείδητα συκοφαντούν τους παραδοσιακούς πιστούς ότι δήθεν δεν θέλουν να γίνονται διάλογοι, αλλά ας επανάβουμε αυτά που γράψαμε τόσες φορές για τους καλόπιστους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την αλήθεια.


ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ

_________


Η αλήθεια είναι ότι, όχι μόνον θέλουμε να γίνονται διάλογοι, αλλά λέμε ότι είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ επιβεβλημένο να γίνονται διάλογοι.


Αυτό ακριβώς είναι το θέλημα του Κυρίου να δίνουμε “απολογίαν περί της εν υμίν ελπίδος” παντί τω αιτούντι. Σε όλα τα επίπεδα. Και με τους Παπικούς και με τους Προτεστάντες και με τους οπαδούς των άλλων θρησκειών ακόμη και με τους αγνωστικιστές και τους αθέους. ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΜΑΣ καθήκον είναι ΟΧΙ απλά δικαίωμα, όπως ισχυρίζονται οι Οικουμενιστές.


ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΗΡΥΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

_________


Γιατί πρέπει να γίνονται διάλογοι;


Για να ομολογείτε Χριστός ως ο ΜΟΝΟΣ αληθινός Θεός και η Ορθόδοξη Εκκλησία ως το Σώμα του ΜΟΝΟΥ αληθινού Θεού.


Αδήριτη υποχρέωση μας είναι να διεγάγουμε αυτούς τους διαλόγους, που ο ίδιος ο Κύριος έκανε με όλους. Τους Φαρισαίους, τους Γραμματείς, τους πλουσίους, τους φτωχούς, τους Σαμαρείτες, τους Ρωμαίους, τους Ελληνες, τους πάντες. Μιλούσε με όλους για να τους πει την μόνη σώζουσα αλήθεια. “Εγώ ειμί η οδός, η αλήθεια και η ζωή.”


ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΙΑΛΟΓΟ

_________


Το παράδειγμα του Κυρίου ακολούθησαν πιστά ΟΛΟΙ οι Αγιοι της Εκκλησίας.


Ο Απόστολος Παύλος στις συναγωγές των Ιουδαίων, στην Πνύκα, στις φυλακές, παντού διελέγετο.


Το ίδιο παράδειγμα μας κληροδότησαν ως τρόπο ζωής και δράσης όλοι οι Πατέρες της Εκκλησίας.


Ο Αγιος Χρυσόστομος - ακόμη και καθ’ οδόν προς την Κουκουσό - μεριμνούσε για την “καταγγελία” του Χριστού στα έθνη.


Ο Αγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός και ο Αγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς - ακόμη και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες - έκαναν διάλογο με όλους. Ακόμη και με τους διώκτες τους.


Το ίδιο έκανε και ο Αγιος Νικόλαος Αχριδών Βελιμίροβιτς στις φυλακές με τους Ναζί. Ο Οσιος Ιουστίνος (Πόποβιτς) με όλα τα φιλοσοφικά ρεύματα της εποχής του.


Γιατί λοιπόν εμείς να είμαστε εναντίον του διαλόγου;


Συνεχίστε το έργο του Κυρίου και των Αγίων, είναι η παράκλησή μας προς όλους τους υπευθύνους. Με όλους διάλογος για να μάθουν την αλήθεια.


ΠΟΥ ΕΣΤΙΑΖΕΤΑΙ Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΑΣ;

_________


Αλλο είναι που διαφωνούμε με τους Οικουμενιστές για τους διαλόγους και το οποίο επιμελώς αποσιωπούν ή και διαστρέφουν.


Τους παρακαλέσαμε: Μην πηγαίνετε στους διαλόγους για να εξυπηρετήσετε εγκόσμιες σκοπιμότητες (ειρήνη, οικολογία, καλές σχέσεις γειτονίας, κτλ., κτλ.), αλλά για να διδάξετε τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους την πίστη μας και μην παραβιάζετε τους Ιερούς Κανόνες με τις συνεχείς συμπροσευχές με αυτούς.


Αυτό μόνον είπαμε και το επαναλαμβάνουμε και θα συνεχίσουμε να το επαναλαμβάνουμε επειδή αυτό είναι το χρέος μας ως χριστιανών.


Να διαλέγεσθε λοιπόν οπωσδήποτε, όχι για να τρωγοπίνετε σε χλιδάτα ξενοδοχεία των 5 αστέρων και να κάνετε ψώνια σε εξωτικούς προορισμούς και να συζητητάτε "περί ανέμων και υδάτων" και με βάση τη "θεωρία των κλάδων" και την "αντανακλαστική πίστη" των Παπικών. Να διαλέγεσθε - ως έχετε χρέος - ως εκπρόσωποι της Ορθοδοξίας.


Οχι μόνον δεν έχουμε αντίρρηση γι’ αυτό το διάλογο, αλλά λέμε - για χιλιοστή φορά - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ. Εχετε αδήριτη υποχρέωση να κάνετε αυτούς τους διαλόγους.


Πόσες φορές δεν έχουμε πει και ξαναπεί αυτά τα πράγματα και οι Οικουμενιστές προσποιούνται ότι δεν κατανοούν τι λέμε;
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε