Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

Το λευκό του Αιγαίου εξασφαλίζει και δροσιά

Άσπρα γραφικά σπιτάκια, σε καταπράσινο ή γαλάζιο φόντο, με μια πολύ πρακτική διάσταση, την εξασφάλιση δροσιάς...
θα μπορούσαν να έχουν εμπνεύσει τους μελετητές έρευνας που αποδεικνύει ότι όντως το λευκό των σπιτιών ελαττώνει τη θερμότητα στο εσωτερικό τους.

Αυτό που οι απλοί άνθρωποι γνώριζαν εκατοντάδες χρόνια πριν, έρχεται η επιστήμη σήμερα να το παρουσιάσει σαν τη μεγάλη αποκάλυψη.

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Μελβούρνης, αν οι σκεπές κτιρίων είναι λευκές, εξοικονομείται σοβαρό ποσοστό ενέργειας. Ο δήμαρχος Μελβούρνης, Ρόμπερτ Ντόιλ, ο οποίος παρουσίασε τα πορίσματα της μελέτης, είπε ότι τόσο τα σημερινά όσο και τα μελλοντικά κτίρια θα μπορούσαν να ωφεληθούν από την ανακάλυψη αυτή και είναι κάτι, όπως είπε, που μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε παλιά όσο και σε καινούρια κτίρια, ενώ πρόκειται δε για μια ανέξοδη ενέργεια.
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε