Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΦΗ: ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΥΟ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ


Μία ακόμη περίπτωση μικρού νησιωτικού δήμου που λόγω «Καλλικράτη», οικονομικής κρίσης και απαγόρευσης προσλήψεων αδυνατεί να λειτουργήσει είναι ο Δήμος Ανάφης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμος παρά την τεράστια γραφειοκρατία που έχει δημιουργήσει ο Ν. 3852/ 2010 («Πρόγραμμα Καλλικράτης») έχει μόλις δύο υπαλλήλους έναντι «τουλάχιστον 9-10 που χρειάζεται να λειτουργήσει στοιχειωδώς», λέει ο δήμαρχος του νησιού Ιάκωβος Ρούσσος.

Πώς λειτουργεί; Όπως εξηγεί ο Ι. Ρούσσος, ο ίδιος και οι συνεργάτες του στη δημοτική Αρχή «τα κάνουν όλα και συμφέρουν»: Για παράδειγμα, ο δήμαρχος φτιάχνει τα υδραυλικά του δήμου, ασχολείται με τα ηλεκτρολογικά, κάνει τον οδηγό στο λεωφορείο του νησιού κτλ. «Έχω βάλει στο "κόλπο" τώρα και τον αντιδήμαρχο», λέει σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τον.... πόνο του.

Αλλά και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν πάει πίσω: κάνει το... γραμματέα του γραμματέα του Δήμου Ανάφης, τον βοηθά δηλαδή σε θέματα γραφείου. Και άμα του λάχει ο κλήρος; Ε, τότε κάνει και τον υπάλληλο της ταμειακής υπηρεσίας.

Όσο για τον «Καλλικράτη»; «Δε νομίζετε ότι είναι πολύ "σούπερ" όταν επιχειρεί να εξισώσει αναφορικά με τις υποχρεώσεις ένα δήμο σαν την Αθήνα με έναν άλλον, όπως είναι η Ανάφη;», θέτει το ερώτημα ο δήμαρχος.

Και... ιδιωτικοποίηση του δήμου

Αναφερόμενος στους υπαλλήλους που έχει στο δήμο του (έναν διοικητικό και έναν στο ΚΕΠ) αναδεικνύει μία άλλη διάσταση, αυτή της... ιδιωτικοποίησης του δήμου: «Είμαστε ένας δήμος 250 κατοίκων και έχουμε αποθεματικό 3 εκατ. ευρώ. Δεν μπορούμε να έχουμε περισσότερους υπαλλήλους, αλλά μπορούμε να πάρουμε συμβούλους και να μας κάνουν μια μελέτη και να σκάσουμε 15.000 ευρώ», λέει χαρακτηριστικά.

Ήδη έχει αναθέσει την ανακομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτη, ο οποίος, όπως λέει, είναι και οδηγός απορριμματοφόρου και εργάτης καθαριότητας, ενώ, καθώς δεν βγαίνει, σκέφτεται να συνεργαστεί και με άλλες εταιρείες προκειμένου να λειτουργήσει ο δήμος.

Αναφορικά με το ειδικό τέλος για τα ακίνητα μέσω ΔΕΗ, ο δήμαρχος Ανάφης δηλώνει στην αντίθετος και προαναγγέλλει ότι σύντομα θα κάνει και αυτός προσφυγή.πηγή:aftodioikisi
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε