Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Απάντηση του Δήμου Θήρας σε ανάρτηση του Ιστολογίου μας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙA

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

*Φηρά Θήρας 84.700

( 22863 60109

Fax: 22860 22118

E-mail: dimarxos@1353.syzefxis.gov.gr

Πληροφορίες: Φλώρα Αναπλιώτη

Θήρα, 22 Δεκεμβρίου 2011

Προς: santo-rinios.blogspot.com



Θέμα: «Απάντηση στο από 19.12.2011 δημοσίευμα με τίτλο ΄΄Προς τους υπεύθυνους του Δήμου Θήρας΄΄ του blog σας».

Σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Θήρας, σε συνεργασία με τους επιστήμονες του Ινστιτούτου Παρακολούθησης του ηφαιστείου της Σαντορίνης, διοργάνωσε στις 5.11.2011 στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρου Νομικού, ανοιχτή συζήτηση, ενημέρωση των δημοτών μας για την τρέχουσα δραστηριότητα του ηφαιστείου της Σαντορίνης.

Παράλληλα ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Αντιδήμαρχος, ενημέρωσαν υπεύθυνα τους πολίτες για όλες τις ενέργειες του Δήμου μας που σκοπό έχουν τη θωράκιση της Πολιτικής μας Προστασίας και την ενδεχόμενη αντιμετώπιση μια έκτακτης ανάγκης.

Για ένα λοιπόν τόσο ευαίσθητο και σοβαρό θέμα ο Δήμος Θήρας χωρίς εντυπωσιασμούς, χωρίς υπερβολές, ενημέρωσε τους δημότες έγκαιρα και έγκυρα, χωρίς να αλλοιώνει την αλήθεια και την πραγματικότητα και κυρίως χωρίς να σπέρνει πανικό.

Πιστεύουμε ότι για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα και τα μέσα ενημέρωσης, θα πρέπει να λειτουργούν υπεύθυνα, με γνώμονα τις ηθικές αρχές.

Ο ρόλος των ΜΜΕ σε αυτές τις περιπτώσεις εξαντλείται στο:

  1. Να ενημερώνουν το κοινό σύμφωνα με τις οδηγίες των υπεύθυνων αρχών και όχι σύμφωνα με τις φήμες και τα σχόλια.
  2. Να αποφεύγουν τη τρομολαγνεία, τη κινδυνολογία και τη καλλιέργεια του πανικού, γιατί τότε οι απώλειες είναι μεγαλύτερες από αυτές της φυσικής καταστροφής.

Προσδοκούμε σε συνεργασία για έγκυρη και εποικοδομητική ενημέρωση της κοινής γνώμης, χωρίς υπερβολές, μεγαλοποιήσεις και εντυπωσιασμούς.


Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος

για την πολιτική προστασία

Μάρκος Εμμ. Καφούρος

Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε