Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Περί θεσμών…


Γράφει ο Στουδίτης
Δεν είμαι νομικός. Όμως, εργάζομαι ως δημοσιογράφος αρκετά χρόνια και παρακολουθώ τα δρώμενα εκ του σύνεγγυς. Και η εμπιστοσύνη μου στους θεσμούς, δοκιμάζεται πλέον καθημερινά, από αυτά που συμβαίνουν σε μένα, αλλά και από αυτά που συμβαίνουν στην κοινωνία, σε κοινή θέα.

Η δημόσια διοίκηση λοιπόν υπό μια κυβέρνηση-ανέκδοτο καταρρέει, οι περικοπές στους μισθούς κλιμάκωσαν τα ούτως ή άλλως υπαρκτά φαινόμενα διαφθοράς, «ευαίσθητες» θεσμικές λειτουργίες όπως είναι η απονομή Δικαιοσύνης (ή καλύτερα «δικαιοσύνης») χωλαίνουν, χειραγωγούνται και καθίστανται ολοένα και πιο αναξιόπιστες στα μάτια των πολιτών. Δείτε τι γίνεται τώρα με τον Εφραίμ, δείτε τι έγινε στην (πολιτικά υποκινούμενη) δίκη-παρωδία των στελεχών της ΜΥΑ. Στην τελευταία περίπτωση, έπρεπε να ήσασταν από μια μεριά, να ακούσετε την αγόρευση (τρόπος του λέγειν...) του εισαγγελέα... Θα φρίττατε.

Οι θεσμοί λοιπόν αυτού του κράτους, που όλοι εμείς, με τη συμμετοχή μας ή την αδιαφορία ή την «ανοχή» μας διαμορφώσαμε, δείχνουν να έχουν παραφρονήσει. Χρωστάς; Πας φυλακή. Σου χρωστάει το Δημόσιο γι' αυτό χρωστάς και εσύ; Πας φυλακή. Σου χρωστάει το Δημόσιο; Παραγράφει τα χρέη του. Εσένα, τα δικά σου χρέη δεν παραγράφονται, αλλά αντίθετα, «φουσκώνουν». Και κάποια στιγμή, δεν αποκλείεται να διαβείς και τη θύρα των φυλακών Κορυδαλλού, κατευθείαν για την 6η πτέρυγα. Γιατί έτσι γουστάρει το νέο ολοκληρωτικό ελληνικό κράτος του «φυτεμένου» πρωθυπουργού της Trilateral, που αντικατέστησε τον φίλο του εν ονόματι GAP, του οποίου κάποτε ήταν σύμβουλος! Απίστευτα πράγματα! Και την ίδια ώρα, ενώ κάποιοι συμπολίτες μας ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό ή περιμένουν κατά χιλιάδες στις ουρές για το συσσίτιο, ουδείς εκ των διοικούντων δείχνει να συγκινείται.

Δημιουργήσαμε λοιπόν ένα κράτος-ντροπή, ένα κράτος-δυνάστη, ένα κράτος που μισεί τους Έλληνες και δη σφόδρα, ένα κράτος που έχει βαλθεί να εξαθλιώσει τους Έλληνες και να τους διώξει από τα σπίτια τους. Ένα κράτος που δεν χάνει ευκαιρία να δείξει τις πολύ κακές προθέσεις του.

Επαναλαμβάνω: δεν είμαι νομικός. Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών είμαι. Δυσκολεύομαι όμως να καταλάβω γιατί ήταν έξω ο κακοποιός που σκότωσε την κοπέλα στην Καστοριά, αν και διωκόταν για ειδεχθή εγκλήματα. Δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί είναι εκτός φυλακών πολιτικοί, οι οποίοι αποδεδειγμένα έκλεψαν. Δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί δεν ήταν ύποπτος φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων ο Μάκης Ψωμιάδης, ενώ είναι ύποπτος φυγής και επικίνδυνος για την κοινωνία ο Εφραίμ. Δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί κάποιοι θέλουν να μειώσουν τις ποινές των διακινητών λαθρομεταναστών και απελευθερώνουν εμπόρους ναρκωτικών, την ώρα που οδηγούν στη φυλακή μοναχούς. Δυσκολεύομαι να καταλάβω τι γυρεύουν δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί σε μοναστήρι του Αγίου Όρους, στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων.

Απλά: διότι κυκλοφορούν ανάμεσά μας ΒΕΒΗΛΟΙ μετά αρμοδιοτήτων. Κάποιοι, που κάποτε δεν δίστασαν να πετάξουν χημικά και δακρυγόνα μέσα στον Άγιο Παντελεήμονα, δεν δίστασαν να ξυλοκοπήσουν ιερείς, γυναίκες και παιδιά και ηλικιωμένους, δεν δίστασαν να στείλουν εκατοντάδες Έλληνες εργαζόμενους τραυματισμένους στο νοσοκομείο, όπως έγινε την 28η Ιουνίου στο Σύνταγμα. Ο λόγος για κάποιους, που διακρίνονται για την ανηθικότητά τους και την αναλγησία τους. Ο λόγος για κάποιους που δεν έχουν καμία σχέση με την εμπειρία της ζωής στην Ελλάδα, για κάποιους που ασκούν κοινωνική μηχανική, για κάποιους που εκτελούν συμβόλαια και εργολαβίες για λογαριασμό τρίτων. Και όλα αυτά, με αντάλλαγμα μια καριέρα και μια εξέλιξη, εντός των τειχών μιας μίζερης και συμβιβασμένης ζωής, χωρίς περηφάνια, αξιοπρέπεια και εθνοπρέπεια.

Οι περισσότεροι εξ ημών, βιώνουμε έναν εφιάλτη. Ας ξεκινήσουμε τον τερματισμό του, κόβοντας την καλημέρα σε όσους αποτελούν κομμάτι της αλυσίδας, που καταδυναστεύει τον τόπο μας και εξαθλιώνει τους πολίτες του, αποχρωματίζοντας ταυτόχρονα εθνικά και θρησκευτικά την πατρίδα μας.
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε