Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Η ελαφρόπετρα θα μπορούσε να είναι το λίκνο της ζωής»


Οι ηφαιστειακοί βράχοι θα μπορούσαν να έχουν διαδραματίσει έναν βασικό ρόλο στην προέλευση της ζωής στη γη, σύμφωνα με μια ομάδα επιστημόνων. Σύμφωνα με το ΒΒC oι ερευνητές λένε ότι η επιπλέουσα ελαφρόπετρα έχει τις σωστές ιδιότητες για να παρέχει τους όρους για την πρόωρη ζωή που προέκυψε στην γη.Η ελαφρόπετρα βρίσκεται σήμερα σε ακτές των νησιών όπως το ηφαιστειακό ελληνικό νησί Santorini (Thera).

Η ομάδα, από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το πανεπιστήμιο της δυτικής Αυστραλίας, θα προχωρήσει σε περισσότερη έρευνα για το θέμα.

«Κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής της, η ελαφρόπετρα εκτίθεται ενδεχομένως - μεταξύ άλλων - στην αστραπή που συνδέεται με τις ηφαιστειακές εκρήξεις, τους ελαιούχους υδρογονάνθρακες και τα μέταλλα που παράγονται από τις υδροθερμικές διεξόδους, και το υπεριώδες φως από τον ήλιο όπως επιπλέει στο ύδωρ, «εξήγησε ο καθηγητής Martin Brasier από πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

«Όλοι αυτοί οι όροι έχουν τη δυνατότητα να παράγουν, το είδος χημικών διαδικασιών που θεωρούμε ότι δημιούργησε τα πρώτα ζωντανά κύτταρα. «

Ο ηφαιστειακός βράχος, με την χαμηλή πυκνότητά του, επιπλέει στο ύδωρ και έχει τη μεγαλύτερη αναλογία επιφάνεια-περιοχή—όγκο από όποιονδήποτε άλλο τύπου βράχου,

Άλλος επιστήμονας, ο Δρ Δαβίδ Wacey από το πανεπιστήμιο της δυτικής Αυστραλίας,υποστηρίζει ότι ήταν γνωστό ότι η ζωή «αναπτυσσόταν» στην άμμο των παραλιών.

«Αυτό που υποστηρίζουμε, σημείωσε , είναι ότι ορισμένα είδη βράχων στις παραλίες έχουν παράσχει ένα λίκνο για τη ζωή»


πηγή:Νέα της Σαντορίνης
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε