Δείτε αναλυτικά:
Στις 23 Νοεμβρίου (ημέρα Τετάρτη) δικάζεται για μία ακόμα φορά ο σ. Παν. Βήχος και αυτή τη φορά στο Κακουργιοδικείο (στη Λουκάρεως)! Οι κατηγορίες είναι πανομοιότυπες με αυτές που του απαγγέλθηκαν στα προηγούμενα κατηγορητήρια και που ο σ. Βήχος αθωώθηκε.
Η ποινική δίωξή του σ. Παν. Βήχου, όπως είναι πια πασιφανές έχει τη μορφή αντιποίνων για την πολιτική δράση του και ιδιαίτερα για την καταγγελία του το 1998 για την ύπαρξη κυκλωμάτων σωματεμπορίας με εμπλοκή αξιωματικού της αστυνομίας στη Σαντορίνη.!!!!
Χαρακτηριστικό είναι πως, από το 2003 που ξεκίνησε η δίωξη με κατ’ οίκο έρευνα, κατάσχεση του σκληρού δίσκου και προσαγωγή του Παναγιώτη Βήχου από την αστυνομία, στη δικογραφία δεν υπάρχει κανένας μάρτυρας κατηγορίας!
Επίσης, μετά την κοινοποίηση της προσφυγής από το ΕΔΔΑ στην Ελλάδα τον Απρίλιο 2010, η απαλλακτική εισαγγελική πρόταση της 24 Φεβρουαρίου 2010 προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών αποσύρθηκε και αντικαταστάθηκε από παραπομπή του σε δίκη ενώπιον του Β’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στις 16 Φεβρουαρίου 2011 με ένα σύντομο, εξωφρενικό και αόριστο κατηγορητήριο (όπως άλλωστε φαίνεται από σύγκρισή του με την αποσυρθείσα απαλλακτική πρόταση) για πορνογραφία ανηλίκων! Η δίκη αυτή αναβλήθηκε λόγω απεργίας των δικηγόρων και ορίστηκε νέα δικάσιμος η 23η Νοεμβρίου 2011. Στη δίκη αυτή, τη νομική υπεράσπιση του Παναγιώτη Βήχου έχει αναλάβει το ΕΠΣΕ, ενώ έχει εκδηλωθεί ευρύτατη στήριξη από δεκάδες πολιτικούς, πανεπιστημιακούς και άλλα μέλη της κοινωνίας των πολιτών.
Ας σημειωθεί πως στα πλαίσια της υπόθεσης αυτής, στις 7 Ιανουαρίου 2008, ο Παναγιώτης Βήχος αθωώθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών όπου δικαζόταν με την κατηγορία της διευκόλυνσης ακολασίας άλλων. Επίσης, στις 22 Οκτωβρίου 2010, το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών απάλλαξε τον Παναγιώτη Βήχο από την κατηγορία της μαστροπείας.
Το ΕΠΣΕ που έχει αναλάβει τη Νομική του υποστήριξη εντόπισε πολλαπλές παραβιάσεις των δικαιωμάτων του Παναγιώτη Βήχου σε δίκαιη δίκη (Άρθρο 6 της ΕΣΔΑ) και σεβασμό της ιδιωτικής ζωής (Άρθρο 8 της ΕΣΔΑ) κατά την πολύχρονη διαδικασία και τις περιέλαβε στην προσφυγή στο ΕΔΔΑ. Συγκεκριμένα, στην αρχική κατάθεσή του της 21 Φεβρουαρίου 2003 ο Παναγιώτης Βήχος δεν είχε την αρωγή δικηγόρου, δεν του δόθηκε αντίγραφο του σκληρού δίσκου που κατασχέθηκε, οι κατηγορίες βασίστηκαν σε εξέταση του δίσκου από την αστυνομία που ήταν παράνομη καθώς ο αρμόδιος εισαγγελέας είχε απορρίψει την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, δεν εξετάσθηκαν οι συντάκτες της έκθεσης εξέτασης του σκληρού δίσκου στην οποία στηρίχθηκαν τα κατηγορητήρια, οι κατηγορίες σε βάρος του δεν ήταν ποτέ συγκεκριμένες, ενώ τέλος υπήρξε παραβίαση της αρχής του τεκμηρίου αθωότητας αφού η εφημερίδα Espresso της 23 Φεβρουαρίου 2003 βασισμένη σε πληροφορίες από την αστυνομία τον παρουσίαζε ως δράστη παράνομων πράξεων για τις οποίες τότε δεν είχε καν ασκηθεί δίωξη.
Όπως αναφέρει η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το οποίο καταδίκασε την Ελλάδα για σωρεία παραβάσεων του Νόμου στην υπόθεση ΒΗΧΟΥ:
«Στις 21 Φεβρουαρίου 2003, τρεις αξιωματικοί της αστυνομίας έκαναν έρευνα στο σπίτι του Παναγιώτη Βήχου στην Αθήνα. Δήλωσαν ότι ενεργούσαν στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από έγκληση που κατέθεσε μια δικηγόρος της Κρήτης, της οποίας το όνομα και τα στοιχεία βρισκόντουσαν σε μια πορνογραφική ιστοσελίδα (site) στο ιντερνέτ και αναφερόταν ότι αναζητούσε σεξουαλικούς συντρόφους. Οι αστυνομικοί κατασχέσανε το σκληρό δίσκο του υπολογιστή του προσφεύγοντα και του ζητήσανε να υπογράψει το πρακτικό κατάσχεσης. Από το έγγραφο αυτό προέκυπτε ότι η έρευνα αφορούσε τα αδικήματα της πλαστογραφίας και συκοφαντικής δυσφήμισης.
Ο προσφεύγων κλήθηκε την ίδια μέρα στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών για να δώσει κατάθεση. Κατά τον προσφεύγοντα οι ερωτήσεις που του τέθηκαν αφορούσαν την υποτιθέμενη θέση στην πορνογραφική ιστοσελίδα του ονόματος της δικηγόρου, αλλά επίσης την εμπλοκή του στην διαχείριση της ιστοσελίδας αυτής, που αφορούσε επίσης την παιδική πορνογραφία-παιδεραστία.
Στις 23 Φεβρουαρίου 2003, μια εφημερίδα η “Espresso”, δημοσίευσε άρθρο που παρουσίαζε τον προσφεύγοντα ως ύποπτο συμμετοχής σε πορνογραφικό δίκτυο στο ιντερνέτ και ανέφερε την αστυνομία ως πηγή των πληροφοριών αυτών. Το άρθρο είχε τίτλο «Ένα δίκτυο οργανώνει όργια – σύλληψη γνωστού μουσικού που φωνάζει την αθωότητα του». Ανέφερε ότι το δίκτυο αυτό είχε καταγγελθεί από μια νέα δικηγόρο της Κρήτης, οι πληροφορίες της οποίας οδήγησαν την αστυνομία στους διοργανωτές των «πάρτυ» αυτών. Προσέθετε ότι η αστυνομία ενέπλεκε τον γνωστό μουσικό Παναγιώτη Βήχο, ο οποίος υποστήριζε ότι επρόκειτο για συνωμοσία εναντίον του λόγω της συμμετοχής του σε κίνημα της Αριστεράς. Το άρθρο ανέφερε ότι αστυνομικοί εξειδικευμένοι στο ηλεκτρονικό έγκλημα είχαν παρακολουθήσει επί μήνες τις αγγελίες που δημοσιεύονταν στο Ιντερνετ για να εντοπίσουν τους δράστες τους.
Στις 6 Μαΐου 2003, η αστυνομική έρευνα για πλαστογραφία και συκοφαντική δυσφήμηση έκλεισε και η δικογραφία στάλθηκε στην εισαγγελία Αθηνών. Η αστυνομία ανέφερε ότι είχε εντωμεταξύ ανακρίνει και πάλι την εγκαλούσα, η οποία δήλωσε ότι, μετά την έγκλησή της, ο πρώην σύντροφός της της αποκάλυψε ότι η καινούργια φίλη του ήταν αυτή που έβαλε το όνομά της στην πορνογραφική σελίδα!
Στις 16 Φεβρουαρίου 2004, η Εισαγγελία Αθηνών αποφάσισε να διαβιβάσει την υπόθεση στην Εισαγγελία Ηρακλείου στην Κρήτη, αφού ο κύριος ύποπτος της υπόθεσης αυτής – η φίλη του πρώην συντρόφου της δικηγόρου – κατοικούσε στην Κρήτη. Η τελευταία παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Ποινικό Εφετείο Κακουργημάτων Ηρακλείου στις 28 Ιουνίου 2007».
Βλέπουμε λοιπόν ότι οι «εξειδικευμένοι αστυνομικοί στο ηλεκτρονικό έγκλημα», που παρακολουθούσαν τα μηνύματα και βρήκαν ότι τα έβαζα εγώ στην πραγματικότητα έστησαν μια σκευωρία εναντίον μου για να αθωωθεί ο σωματέμπορας διοικητής που είχα καταγγείλει το 1998 και αστυνομία και εισαγγελείς να ταλαιπωρούν εμένα 14 ολόκληρα χρόνια για την πολιτική μου δράση και μόνο!
Η απόφαση του ΕΕ στα Ελληνικά είναι εδώ:
http://www.nsk.gr/edad/ee750.pdf
Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή για μάρτυρες υπεράσπισης του Παναγιώτη Βήχου, οι παρακάτω:
1. Αλέκος Αλαβάνος (Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής)
2. Παναγιώτης Λαφαζάνης Βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ)
3. Γιάννης Μπανιάς – Βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ)
4. Ηρώ Διώτη – βουλευτής Λάρισας (ΣΥΡΙΖΑ)
5.Θόδωρος Κουτσουμπός – Εκδότης Νέας Προοπτικής
6.Δεσύλλας Δημήτρης – πρώην Ευρωβουλευτής
7.Ευτύχης Μπιτσάκης – Πανεπιστημιακός
8.Δημήτρης Πατέλης – Πανεπιστημιακός – Χανιά Κρήτης
9.Γιώργος Ρούσης – Πανεπιστημιακός – Αθήνα
10.Σπύρος Μαρκέτος, Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ
11.Βαγγέλης Σακκάτος – μέλος δ. σ. εταιρίας Λογοτεχνών
12.Μεγαλοοικονόμου Θόδωρος (Διευθυντής Ψ.Ν.Α.)
13.Σίσσυ Βωβού – Φεμινιστικό Κέντρο Αθήνας
14.Αβραμίδης Κώστας
15.Αντώνης Χάλαρης
16.Βασιλακόπουλος Κώστας (τεχνικός κομπιούτερ)
17.Γεωργόπουλος Κώστας – Γραμματέας Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου
18.Οδυσσέας Νικολόπουλος – Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ)
19.Παναγιώτης Δημητράς (ΕΠΣΕ)
20.Κοτσιφάκης Θεμιστοκλής (ΟΛΜΕ)
21.Χατζηπαναγιώτου Δημήτρης – Επίτιμος δικηγόρος
22.Χρήστος Τζουρντός – συνταξιούχος – Αθήνα
23.Δήμητρα Στάθη – Πτυχιούχος Νομικός – Αθήνα
24.Ξένη Μητσοβασίλη – Λογοτέχνης – Αθήνα
25.Μανώλης Γρηγοριάδης γιατρός
26.Πέτρος Γιώτης ΚΟΝΤΡΑ
27.Κωνσταντίνος Μπερσής
28.Ασπασία Δημαράγκωνα Λογίστρια Αθήνα
29.Μπέρση Μάγδα Αθήνα
30.Δημητρίου Μαρίνα Ιδιωτική Υπάλληλος
31.Παπαπέτρου Μάκης Οικονομολόγος
32.Δουμάνης Νίκος Καθηγητής Φυσικής – Βρυξέλλες
33.Γεροδήμος Αλέκος Καθηγητής Μ.Ε. – Πάτρα
34.ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
35.ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (Ελληνικό Δίκτυο)
36.Δίκτυο Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ
37.Πέτρος Κωνσταντίνου Νομαρχιακός Συμβ. Δήμου Αθηναίων
38.Αγγελος Χάγιος Χ. Μηχανικός (ΆΝΤΑΡΣΥΑ)
39.ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ
40. Χρήστος Καπάταης Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθήνας
Έχουν υπογράψει σε κείμενο συμπαράστασης που κυκλοφορεί πάνω από 400 άτομα. Μεταξύ αυτών:
Κώστας Σκορδούλης Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
Αλεξάνδρα Πολύζου υποψήφια διδάκτωρ
Νανά Μαυρομάτη Πανεπιστήμιο Laycaster, uk
Σπύρος Σαμοίλης Συνθέτης
Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Κίνηση Εκπαιδευτικών
Παναγιώτης Α. Μπούρδαλας πρ. πρόεδρος Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας
Καλομοίρης Γρηγόρης Π. Γ.Σ. ΑΔΕΔΥ
Γιώργος Αλεξάτος
Πέτρος Κωνσταντίνου δημοσιογράφος
Σκεύος Σταύρος συνδικαλιστής ΟΚΔΕ
Μπίστης Χρήστος ΕΚΚΕ
Γιάννης Γιαννατσής γραφίστας
Κώστας Χαριτάκης ΠΡΙΝ
Γιώργος Μητροβγένης Δημοτικός Σύμβουλος Δάφνης
Γρηγόρης Δαφνής Εκπαιδευτικός ΕΕΚ
Μανίκας Σταύρος ΕΘΕΛ
ΟΚΔΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
κ. ά.
Γιάννης Φελέκης
Αντωνία Λεγάκη
Γιώργος Παπανικολάου Λάρισα κ. ά.
Αντωνόπουλος Παύλος καθηγητής
Μουτίδης Κυριάκος καθηγητής
Παπαδόπουλος Βασίλης Γιατρός
Αγγέλης Γιάννης δημοσιογράφος
Γιώργος Αλεξάτος Συγγραφέας
πηγή:manitaritoubounou