Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ



Γράφει ο Τάκης Ψαράς


Η αντίσταση στο χαράτσι φουντώνει, η Ελληνική οικογένεια δεν πρέπει να γονατίσει

Οι Δήμαρχοι των Κυκλάδων πρέπει να στηρίξουν τα νοικοκυριά των Δήμων τους

Σε όλη την Ελλάδα φουντώνει η αγανάκτηση για την επιβολή του αυθαίρετου, άδικου, παράνομου και αντιλαϊκού χαρατσιού που έβαλε το γκουβέρνο προς του υπηκόους του. Ο φόρος αυτός δεν έχει καμία φορολογική λογική, καμία αναλογικότητα, και πέφτει ληστρικά επί των πορτοφολιών μας.

Αυτό όμως που κάνει το χαράτσι πιο καταστροφικό από τα άλλα είναι η διεστραμμένη έμπνευση της Ελληνικής ( ; ) κυβέρνησης για την είσπραξη του. Την αναγκαστική είσπραξη του μέσα από το λογαριασμό της ΔΕΗ και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης του ακινήτου εάν δεν πληρωθεί και το τελευταίο λεπτό του χαρατσιού πριν τη αναγραφόμενη στο λογαριασμό ημερομηνία λήξης.

Είναι σε όλους γνωστό, το γνώριζε εκ των προτέρων και το γκουβέρνο που σκέφτηκε και πήρε την βάρβαρη αυτή απόφαση, ότι εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που κάνουν διακανονισμό με τη ΔΕΗ για να πληρώσουν με δόσεις το ρεύμα και τα τέλη στους δήμους αδυνατούν να πληρώσουν.

Η απόφαση (δεν φανταζόταν κανείς ότι μπορούσε να τη πάρει Έλληνας) οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξόντωση του σπιτικού, σε αφανισμό της οικογενειακής εστίας. Η λειτουργία του σπιτιού στις μέρες μας βασίζεται στην ύπαρξη του ηλεκτρικού ρεύματος. Με ποιά λογική συνδέεται η πληρωμή του χαρατσιού με την πληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ και επιπλέον με την εξοντωτική τιμωρία της διακοπής της ηλεκτροδότησης; Πως εκδόθηκε και υπογράφτηκε τέτοια αισχρή ανθελληνική υπουργική απόφαση; Γιατί βάλλονται με τέτοιο επαίσχυντο, εξουθενωτικό και απάνθρωπό τρόπο μέσα στο καταχείμωνο τα νοικοκυριά, οι οικογένειες μας; Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό, όλοι καταλαβαίνουμε τους λόγους και τι είδους κυβέρνηση είναι αυτή που επιβάλει νομοθεσίες έξω και πέρα από κάθε έννοια δικαίου και ανθρωπισμού.

Τι θέλουν δηλαδή να κόψουν το νήμα της ζωής της οικογένειας; Να γυρίσουν οι οικογένειες 70 χρόνια πίσω και να μην έχουν φως, ηλικιωμένοι πάνω στα βουνά να ζήσουν με το λουξ και τα λυχνάρια, τα μωρά παιδιά να κινδυνεύουν από αλλοιωμένες τροφές, οι άρρωστοι να υποφέρουν χωρίς θέρμανση και να διακοπεί και η λειτουργία των βοηθητικών αναπνευστικών και άλλων συστημάτων βοήθειας της ζωής;

Υπάρχει στήριξη από πουθενά; Υπάρχει οργανωμένη απάντηση στην απανθρωπιά;

Πρώτος ο Δήμος Ν. Ιωνίας στάθηκε στο πλευρό της βαλλόμενης οικογένειας. Και άλλοι Δήμοι ακολουθούν.

Ο Δήμος Ν. Ιωνίας αποφάσισε να σταθεί δίπλα στους δημότες αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία στο θέμα του χαρατσιού, δίνοντας πρακτικές συμβουλές στους δημότες πώς να πληρώσουν ΜΟΝΟ τα ποσά που αναλογούν στον λογαριασμό του ρεύματος, χωρίς το χαράτσι.

Επιπλέον, σύστησε επιτροπή που θα συγκεντρώνει τους λογαριασμούς και τις αποδείξεις πληρωμής από το ΑΤΜ που θα προσκομίζουν οι δημότες στο Δήμο, για να αντιμετωπίσει πλέον τις ενδεχόμενες αντιδράσεις του κράτους ή της ΔΕΗ, ως επίσημος φορέας και εκπρόσωπος των δημοτών .

Στις 8 Νοεμβρίου 2011 ο Δήμος Νίκαιας-Ρέντη στέκεται στο πλευρό των δημοτών του που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πληρώσουν το χαράτσι μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, παίρνοντας ομόφωνη απόφαση καταδίκης των χαρατσιών μέσω της ΔΕΗ. Ο Δήμος Νίκαιας-Ρέντη «δεν θα επιτρέψει να κοπεί το ρεύμα σε κανένα δημότη της πόλης». Σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά διοργανώνει συζήτηση και καλεί όλους τους δημότες για περισσότερες οδηγίες τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011 στις 5:00 μμ στο Δημαρχείο της Νίκαιας.

Η επιτυχία της απόφασης οφείλεται και στο δυναμικό παρών των πολιτών του δήμου που βρέθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και με τις παρεμβάσεις τους και την σταθερή στάση τους έδειξαν καθαρά πως η λαϊκή πίεση καταφέρνει να επηρεάζει και να διαμορφώνει τις πολιτικές αποφάσεις. Η ομόφωνη απόφαση κατά των χαρατσιών είναι μια καθαρή νίκη τους.

Ανάλογη κίνηση έχει γίνει και από τους δήμους Νέας Ιωνίας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ίλιου, Φιλοθέης - Ψυχικού, Περιστερίου, και Σαρωνικού.

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011 ο δήμος Χαλκίδας είπε όχι στο χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, καλύπτοντας τους δημότες και την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011 κάνει παράσταση στη τοπική ΔΕΗ για να παρεμποδιστεί η επίδοση εντολών για διακοπή ηλεκτροδότησης. Την ίδια μέρα επιδίδεται εξώδικο από το δήμο στη ΔΕΗ.

Οι δικοί μας Δήμαρχοι, οι Κυκλαδίτες Δήμαρχοι, οι δικοί μας άνθρωποι, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι άνθρωποι με δημοκρατικές και κοινωνικές ευαισθησίες να μπουν μπροστά και να προστατεύσουν τον Κυκλαδίτη νοικοκύρη, την Κυκλαδίτικη οικογένεια από αυτή την άνομη, εξοντωτική, εκδικητική, βάρβαρη, και απάνθρωπη απόφαση.

Καλούνται τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων όλων των Κυκλάδων να πάρουν απόφαση κατά του άδικου χαρατσιού, της απάνθρωπης ποινής της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος (είναι κοινωνικό αγαθό) στο καταχείμωνο και της εξόντωσης της Κυκλαδίτικης οικογένειας. Καλούνται να συνεργαστούν όλοι οι δήμοι των Κυκλάδων, οι σύλλογοι των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι σύλλογοι επαγγελματιών, το Επιμελητήριο Κυκλάδων και κυρίως οι δικηγορικοί σύλλογοι.

Καλούνται οι Δήμαρχοι των Κυκλάδων να πάρουν τις κατάλληλες αποφάσεις, δίνοντας την στήριξη σε όλα τα νοικοκυριά των Δήμων τους, που αδυνατούν να πληρώσουν, ή δεν θέλουν να πληρώσουν συμπαραστεκόμενοι στους συμπολίτες τους που δεν έχουν, δηλώνοντας πως δεν θα επιτρέψουν να κοπεί το ρεύμα σε κανένα Κυκλαδίτικό σπίτι.

Καλείται προσωπικά

ο δήμαρχος Αμοργού κ. Νικήτας Ρούσσος,

ο δήμαρχος Ανάφης κ. Ιάκωβος Ρούσσος,

ο δήμαρχος Άνδρου κ. Γιάννης Γλυνός,

ο δήμαρχος Αντιπάρου κ. Γιάννης Λεβεντάκης,

ο δήμαρχος θήρας κ. Τάσος Ζώρζος,

ο δήμαρχος Ιητών κ. Μιχάλης Πετρόπουλος,

ο δήμαρχος Κέας κ. Αντώνης Δεμέναγας,

ο δήμαρχος Κιμώλου κ. Θεόδωρος Μαγκανιώτης,

ο δήμαρχος Κύθνου κ. Μανώλης Φίλιππας,

ο δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης,

ο δήμαρχος Μυκόνου Αθανάσιος-Μέγας Κουσαθανάς,

ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανώλης Μαργαρίτης,

ο δήμαρχος Πάρου κ. Χρήστος Βλαχογιάννης,

ο δήμαρχος Σερίφου κ. Αντώνης Αντωνάκης,

ο δήμαρχος Σικίνου κ. Γιάννης Συρίγος,

ο δήμαρχος Σίφνου κ. Ανδρέας Μπαμπούνης,

ο δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας,

ο δήμαρχος Τήνου κ. Παναγιώτης Κροντηράς,

ο δήμαρχος Φολεγάνδρου κ. Λευτέρης Βενιός,

να απαντήσει δημόσια, θετικά, και να πάρει άμεσα τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, τις κατάλληλες αποφάσεις για τη έμπρακτη βοήθεια προς την κυκλαδίτικη οικογένεια. Η συνεργασία όλων των δημάρχων των Κυκλάδων στο κοινό αυτό πρόβλημα θα καθιστούσε πιο δυνατή και αποτελεσματική την προσπάθεια τους.

Όσοι περισσότεροι είμαστε, τόσο πιο δυνατοί γινόμαστε! Όλοι μαζί μπορούμε!


Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε