Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Σήμα κατατεθέν της Σαντορίνης




Τα γαϊδουράκια στη Σαντορίνη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής γοητείας αλλά και της λαϊκής παράδοσης στη Σαντορίνη. Υπηρετούν τους ντόπιους για χρόνια, με απίστευτη υπομονή και πίστη, μεταφέροντας τουρίστες πάνω και κάτω στα σκαλοπάτια της Σαντορίνης, από το λιμάνι ως και την κορυφή του λόφου στα Φηρά.


Τα γαϊδουράκια και τα μουλάρια είναι τα πιο διάσημα μέσα μεταφοράς στη Σαντορινη, μεταφέροντας τσάντες και αποσκευές, επιτρέποντας στους τουρίστες να απολαύσουν την άνεση των διακοπών τους, από το πρώτο κιόλας λεπτό που θα πατήσουν το πόδι τους στο νησί.


Τα γαϊδουράκια στη Σαντορίνη, τα 4Χ4 για κάθε μεταφορά

Τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης είναι εξαιρετικά εξοικειωμένα με τα σκαλιά στο νησί, αλλά έχουν την τάση να πορεύονται στην άκρη του γκρεμού, γεγονός που προκαλεί πολλά αστεία και χαριτωμένα σκηνικά στο λιμάνι, όπου οι τουρίστες πανικοβάλλονται τόσο από την ταχύτητα τους όσο και από τον περίεργο τρόπο που παίρνουν τις στροφές. Παρά τα διάφορα τέτοια συμβάντα πάντως, τα γαϊδουράκια είναι σαφώς το πιο διαδεδομένο μέσο μεταφοράς για τους τουρίστες που ανεβαίνουν στα Φηρά.
Τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης είναι τόσο χαριτωμένα και τόσο αναπόσπαστα συνδεδεμένα με το τοπίο της Σαντορίνης, που ακόμα και η εγκατάσταση του τελεφερίκ δεν επηρέασε τη δημοτικότητά τους. Οι σταθμοί – πιάτσες των γαϊδουριών υπάρχουν κυρίως στο λιμάνι και στην πρωτεύουσα Φηρά, ενώ οι περισσότεροι ιδιοκτήτες τους δέχονται και κρατήσεις για ειδικές περιστάσεις ή για απλές μεταφορές.
Τα γαϊδουράκια χρησιμοποιούνται και σε γάμους, μεταφέροντας τις νύφες στην εκκλησία ή για επισκέψεις σε χωριά και τουριστικές δραστηριότητες. Τα γαϊδουράκια προσφέρουν έναν πολύ γραφικό τρόπο να δει κανείς τις παραλίες γύρω από τα Φηρά και την Οία ή να γευτεί την παλιά γοητεία του τόπου.
Όλοι παραδέχονται στο νησί ότι μεγάλο μέρος της Καλντέρας και των οικισμών δεν θα υπήρχε σήμερα όπως το ξέρουμε χωρίς τα γαϊδουράκια, γιατί η μεταφορά των υλικών οικοδομής έγινε κυρίως από αυτά.
Σήμερα, καθώς υπάρχουν πολλά Ινστιτούτα Υγείας και Φιλοζωικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται για να προστατεύσουν τα γαιδούρια και τα μουλάρια στη Σαντορίνη και γίνεται πραγματικά μεγάλη προσπάθεια για την προστασία των συμαπθέστατων τετράποδων.
Οι αρχές υποχρεούνται να προμηθεύουν τους ιδιοκτήτες τους με πιστοποιητικά υγείας και τα κατάλληλα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι τα εργαζόμενα γαϊδουράκια είναι υγιή και ικανά να μεταφέρουν ανθρώπους και αποσκευές στις πλάτες τους, εξακολουθώντας να προσθέτουν τη δική τους νότα στη γοητευτική Σαντορίνη.
πηγή:santorini-airport-carhire
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε