Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Γράφει ο Παναγιώτης Τελεβάντος


Οταν μια χώρα έχει ηγέτες που αγωνίζονται να δοξάσουν το έθνος τους συμπεριφέρονται με σεβασμό προς την Εκκλησία και την Ορθόδοξη Παράδοση.


Αντίθετα όταν η ηγεσία μιας χώρας οδηγεί την πατρίδα στην καταστροφή εφαρμόζει κάθε μορφής εκκλησιομαχία. Θέλει να καταργήσει τα Θρησκευτικά από την παιδεία, να αποβάλει τις Θεολογικές Σχολές από τα πανεπιστήμια, επιζητεί τον χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας, ψηφίζει αντιχριστιανικούς νόμους, θέλει να αρπάξει την εκκλησιαστική περιουσία, κτίζει τεμένη, διορίζει εκατοντάδες ιμάμηδες την ώρα που απαγορεύει τη χειροτονία ορθόδοξων κληρικών, κοκ.


Οι τιμές και ο σεβασμός που υπεδέχθη η πολιτική και εκκλησιαστική ηγεσία της Ρωσίας την Αγία Ζώνη αυτές τις μέρες δείχνει ακριβώς ποια είναι η στάση των ηγετών του Ρωσικού κράτους, ενώ τα αξιοθρήνητα έργα και οι ημέρες των δικών μας πολιτικών ηγετών και στην Ελλάδα και στην Κύπρο είναι σε όλους γνωστά.


Το ακόμη χειρότερο είναι ότι στα καθ’ ημάς ενέσκηψε δριμύτατος χειμώνας και στην Εκκλησία με την εγκατάσταση ενός συνθηκολόγου στο Θρόνο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών.


Ο Θεός να δώσει σε όλους μας μετάνοια για να γλυτώσουμε από τα κακά που μας έχουν πλακώσει και από όσα χειρότερα θα ακολουθήσουν - αν δεν μετανοήσουμε - με αναπόδραστη νομοτέλεια.
Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πανω σχολίου.


*****


ΠΟΥΤΙΝ: “Η ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΠΕΡΙΟΔΟ”


Του Αιμίλιου Πολυγένη

===================

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα υποδέχθηκαν σήμερα το απόγευμα την Αγία Ζώνη στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης, ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, παρουσία Υπουργών και Μελών της Κυβέρνησης.

Της υποδοχής προΐστατο ο Μητροπολίτης Λάντογκα και Αγίας Πετρουπολης κ. Βλαδίμηρος, συνοδευόμενος από πλειάδα επισκόπων, πλήθος ιερέων και πιστού λαού.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Πούτιν προσκύνησε με ευλάβεια την Αγία Ζώνη, χαιρέτησε εγκάρδια τον Ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου γέροντα Εφραίμ, τον οποίο ευχαρίστησε για τη θυσία και τον κόπο που ανέλαβε προκειμένου να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας κ. Κύριλλου και στην επιθυμία του ρωσικού λαού να επισκεφθεί η Αγία Ζώνη τη ρωσική γη.

Επίσης τόνισε ότι η Αγία Ζώνη και η Χάρη της Παναγίας έφθασε στη Ρωσία σε μία κρίσιμη περίοδο που ο λαός έχει ανάγκη από πνευματική ενίσχυση.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr, ο πρωθυπουργός είχε εν συνεχεία ιδιαίτερη συνάντηση με τον Ηγούμενο γέροντα Εφραίμ.

Ο μητροπολίτης Βλαδίμηρος από την πλευρά του, ευχαρίστησε και αυτός τον γέροντα Εφραίμ για την πρόθυμη ανταπόκριση της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου για την μεταφορά της Αγίας Ζώνης στη Ρωσία μετά από πρόσκληση του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, με την προτροπή του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και την έγκριση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους.

Ο μητροπολίτης έκανε ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός και θεώρησε ιδιαίτερη ευλογία ότι η Αγία Ζώνη φθάνοντας στη Ρωσία είχε τον πρώτο της σταθμό στην Αγία Πετρούπολη.

Η Αγία Ζώνη αφού μείνει για 4 ημέρες στην Αγία Πετρούπολη θα συνεχίσει να ευλογεί τη ρωσική γη σύμφωνα με το πρόγραμμα, σχηματίζοντας σχήμα σταυρού στους τέσσερις ορίζοντες της ρωσικής γης και θα επισκεφθεί τις πόλεις, Αικατέρινμπουργκ, Νόριλσκ, Βλαδιβοστόκ, Ντιβέγιεβο, Σαράνσκ, Σαμάρα, Ροστόβ Να Ντονού, Καλίνιγκραντ και τέλος στις 19 Νοεμβρίου τη Μόσχα.

Τέλος πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου αύριο Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, είναι προσκεκλημένος στην Ορθόδοξη Ακαδημία της Αγίας Πετρουπόλεως.

Εκεί θα απευθύνει πνευματικές νουθεσίες από την εμπειρία του Αγίου Όρους στους φοιτητές της Ακαδημίας.

Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε