Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Ο άνθρωπος που πέτυχε να 50πλασιάσει τα χρήματα του σε 2 χρόνια!


Γράφει ο Δευκαλίων
Από αυτήν εδώ την στήλη έχουμε ασχοληθεί αρκετές φορές με τα «καταραμένα CDS» επί των Ελληνικών Ομολόγων. Αυτά τα περιβόητα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι Ελληνικής χρεοκοπίας. Τις προηγούμενες λοιπόν ημέρες, όταν μαίνονταν επικοινωνιακά η Ελληνική Δημοσιονομική Κρίση, οι τιμές των CDS επί των Ελληνικών Ομολόγων εκτοξεύθηκαν στο διάστημα διαμορφώνοντας αστρονομικές τιμές μεγαλύτερες από τις 5.000 μονάδες βάσης. Σε πάρα πολύ απλά και υπέρ-απλουστευμένα Ελληνικά: Εάν κάποιος είχε ποντάρει 1 ευρώ σε ένα CDS επί Ελληνικού Ομόλογου τον Νοέμβριο του 2009 (όταν άρχιζε η Ελληνική Δημοσιονομική Κρίση) και ρευστοποιούσε αυτό το ποντάρισμα την προηγούμενη Παρασκευή ή Δευτέρα, θα έπαιρνε πίσω 50 ευρώ. Δηλαδή σε ακόμα πιο απλά και υπέρ-απλουστευμένα Ελληνικά: Το 1.000.000 ευρώ τοποθετημένα τον Νοέμβριο 2009 σε CDS επί Ελληνικών Ομολόγων, έχουν μετατραπεί τον Σεπτέμβριο 2011 σε 50.000.000 ευρώ και πάει λέγοντας τα 10.000.000 ευρώ έχουν γίνει 500.000.000 ευρώ κοκ.
Δηλαδή, όποιος πρόβλεψε σωστά και αγόρασε τον Νοέμβριο 2009 CDS επί Ελληνικών Ομολόγων, έχει γίνει σήμερα πάμπλουτός αφού μέσα σε περίπου 2 χρόνια 50πλασίασε τα χρήματα του.
Ας θυμηθούμε για μία ακόμα φορά ποιος έχασε την ευκαιρία να γίνει πάμπλουτός.
Η νέα, τον Νοέμβριο του 2009, ΠΑΣΟΚική διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου πούλησε ως γνωστόν CDS επί Ελληνικών Ομολόγων. Η επίσημη δικαιολογία: Δεν μπορούμε να κρατάμε στο χαρτοφυλάκιο μας επενδυτικά προϊόντα που στοχεύουν στην χρεοκοπία της Ελλάδας. Ξεκάθαρα πολιτική θέση Αληθοφανής και Σοβαρή, εάν είχε συνδυασθεί και από καταγγελία της προηγούμενης διοίκησης (της ΝΔ) που τα είχε αγοράσει. Δεν συνέβη όμως τίποτε τέτοιο. Η υπόθεση πνίγηκε εκείνη την εποχή στον ορυμαγδό των οικονομικών γεγονότων.
Σήμερα όμως θα ήταν χρήσιμο να μας πληροφορήσει η νυν (και την επίμαχη περίοδο) διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου πόσες ζημιές θα...
γράψει από το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) εάν και όποτε γίνει. Και πόσες από αυτές τις ζημιές θα κάλυπτε εάν είχε κρατήσει εκείνα τα CDS και τα πουλούσε τις τελευταίες ημέρες. Έτσι για το φιλότιμο και το γαμώτο, μιας και δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει εισαγγελέας που θα θελήσει να διερευνήσει εκείνη την επιχειρηματική απόφαση, καθώς και το ποιος αγόρασε εκείνη την επίμαχη παρτίδα CDS.
Για να εξηγούμαστε, τις επιχειρηματικές αποφάσεις δεν πρέπει να τις κρίνουν οι εισαγγελείς και τα δικαστήρια αλλά οι μέτοχοι. Στην περίπτωση όμως του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου οι μέτοχοι της πλειοψηφίας είμαστε όλοι εμείς, δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο το οποίο εκπροσωπείτε από την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση του η οποία διόρισε και την νυν διοίκηση. Άρα καλοπροαίρετα το Υπουργείο Οικονομικών ως εκπρόσωπος του βασικού μετόχου (του Ελληνικού Δημοσίου) θα πρέπει να σχολιάσει την συγκεκριμένη απόφαση της νυν (και τότε) διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Και θα πρέπει να το κάνει σύντομα αφού σε αρκετές χώρες της ΕΕ φουντώνει η δημόσια συζήτηση για το τι έγινε στο προσκήνιο και το παρασκήνιο με τα CDS επί Ελληνικών Ομολόγων.
Εμείς ως γνωστό διαφωνούμε σε όλα τα ζητήματα πολιτικής με τον Γιώργο Παπανδρέου. Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε μαζί του σε τίποτε αφού τον θεωρούμε ορκισμένο υπηρέτη της σύγχρονης μάστιγας του ανθρώπινου πολιτισμού που ακούει στο όνομα Νεοφιλελευθερισμός. Παρ’ όλα αυτά επειδή είμαστε εθνικά αξιοπρεπείς άνθρωποι δεν μας αρέσει το όνομα του οποιουδήποτε Έλληνα Πρωθυπουργού να κυλιέται στις λάσπες της Ευρωπαϊκής Μικροπολιτικής και κουτσομπολιού. Δεν πάει βρε αδερφέ να ταυτίζεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός με τον οποιοδήποτε κερδοσκόπο εναντίον της ίδιας του της πατρίδας. Δεν φτάνει όμως η δική μας η άποψη και θέση.
Πρέπει και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου να βγει και να ξεκαθαρίσει, όχι με αφορισμούς αλλά με πράξεις, την θέση του. Να πάρει δηλαδή δημόσια θέση για την προαναφερόμενη πράξη της ΠΑΣΟΚικής διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Εξ’ άλλου κατά κυριολεξία ο ίδιος ή πολύ δικοί του άνθρωποι διάλεξαν τον κ. Κλέονα Παπαδόπουλο σαν Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Και δεν βρήκαν τον κ. Κ. Παπαδόπουλο σε κάποια κλαδική του ΠΑΣΟΚ ή στην Αριστερή Πρωτοβουλία του Γ. Παναγιωτακόπουλου. Ο κ. Κ. Παπαδόπουλος εξ άλλου δεν ήταν τακτικός επισκέπτης των γραφείων του ΠΑΣΟΚ (για να μην κυριολεκτήσουμε και πούμε πως δεν ήξερε ούτε καν που ήταν).
Κάπου μεταξύ Λονδίνου και Ελβετίας έγινε η επιλογή, μιας και ο κ. Κ. Παπαδόπουλος εκεί δραστηριοποιούνταν πριν έρθει στην Ελλάδα και αναλάβει τις τύχες ενός εύρωστου κατά κοινή ομολογία τραπεζικού ιδρύματος όπως ήταν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Τώρα αν ο Γιώργος Παπανδρέου ρωτήσει και πληροφορηθεί από τον κ. Κ. Παπαδόπουλο και τον αγοραστή της επίμαχης παρτίδας CDS, ώστε να ανακοινώσει το όνομα του και στον Ελληνικό Λαό, τότε θα είμαστε πανευτυχείς. Διότι τότε μέσα στην φτώχεια μας και την δυστυχία μας θα ξέρουμε τον άνθρωπο που πέτυχε να 50πλασιάσει τα χρήματα του σε 2 χρόνια!



πηγή:stoxasmos-politikh.
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε