Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011

Ιστορική επίσκεψη Πατριάρχου Αλεξανδρείας π.Θεοδώρου Β' στην Σαντορίνη


Αφίχθη την Πέμπτη 4 Αυγούστου στην Σαντορίνη, μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων π. Επιφανίου, η Α. Θ. Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής π. Θεόδωρος Β΄, ο οποίος θα συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ιερόν Μετόχιον Φωτοδότου Χριστού Παναγίας Χοζοβιωτίσσης Αμοργού και θα εγκαινιάσει το νέο εκκλησιαστικό - βυζαντινό μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Αμοργό.Με την ευκαιρία της ιστορικής του επίσκεψης στο νησί της Σαντορίνης, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας επισκέφθηκε μεταξύ άλλων την Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Προφήτου Ηλιού Θήρας, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας π. Επιφάνιο. Οι μοναχοί καλωσόρισαν τον Πατριάρχη και τον οδήγησαν στο καθολικό της μονής, όπου και προσεκύνησε. Ο Μακαριώτατος επεσήμανε την ιδιαίτερη αγάπη που έχει για την εικόνα της Παναγίας της Τριχερούσης, που δεσπόζει στο καθολικό της μονής. Στην συνέχεια, επισκέφθηκε το συνοδικό της μονής και θαύμασε από κοντά μερικά από τα κειμήλια που φυλάσσονται εκεί. Οι μοναχοί ετοίμασαν την μοναστηριακή τράπεζα και παρέθεσαν γεύμα προς τιμήν του Πατριάρχου π. Θεοδώρου του Β’ μετά το πέρας του οποίου ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε και ευλόγησε την μοναστική αδελφότητα και συνέχισε το ταξίδι του προς το θεοτοκοσκέπαστο νησί της Αμοργού.
πηγή:Ι.Μ.Προφήτη Ηλία

Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε