Υλικά:
4 φλυτζ. του τσαγιού φαρινάπ
1 κουτ. γλυκού κανέλλα
1 φλυτζ. του τσαγιού σπορέλαιο
1 φλυτζ. του τσαγιού & 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
12 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
1/2 φλυτζ. νερό
1/2 φλυτζ. του τσαγιού σταφίδες ξανθές
1/2 φλυτζ. του τσαγιού σταφίδες μαύρες
1/2 φλυτζ. του τσαγιού καρυδόψυχα
Εκτέλεση:
Σ’ ένα μπωλ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, το νερό και το ξύσμα λεμονιού. Δουλεύουμε το μίγμα μερικά λεπτά και ρίχνουμε το αλεύρι πού το έχουμε ανακατέψει πριν με την κανέλλα. Κατόπιν ρίχνουμε τη σταφίδα και τα καρύδια και ανακατεύουμε το μίγμα καλά. Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί και το πασπαλίζουμε ελαφρά με αλεύρι. Τινάζουμε από το ταψί το περιττό αλεύρι και βάζουμε μέσα το μίγμα. Ψήνουμε τη φανουρόπιττα σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά. Όταν κρυώσει κοσκινίζουμε επάνω ζάχαρη άχνη και σχηματίζουμε με σταφίδες πάνω στη φανουρόπιττα ένα σταυρό για να την πάμε στην εκκλησία για το τάμα μας προς τον Άγιο.