Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Συνταγή για Φανουρόπιττα

Παραθέτουμε μία συνταγή για την πίττα του Αγίου Φανουρίου που εορτάζει σήμερα ,γιατί είναι ωραίο να τιμούμε και να φυλάττουμε τα έθιμά μας .Κατά την παρασκευή της πίττας καλό είναι να ψάλλουμε το απολυτίκιο του Αγίου και να προσευχόμεθα λέγοντας “Άγιε του Θεού Φανούριε πρέσβευε υπέρ ημών”


Υλικά:

4 φλυτζ. του τσαγιού φαρινάπ

1 κουτ. γλυκού κανέλλα

1 φλυτζ. του τσαγιού σπορέλαιο

1 φλυτζ. του τσαγιού & 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη

12 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού

1/2 φλυτζ. νερό

1/2 φλυτζ. του τσαγιού σταφίδες ξανθές

1/2 φλυτζ. του τσαγιού σταφίδες μαύρες

1/2 φλυτζ. του τσαγιού καρυδόψυχα

Εκτέλεση:

Σ’ ένα μπωλ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, το νερό και το ξύσμα λεμονιού. Δουλεύουμε το μίγμα μερικά λεπτά και ρίχνουμε το αλεύρι πού το έχουμε ανακατέψει πριν με την κανέλλα. Κατόπιν ρίχνουμε τη σταφίδα και τα καρύδια και ανακατεύουμε το μίγμα καλά. Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί και το πασπαλίζουμε ελαφρά με αλεύρι. Τινάζουμε από το ταψί το περιττό αλεύρι και βάζουμε μέσα το μίγμα. Ψήνουμε τη φανουρόπιττα σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά. Όταν κρυώσει κοσκινίζουμε επάνω ζάχαρη άχνη και σχηματίζουμε με σταφίδες πάνω στη φανουρόπιττα ένα σταυρό για να την πάμε στην εκκλησία για το τάμα μας προς τον Άγιο.

Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε