Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος στη Μονή Χοζοβιώτισσας

0-0amorgoΣυνεχίζοντας τήν τριήμερη επίσκεψή του στην προσφιλή του νήσο Αμοργό, ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας καί πάσης Αφρικής π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ Β’, ετέλεσε, επί τη εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως, τήν Θεία Λειτουργία, εις το Μετόχι του Φωτοδότου Χριστού, της Ιεράς Μονής Χοζοβιωτίσσης, συλλειτουργούντων του επιχωρίου Σεβ. Μητροπολίτου π. Επιφανίου και του Θεοφ. Επισκόπου Μαρεώτιδος π. Γαβριήλ, Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας, ο οποίος και εκήρυξεν τόν θείο λόγο.

Ο Μακαριώτατος, προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, αναφερόμενος στήν πολυετή προσφορά του Σεβ. Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων π. Επιφανίου εις τήν πολυνησιακή ακριτική Επαρχία του, αλλά και τήν αγάπη που επέδειξε εις τόν μακαριστό Προκάτοχό Του, Πατριάρχη Αλεξανδρείας π.Παρθένιο, ο οποίος επί σειράν ετών επισκεπτόταν το νησί της Αμοργού, όπου και αφήκε την τελευταία του πνοή, περικόσμησε αυτόν με τόν Χρυσούν Ταξιάρχη του Τάγματος του Λέοντος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και προσέφερε εις αυτόν Αρχιερατικόν Εγκόλπιον.

Ο Σεπτός Αλεξανδρινός Προκαθήμενος αναφέρθηκε με συγκίνηση εις τις αναμνήσεις πολλών επισκέψεων στην αγαπημένη του Αμοργό και ευχαρίστησε τήν Παναγία τη Χοζοβιώτισσα που τον αξίωσε για δεύτερη φορά να επισκεφθεί το νησί ως Πατριάρχης Αλεξανδρείας.

Πρό της Απολύσεως, ο Μακαριώτος τέλεσε Τρισάγιον ενώπιον της προτομής του Αοιδίμου Προκατόχου Του π. Παρθενίου, που η ευγνωμοσύνη των κατοίκων της νήσου ανύψωσε εις τιμήν καί μνήμην αυτού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Παναγίας Χοζοβιωτίσσης και ετέλεσε τον Εσπερινό του Σαββάτου, κατακλείοντας έτσι τήν προσκυνηματική του επίσκεψη στην νήσο της Αμοργού.


0-0amorgo2

0-0amorgo6

0-0amorgos7

0-0amorgos10

0-0amorgos11

0-0amorgos-papas



πηγή:Ρομφαία
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε