Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Επικοινωνιακή ασπίδα των σκανδάλων χτυπώντας το Βατοπαίδι



Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Επιστολή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε, απέστειλε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Καστανίδης, στην οποία αφήνει αιχμές για το κατά πόσον οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης επιτελούν το χρέος τους και ζητεί από τις δικαστικές αρχές υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών.

Στην επίστολή του ο κ. Καστανίδης αναφέρθηκε και για το “σκάνδαλο” Βατοπεδίου, είναι περίεργο όταν οι πολιτικοί αναφέρονται σε σκάνδαλα τοποθετούν το Βατοπαίδι.

Με τον τρόπο αυτό δυσφημείτε η Εκκλησία και το Άγιον Όρος, και μετά εφόσον αποκαλύφθηκε πλέον ότι δεν υπάρχουν «μαύρα χρήματα», στο Βατοπαίδι και επίκειται παντελής αθώωση όλων των εμπλεκομένων.

Ειδικότερα, μετά την αθώωση των Υπουργών, η μη ύπαρξη σκανδάλου στο Βατοπαίδι είναι η πιο μεγάλη επικοινωνιακή ασπίδα των σκανδάλων της Siemens και των υποβρυχίων, που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες.

Μιλάμε και ακούγεται στα Μ.Μ.Ε. για την κρίση και την κατάρρευση των θεσμών και των αξιών.

Αλλά οι ηθικές αξίες κυρίως εκπροσωπούνται από την Εκκλησία, το δε Άγιον Όρος πάντοτε έχει αυξημένη υπεροχική ηθική διάσταση λόγω του ότι οι άνθρωποι εκεί διάλεξαν ένα δύσκολο δρόμο απομάκρυνσης, όχι μόνο από κάθε ανηθικότητα αλλά και από τόσα άλλα πράγματα που θεωρούνται αναγκαία στην καθημερινή ζωή.

Το Άγιον Όρος και η Εκκλησία έχουν την ηθική δύναμη να επηρεάζουν θετικά προς το καλό την κοινωνία, και είναι καλό να μη διαβάλλονται ειδικότερα αυτοί οι θεσμοί.

Εντύπωσει προκαλεί πάντως, το πως ο Υπουργός Δικαιοσύνης επιτίθεται στο θεσμό της δικαιοσύνης και εκ των προτέρων ζητάει την παραπομπή υπόπτων όχι μόνο για διάφορα υπαρκτά σκάνδαλα αλλά και για το Βατοπαίδι;

Είναι καιρός να αποδώσουμε τον πρέποντα σεβασμό σε αιωνόβιους θεσμούς που ούτως ή άλλως θα είναι διαχρονικά σεβαστοί σε σχέση με τον λίγο χρόνο που μπορεί κάποιοι να τους διαβάλλουν.

Πάντως η Ιστορία θα καταγράψει την ανήθικη συμπεριφορά, όσων συμπεριφέρθηκαν με απρέπεια στην υπόθεση αυτή


πηγή:Ρομφαία

Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε