Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Αυτές είναι οι NATURA Κυκλάδων


Πολύς λόγος γίνεται αυτές τις μέρες για την προστασία των περιοχών ΝΑΤURA οι οποίες είναι ενταγμένες στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών. Στα περισσότερα νησιά κυριαρχούν σήμερα τα φρύγανα, οι μικροί θάμνοι, το θυμάρι, βότανα με σπάνιες φαρμακευτικές ιδιότητες και ποώδη φυτά - είδη που αντέχουν στις ξερικές συνθήκες του μεσογειακού καλοκαιριού και στην έλλειψη νερού

Την άνοιξη οι πλαγιές των νησιών καλύπτονται από αγριολούλουδα, μαργαρίτες, παπαρούνες, χρυσάνθεμα, και το φθινόπωρο από βολβώδη φυτά, ενώ στις ακτές ανθίζουν η μαργαρίτα, η αγριοβιολέτα της άμμου και ο κρίνος της θάλασσας.
Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η υποθαλάσσια χλωρίδα των Κυκλάδων, με πολύ χαρακτηριστικό είδος τα λιβάδια της ποσειδωνίας στους βυθούς της Κέας και άλλων νησιών.

Περιοχές Natura Κυκλάδων

'Ανδρος: όρμος Βιτάλι και κεντρικός ορεινός όγκος.
Τήνος: Μυρσίνη - ακρωτήριο Λιβάδα.
Σύρος: Όρος Σύριγγας ως παραλία.
Ανατολική Κέα.
Βορειοδυτική Κύθνος: Όρος Αθέρας- ακρωτήριο Κέφαλος και παράκτια ζώνη.
Νότια Σέριφος.
Σίφνος: Προφήτης Ηλίας μέχρι δυτικές ακτές και θαλάσσια περιοχή.
Νήσος Πολύαιγος - Κίμωλος.
Νήσος Αντίμηλος - Θαλάσσια παράκτια ζώνη.
Μήλος: Προφήτης Ηλίας - ευρύτερη περιοχή.
Παράκτια ζώνη δυτικής Μήλου.
Φολέγανδρος ανατολική μέχρι δυτική Σίκινο και θαλάσσια ζώνη.
Νήσοι Δεσποτικό και Στρογγυλό και θαλάσσια ζώνη.
Νήσος Πάρος: Πεταλούδες., νησίδες Πάρου και Νότια Αντίπαρος
Κεντρική και νότια Νάξος: Όρη Αναθεματήστρα, Κόρωνος, Μαυροβούνι, Ζευς, Βίγλα και θαλάσσια ζώνη.
Μικρές Κυκλάδες: Ηρακλειά, Μακάρες, Μικρός και Μεγάλος 'Αβελας, Βενέτικο Ηρακλειάς Σχοινούσσα, Κουφονήσια, Κέρος, Αντίκερι και θαλάσσια περιοχή.
Βορειοανατολική Αμοργός και Κύναρος, Λεβίθα, Μαυριά, Γλάρος, Γραμβούσα, Νικουριά, Μικρό και Μεγάλο Βιόκαστρο, Κραμβονήσι, Πεταλίδι και θαλάσσια ζώνη.
Σαντορίνη: Νέα Και Παλιά Καμένη - Προφήτης Ηλίας.
Βραχονήσια Νότιου Αιγαίου (Βελοπούλα, Φαλκονέρα, Ανάνες, Χριστιανά, Παχειά Φτενό, Μάκρα, Αστακιδονήσια, Σύρνα - Γύρω Νησιά).
Ανάφη: Χερσόνησος Κάλαμος - Ρούκουνας.
Νησίδες Μυκόνου: Ρήνεια, Χταπόδια, Τραγονήσι


πηγή:kykladesnews.

Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε