Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ : ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΤΡΙΝΑ...

http://2.bp.blogspot.com/_kONxc1ElMjk/TF2UgT-lSZI/AAAAAAABK-8/WNd8UUOYD3k/s1600/01.jpg

Μία από τις παλιότερες εκκλησίες της Σαντορίνης, αν όχι τη παλαιότερη, την εκκλησία του Αι Γιάννη, στην περιοχή Μυλωνάδες στο Βουρβούλο, όπου η απόλυτη αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής, έχει προκαλέσει την ολοκληρωτική καταστροφή ενός μοναδικού μνημείου, με τεράστια Αρχαιολογική, Πολιτιστική και Θρησκευτική σημασία.


Ο δρόμος προς την εκκλησία είναι μονίμως καταστραμμένος και αδιάβατος από τις βροχές του χειμώνα,αν και χρειάζεται ετησίως μόνο ολιγόωρη συντήρηση από έναν φορτωτή. Παρά ταύτα και παρά τις συνεχείς και μακροχρόνιες εκκλήσεις του πατέρα Κοκκαλάκη, προς τη Δημοτική Αρχή, όπως καλά γνωρίζουμε, εισπράττει την απόλυτη αδιαφορία.

Ο δρόμος δεν συντηρείται, με αποτέλεσμα, να γίνει αδύνατη όχι μόνο η συντήρηση του ναού αλλά ακόμη και η δυνατότητα Λειτουργίας του.

Ως αποτέλεσμα της αδιαφορίας και της αναλγησίας των υπευθύνων είναι η ολοκληρωτική καταστροφή των παλαιότατων αριστουργηματικών τοιχογραφιών, καθώς και των ταφικών μνημείων που υπάρχουν εντός του Ναού.

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά έχουν καταδικαστεί οι λιγοστοί αμπελουργοί της περιοχής, είτε να εγκαταλείψουν τα αμπέλια τους αφού γίνεται αδύνατη η πρόσβαση προς αυτά, είτε να αναζητούν γαϊδουράκια, με ειδικές ικανότητες, ώστε να ξεπερνούν τα τεράστια χαντάκια για να κουβαλούν τα σταφύλια τους.

Οι δημοτικοί μας άρχοντες, ασχολούνται μόνο με ότι θα τους γεμίσει πλουσιοπάροχα τις μεγάλες τους τσέπες.

Με τίποτε άλλο.

Αλλά αφού κανείς δεν ελέγχει το πως πλούτισαν, τότε ποιον να φοβηθούν;

Θα παρακαλούσα να κάνει κάποιος ένα ρεπορτάζ επί τόπου, για να δει ο κόσμος πως καταστρέφονται τα μνημεία μας από την ανικανότητα και την αδιαφορία των ανθρώπων στους οποίους έχουμε παραδώσει τις τύχες του τόπου μας,κι εκείνοι τις εξαργύρωσαν πλουτίζοντας !!!


Kατοικος Σαντορίνης



Χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε στο παραμικρό τις όποιες ευθύνες των αρχόντων του τόπου μας , θα πρέπει να διευκρινίσουμε εδώ ότι πρόκειται για μια Φράγκικη Εκκλησία, και μιλάμε για ένα χώρο που ανήκει στην πλέον ευκατάστατη κοινωνία της Σαντορίνης, δεν μπορούν να συμβάλουν να αποκατασταθεί ο Ναός τουλάχιστον;

Εάν δεν κάνουμε λάθος από τις 465 Εκκλησίες στη Σαντορίνη οι 390 ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία ,και καμιά από αυτές δεν είναι υπό κατάρρευση αλλά και ούτε ο Δήμος φροντίζει κάποια από αυτές…
Ο ευλαβής κόσμος βοηθαει και στην συντήρηση και τον καλλωπισμό!

Να λέμε δηλαδή τα στραβά του Δήμου αλλά και όχι για πράξεις που είμαστε εμείς υπεύθυνοι!
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε