Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Santorini Donkey Republic

http://2.bp.blogspot.com/_I9xD1A4lkjQ/S9ACxGJfQnI/AAAAAAAADss/_UmJtWJ8UhU/s1600/4.jpg

Mην ανησυχείτε αν μέχρι σήμερα δεν σας δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχετε (ενδεχομένως να μην είχατε ενημερωθεί) ούτως ή άλλως το πρόγραμμα ΤΩΡΑ αρχίζει!
πρόκειται για μια καταπληκτική ιδέα και πρωτοβουλία του κ. Κατσίμπα ο οποίος εμπνευστηκε και υλοποίησε το πρόγραμμα
Santorini Donkey Republic
με στόχους να.... ομορφύνει το νησί, να κινητοποιηθούν τοπικοί καλλιτέχνες και να αναδειχθεί η ... συμαντικότητα του εδω και χρόνια πολύτιμου συνεργάτη των ντόπιων, του γαιδουριού!

παρακάτω, μπορείτε να ενημερωθείτε για τον σχεδιασμό και το ιστορικό του προγράμματος σύμφωνα και με την ανακοίνωση που εχει σταλεί σε μας καθώς και πάρα πολλά Μέσα Ενημέρωσης
ενω,
οι διοργανωτές μας καλούν μεθαυριο Κυριακή 25 Απριλίου στις 18.00 στο Κλειστό Γυμναστήριο όπου θα γίνει η παρουσίαση του προγράμματος καθώς και των πολύχρωμων γαιδουριών που φιλοτέχνησαν καλλιτέχνες που ζουν στο νησί. Στην συνέχεια, τα πολύχρωμα γαιδουράκια θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία του νησιού.


Σύμφωνα με την πολύ -πολύ ενδιαφέρουσα ανακοίνωση,

Santorini Donkey republic
Aπό τις 26 Απριλίου, μια πολύχρωμη εικοσάδα από πρωτότυπα φιλοτεχνημένα γαιδουράκια θα βρίσκονται ανάμεσα μας, σε κεντρικά σημεία της Σαντορίνης.
20 καλλιτέχνες που εχουν σχέση με την Σαντορίνη δούλεψαν ολο τον χειμώνα με φαντασία και μεράκι επάνω σε γλυπτά γαιδουράκια για να παρουσιάσουν μια ακόμα καλλιτεχνική πλευρά αυτου του μοναδικού νησιου, που ξέρει να εμπνέει.

Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό!! Οσοι τα εχουν δεί να κατασκευάζονται στα τοπικά εργαστήρια μιλάνε με θαυμασμό.
Σας καλούμε να τα δείτε όλα μαζί στα εγκαίνια της Έκθεσης Santorini Donkey Republic στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Σαντορίνης στις 25 Απριλίου Κυριακή ,στις 18,00.
Την επόμενη μέρα τα γλυπτά θα πάρουν τη θέση τους σε γωνιές του νησιού
, ευχάριστο ξάφνιασμα για τον αμέριμνο διαβάτη, δίνοντας χρώμα στα σοκάκια και υπενθυμίζοντας σε όλους, την τεράστια συμβολή αυτου του ακούραστου «δουλευταρά» στη ζωή των ανθρώπων και στην ανάπτυξη του τόπου.
Στο τέλος της σαιζόν όλα τα έργα θα δημοπρατηθούν και έσοδα από την εκδήλωση θα προσφερθούν για την ακόμα καλλίτερη προστασία των ηλικιωμένων ιπποειδών που περιθάλπει ο Δήμος Σαντορίνης στον Καρτεράδο, υπο την επίβλεψη του Κου Δημήτρη Σιγάλα, Υπεύθυνου Περιβάλλοντος.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι, Ασιμής Χριστόφορος, Γιώργος Γαλανόπουλος, Ειρήνη Δρόσσου, Δημήτρης, Απόλλωνας Κολιούσης, Αληθινή, Δημήτρης Μπέλλος, Βενιός Μάρκος, Κυβέλη Μουσούρη, Μάκαρης Ανδρέας, Ρούσσος Βαγγέλης, Βλαβιανός Ηλίας, Πολυτίμη Μπηλιώνα, Καραμολέγκος Μιχάλης, Στρώνης Γιώργος, Annie Neve, Μαρία Σοφία Γκέλου, Νικόλαος Δελένδας , Κορωνιός Λευτέρης, Καμπουροπούλου Ειρήνη, Κατερίνα Ιωαννίδου κ.α.

Μετά από πρόταση του συλλόγου Ξενοδόχων Σαντορίνης, όποιος καλλιτέχνης από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου εκδηλώσει ενδιαφέρον να αφήσει το στίγμα του, ζωγραφίζοντας γαιδουράκι θα φιλοξενηθεί από τα μέλη της Ενωσης για 5 μέρες στο νησί εντελώς δωρεάν.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά. Τα γλυπτά είναι σε φυσικό μέγεθος (1μ ύψος Χ143 μήκος)και είναι κατασκευασμένα από Fiber glass τετραπλής επιστρωσης στο εργοστάσιο που κατασκευάζονται οι αγελάδες του Cow Parade.Tα έργα των καλλιτεχνών θα προστατευθούν από ειδικό αντι-γκράφιτι βερνίκι.



ΜΕΣΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
Α) Έντυπος κατάλογος με τα λογότυπα των χορηγών, 40σελίδων μέγεθος 12x17cm όπου θα υπάρχουν σε ελληνικά και αγγλικά το βιογραφικό κάθε καλλιτέχνη με φωτογραφίες των ιδίων αλλά και των έργων τους σε αλφαβητική σειρά επωνύμου, σε 10.000 τεμάχια.
Β) Ιστοσελίδα με τα λογότυπα των χορηγών στο Ιντερνετ www.santorinidonkey.com με όλα τα νέα της έκθεσης, φωτογραφίες, εγκαίνια, σχόλια, αφιερώματα κλπ.
Γ) Σε κάθε γλυπτό στην βάση θα υπάρχει το όνομα του καλλιτέχνη-δημιουργού, και τα λογότυπα των χορηγών.

Την ολη προσπάθεια υποστηρίζουν ο Δήμος θήρας,Η Κοινωφελης – Κοινοτικη επιχείρηση Οίας ,Το σωματείο Λεμβούχων Σαντορίνης,Το ίδρυμα Λ.&Ε. Νομικού-Τελεφερίκ, η μεταφορική Χάλαρης,Το εστιατόριο Λαδόκολλα, τα καταστήματα Things we love,οι γραφικές τέχνες Εντυπον και το διαφημιστικό γραφείο Welcome .
Χορηγοί επικοινωνίας είναι ο KISS 929, και οι Red guide Books.


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Την διοργάνωση έχει αναλάβει το δημιουργικό γραφείο WELCOME. Κύρια ασχολία μας οι εκδόσεις και οι επιγραφές. Λειτουργούμε απο το 1993 και ανάμεσα σε αυτά που έχουμε “κατορθώσει” όλα αυτά τα χρόνια είναι η έκδοση περιοδικών, η δημιουργία και παραγωγή των Χριστουγεννιάτικων καρτών Welcome με θέμα αποκλειστικά το πανέμορφο νησί μας. (Παγκόσμια αποκλειστικότητα, κανένα μέρος στον κόσμο δεν εχει δικές του Χριστουγεννιάτικες κάρτες.) Η κατασκευή περιπτέρου για τις ανάγκες του Κοινότητας Θήρας και της Νομαρχίας Κυκλάδων (βραβείο ΔΕΘ), η παραγωγή του τουριστικού ντοκυμαντέρ “Σαντορίνη Ταξίδι στο όνειρο”, η εκδοση της Welcome Bonus Card) και σε συνεργασία με το Ατελιέ Γραφικών τεχνών “Εντυπον” μερικά απο τα πιο όμορφα και ισχυρά logos του νησιού. Την εικαστική και δημιουργική υποστήριξη τoυ Santorini Donkey Republic εχει αναλάβει το “Εντυπον”.Βρισκόμαστε στην Μεσαριά Σαντορίνης, ευθεία Φηρών -Πύργου με θέα στην Καλντέρα (το ηφαίστειο μάλλον φταίει και μας βάζει στην πρίζα...)
Τηλέφωνα επικοινωνίας 22860 25100, κιν 699 55 25100 e-mail : welcomes@otenet.gr
Πάνος Κατσίμπας


http://exoumekaileme.blogspot.com/
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε