Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Ένας πραγματικός παπάς


τη φωτογραφία που βλέπετε μας την έστειλε ένας αναγνώστης της http://www.zougla.gr/news.php?id=47677 που βρέθηκε για ολιγοήμερες διακοπές στα Κουφονήσια.
Δείχνει έναν παπά, από τους «άλλους», τους πραγματικούς. Από αυτούς που σταυρώνουν αντί να… στραβώνουν, γιατί γι’ αυτούς ο σταυρός και η ευλογία εξακολουθούν να έχουν ουσία και αξία.


Η φωτογραφία συνοδευόταν από την παρακάτω επιστολή:
«Διάβασα σήμερα στη zougla.gr το άρθρο για τον Γιοσάκη και βλέποντάς τον με ράσα με έπιασε μια νοσταλγία... Μια νοσταλγία για κάποιους ανθρώπους που τιμούν την δουλειά τους ή το λειτούργημά τους, όπως των αστυνομικών, των γιατρών, των δασκάλων, των ιερέων και όποιων άλλων θέλετε.
Δεν είχα σκοπό να σας στείλω email, αλλά έπρεπε. Την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν για ένα 4ημερο διακοπές στα Κουφονήσια. Όταν το καράβι έφτασε στο λιμάνι, βγαίνοντας είδα έναν παπά να είναι παραδίπλα όρθιος με μια ελληνική σημαία… Μου φάνηκε ότι ήταν τρελός ή τουλάχιστον γραφικός... Αμέσως πήγα σε ένα μπαράκι για το καλωσόρισμα στο νησί και έπιασα κουβέντα με τον ιδιοκτήτη. Όταν τον ρώτησα για τον «τρελό παπά», έσκυψε το κεφάλι, χαμογέλασε με λύπη και μου είπε «μακάρι όλοι οι παπάδες να ήταν σαν κι αυτόν». Τον ρώτησα τι εννοούσε και μου είπε ότι ο παπάς αυτός είναι κάθε μέρα εκεί και ευλογεί τα βαπόρια που έρχονται, να έχουν καλό ταξίδι και καλές θάλασσες…
Πράγματι, την ώρα που περιμέναμε το πλοίο για να επιστρέψουμε στον Πειραιά, μόλις μπήκε στο λιμάνι, εμφανίστηκε κι ο παπάς.
Σας επισυνάπτω και μια φωτογραφία του για του λόγου το αληθές, την ώρα που σταυρώνει το πλοίο…»
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε