Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Η απόφαση του Τραμπ φέρνει την Αποκάλυψη; - Η ανοικοδόμηση του Τρίτου Ναού και η έλευση του Αντιχρίστου

Image result for οι σκοτεινοι καβαλαρηδες στον αρχοντα των δαχτυλιδιων
Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
Η απόφαση του Ν.Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ εκτός του γεγονότος ότι θα προκαλέσει απρόβλεπτες καταστροφικές συνέπειες όχι μόνο σε όλη την Μέση Ανατολή αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, ανοίγει και πάλι την συζήτηση για εκπλήρωση των γραφόμενων της Αποκάλυψης περί δημιουργίας του Τρίτου Ναού από τον οποίο θα αναγγείλει κατά τας Γραφάς ο Αντίχριστος την παγκόσμια κυριαρχία του στον κόσμο.
Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο Ν.Τραμπ ένας βαθιά θρησκευόμενος Χριστιανός (Προτεστάντης που ανήκει στην ομολογία των Πρεσβυτεριανών) προχώρησε σε μια τέτοια ενέργεια αν και γνώστης της Βίβλου και της Αποκάλυψης του ΙωάννηΑνοίγει ένα ζήτημα το οποίο θα ακολουθάει όλο τον πλανήτη για πολλές δεκαετίες.
Τι συμβαίνει λοιπόν με τον λεγόμενο Τρίτο Ναό; Για να γίνει κατανοητό πρέπει να υπάρξει μια μικρή ιστορική αναδρομή
Το όρος του Ναού ή Χαράμ αλ-Σαρίφ
(εβραϊκά: הַר הַבַּיִת, Χαρ χαΜπάγιτ, ή הַר הַמוריה, Χαρ χαΜόρια, αραβικά: الحرم القدسي الشريف, αλ-χαράμ αλ κουντσί ασ-σαρίφ ή πιο απλά χαράμ αλ-σαρίφ, κυριολεκτικά: ευγενές βουνό) είναι ένας από τους σημαντικότερους θρησκευτικούς χώρους στην Ιερουσαλήμ. Το βουνό είναι σημαντικός θρησκευτικός χώρος για τους Εβραίους, τους Χριστιανούς, τους Ρωμαίους και τους Μουσουλμάνους. Οι μελετητές της Βίβλου το έχουν ταυτίσει με δύο βουνά, το όρος Μοριά, όπου ο Αβραάμ έδεσε τον Ισαάκ για τον θυσιάσει, και το όρος Σιόν, όπου βρισκόταν το οχυρό των Ιεβουσαίων.

Στον Ιουδαϊσμό, το βουνό θεωρείται ως το μέρος το οποίο διάλεξε ο Θεός για να αναπαυθεί η θεϊκή παρουσία. Σύμφωνα με τη βίβλο είναι το μέρος στο οποίο βρίσκονταν οι δύο ιουδαϊκοί ναοί, αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις για την εκείθε παρουσία του πρώτου ναού. Σύμφωνα με την εβραϊκή παράδοση, ο πρώτος ναός κατασκευάστηκε από τον Σολομώντα το 957 Π.Κ.Χ. και καταστράφηκε από τους Βαβυλώνιους το 586 Π.Κ.Χ.

Ο δεύτερος ναός κατασκευάστηκε το 516 Π.Κ.Χ. από τον Ζοροβάβελ και καταστράφηκε από τους Ρωμαίους το 70 Κ.Χ.. Σήμερα διακρίνονται σημεία από τα ερείπια του Ιουδαϊκού ναού, όπου έχουν χτιστεί τα τωρινά Ισλαμικά τεμένη. Κατά την περίοδο του δεύτερου ναού ήταν το οικονομικό κέντρο της πόλης. Επίσης, η παράδοση αναφέρει ότι θα κατασκευαστεί και τρίτος ναός. Το βουνό είναι ο πιο ιερός τόπος στον Ιουδαϊσμό και το μέρος στο οποίο στρέφονται οι Εβραίοι όταν προσεύχονται.

Εξαιτίας της ιερότητάς του πολλοί Εβραίοι δεν περπατούν επάνω στο βουνό, από φόβο μην εισέλθουν εκεί που βρίσκονταν τα άδυτα των αδύτων, όπου σύμφωνα με τον ραβινικό νόμο, βρίσκεται η θεϊκή παρουσία.

Για τους Σουνίτες Μουσουλμάνους, το βουνό είναι ο τρίτος ιερότερος τόπος στο Ισλάμ. Το βουνό θεωρείται πως είναι το σημείο από το οποίο μεταφέρθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας ο Μωάμεθ και αναλήφθηκε ώστε να συναντήσει το Θεό. Μετά την κατάληψη της Ιερουσαλήμ από τους Άραβες το 637 οι Ομεϋάδες χαλίφηδες κατασκεύασαν στο βουνό το τέμενος αλ-Ακσά και το Θόλο του Βράχου.

Ο Θόλος ολοκληρώθηκε το 692 και είναι ένα από τα παλαιότερα σωζόμενα δείγματα ισλαμικής αρχιτεκτονικής. Ο Θόλος βρίσκεται στο κέντρο του βουνού, περίπου στη θέση όπου σύμφωνα με τη Βίβλο βρισκόταν ο Ναός

Εξαιτίας των διεκδικήσεων τόσο του Ιουδαϊσμού όσο και του Ισλάμ, είναι ένα από τα πιο αμφισβητίσιμους θρησκευτικούς χώρους στον κόσμο. Μετά τις Σταυροφορίες, η μουσουλμανική κοινότητα της Ιερουσαλήμ έχει διαχειριστεί το μέρος ως βακουφικό.

Δεδομένου ότι η περιοχή αποτελεί τμήμα της παλιάς πόλης, η οποία ελέγχεται από το Ισραήλ από το 1967, τόσο από το Ισραήλ όσο και η Παλαιστινιακή Αρχή αξιώνουν την κυριαρχία τους στο βουνό, και παραμένει ένα σημαντικό σημείο τριβής της αραβο-ισραηλινής διένεξης.

Σε μια προσπάθεια να διατηρήσει το στάτους κβο, η ισραηλινή κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να ελέγχεται από τις Ιορδανικές αρχές ο χώρος με τα δύο Ισλαμικά τεμένη, ενώ εφαρμόζει μια αμφιλεγόμενη απαγόρευση προσευχής σε μη μουσουλμάνους επισκέπτες. Για τους απλούς επισκέπτες του χώρου η κατάσταση είναι δύσκολη, αφού κάθε απόπειρα στοχοποιείται από εξτρεμιστές Μουσουλμάνους που επιτίθενται στους τουρίστες, έτσι γίνεται απαραίτητη συνεχώς η αστυνομική προστασία.

Οι Εβραίοι δεν έπαψαν ποτέ να θέλουν την ανοικοδόμηση του ναού τους. Στην δικιά τους εσχατολογική θεολογία η ανοικοδόμηση του Ναού είναι ταυτισμένη με την έλευση του Μεσσία.

Στην χριστιανική εσχατολογική παράδοση όμως η ανοικοδόμηση του Ναού είναι ταυτισμένη με την έλευση του Αντίχριστου και ο νοών νοείτω

Στο Ισραήλ σήμερα πραγματοποιούνται συνεχώς ανασκαφές στο χώρο γύρω από το τέμενος του Ομάρ εξοργίζοντας τους Άραβες που κατηγορούν τους Εβραίους ότι προσπαθούν να «γκρεμίσουν» το τέμενος για να κατασκευασθεί στην θέση του ο Τρίτος Ναός

Οι θρησκευόμενοι Ιουδαίοι συνδέουν την οικοδόμηση του Τρίτου Ναού με την έλευση του «Μεσσία», (που ακόμα περιμένουν).

Οι Ορθόδοξοι Ιουδαίοι ισχυρίζονται ότι πρέπει να έρθει πρώτα ο «Μεσσίας», ο οποίος και θα οικοδομήσει το Ναό, ενώ οι Μεμονίδες Ιουδαίοι θεωρούν ότι πρέπει πάντοτε και πριν από την εμφάνιση του «Μεσσία», να γίνονται προσπάθειες για την ανοικοδόμησή του.

Υπάρχουν όμως και άλλοι που πιστεύουν ότι πιο σημαντικό είναι να παρουσιαστεί ο Ναός σαν ένα μεγάλο βήμα προς μια «πνευματική παγκοσμιοποίηση», παρά σαν μία εθνική επιχείρηση…

Το παράξενο είναι ότι εκτός από τους Ιουδαίους μεγάλο ενδιαφέρον για το χτίσιμο του Ναού έχουν οι λεγόμενοι «χριστιανοί σιωνιστές» οι οποίοι δεν ξέρουμε αν είναι τυχαίο αλλά ανήκουν στους κύκλους των Προτεσταντών εκεί δηλαδή που ανήκει και ο Πρόεδρος Ν.Τραμπ.

Αξίζει να πούμε ότι οι Προτεστάντες γενικότερα έχουν πολύ μεγάλες διαφορές από την Ελληνορθοδοξία.

Οι Προτεστάντες δίνουν βάρος περισσότερο στην Παλαιά Διαθήκη παρά στην Καινή. Πιστεύουν στην Τιμωρία και όχι στην Μετάνοια. Είναι η λεγόμενη προτεσταντιική πουριτανική ηθική η οποία όμως οδηγεί σε νευρώσεις και υποκρισία

Παρόμοια ηθική έχουν και οι Γερμανοί οι οποίοι κτυπούν την Ελλάδα ανελέητα.

Η Ορθοδοξία από την άλλη δίνει ιδιαίτερο βάρος στην Μετάνοια, στην Καινή Διαθήκη, δηλαδή στον Χριστό και περισσότερο βάρος στην Ιερά Παράδοση (ότι δηλαδή λένε οι Άγιοι-Ήρωες της Ορθοδοξίας που αντικαθιστούν τους Ήρωες των αρχαίων Ελλήνων) από την Παλαιά Διαθήκη, η οποία ενσωματώθηκε σε αυτό που ονομάζεται Αγία Γραφή, στην Β' Οικουμενική σύνοδο.

Υπάρχουν σοβαρές πληροφορίες ότι το κτίσιμο του Ναού αποτελεί επιδίωξη και των Μασόνων, οι οποίοι ανυπομονούν να παρουσιάσουν το «νέο» χριστό..(βλ. «Ο ναός της Μασονίας είναι το σπίτι του Χριστού» (Edward Waite, «A New Encyclopedia of Freemasonry and of Cognate Instituted Mysteries: The Rites, Literature and History»,1970) όπως αναφέρει η αξιόπιστη ιστοσελίδα redskywarning

Σύμφωνα με την Ιουδαϊκή θρησκεία, ένα στοιχείο που πρέπει να έχει ο Μεσσίας, είναι να φέρει την «παγκόσμια ειρήνη»… Θα είναι, όπως λένε, ένας ηγέτης που όμοιό του δεν γνώρισε το ανθρώπινο γένος…Κάτω από την καθοδήγησή του θα εμπνεύσει ολόκληρο τον κόσμο να αλλάξει πορεία…

Sύμφωνα με την κρατούσα άποψη, για τους χριστιανούς η ανοικοδόμηση του Τρίτου Ναού θα γίνει από τον «Άνθρωπο της Αμαρτίας», τον επερχόμενο Παγκόσμιο Κυβερνήτη, τον Αντίχριστο.

«Και κατόπιν (ο Αντίχριστος) θα οικοδομήσει το Ναόν στα Ιεροσόλυμα και θα τον ανυψώσει ταχύτητα και θα τον αποδώσει στους Ιουδαίους» (Αγίου Ιππολύτου ΒΕΠΕΣ 6,285).
Οι Προφητείες της Αγίας Γραφής αναφέρουν ότι ο 3ος Ναός στην Ιερουσαλήμ θα κατασκευαστεί εντός των πρώτων 3 1/2 ετών της Θλίψης.

Στην Αποκάλυψη 11:2 αναφέρει σαφώς το Ναό, ο οποίος έχει ήδη κατασκευαστεί από το σημείο του μέσου της 7ετούς διάρκειας της βασιλείας του Αντιχρίστου, που εντοπίζεται στην Αποκάλυψη στο 13:01

«Την αυλή, όμως, που είναι έξω από το αγιαστήριο του ναού, άφησέ την εντελώς έξω και μην τη μετρήσεις, επειδή έχει δοθεί στα έθνη και αυτά θα καταπατήσουν την άγια πόλη+σαράντα δύο μήνες

Και θα κάνω τους δύο+ μάρτυρές μου να προφητεύσουν. Και θα κάνω τους δύο μάρτυρές μου να προφητεύσουν χίλιες διακόσιες εξήντα ημέρες ντυμένοι με σάκο»

Η κατασκευή αυτού του 3ου Ναού κατά τη διάρκεια αυτής της πρώτης περιόδου των 3 1/2 ετών θα είναι μια πρωταρχική αιτία της μαζικής αιματοχυσίας, του τρόμου και του θάνατου που θα προκύψει σε όλο τον κόσμο εκείνη την εποχή.

Το ένα "τέταρτο" της γης θα πεθάνει μέσα σε λίγους μήνες από την "έναρξη" της περιόδου αυτής στα 7 χρόνια, εν μέρει από τον πόλεμο. [Αποκάλυψη 6: 4,8]

«Και βγήκε ένα άλλο άλογο, πυρόχρωμο· και σε εκείνον που καθόταν πάνω σε αυτό επιτράπηκε να αφαιρέσει την ειρήνη από τη γη για να σφάξουν ο ένας τον άλλον· και του δόθηκε ένα μεγάλο σπαθί.

Και όταν άνοιξε την τρίτη σφραγίδα, άκουσα το τρίτο ζωντανό πλάσμα+ να λέει: «Έλα!» Και είδα ένα μαύρο άλογο· και εκείνος που καθόταν πάνω σε αυτό είχε ζυγαριά στο χέρι του.

Και άκουσα μια φωνή σαν να έβγαινε ανάμεσα+ από τα τέσσερα ζωντανά πλάσματα να λέει: «Ένα λίτρο σιταριού για ένα δηνάριο, και τρία λίτρα κριθαριού για ένα δηνάριο·και μη βλάψεις το ελαιόλαδο και το κρασί».

Και όταν άνοιξε την τέταρτη σφραγίδα, άκουσα τη φωνή του τέταρτου ζωντανού πλάσματος να λέει: «Έλα!»

Και είδα ένα ωχρό άλογο· και εκείνος που καθόταν πάνω σε αυτό είχε το όνομα Θάνατος. Και ο Άδης τον ακολουθούσε από κοντά. Και τους δόθηκε εξουσία πάνω στο ένα τέταρτο της γης, για να σκοτώσουν με μακρύ σπαθί και με πείνα και με θανατηφόρα πληγή και μέσω των θηρίων της γης.»
Image result for οι σκοτεινοι καβαλαρηδες στον αρχοντα των δαχτυλιδιων
Βδέλυγμα της ερήμωσης [Δανιήλ .9: 27]

«καὶ δυναμώσει διαθήκην πολλοῖς, ἑβδομὰς μία· καὶ ἐν τῷ ἡμίσει τῆς ἑβδομάδος ἀρθήσεταί μου θυσία καὶ σπονδή, καὶ ἐπὶ τὸ ἱερὸν βδέλυγμα τῶν ἐρημώσεων, καὶ ἕως τῆς συντελείας καιροῦ συντέλεια δοθήσεται ἐπὶ τὴν ἐρήμωσιν».

Μόλις ολοκληρωθεί, τότε ο Αντίχριστος θα είναι ο μοναδικός παγκόσμιος ηγέτης ο οποίος θα μπει στο 3ο Ναό εν μέσω της περιόδου των επτά χρόνων της Θλίψης.

Ο άνθρωπος της αμαρτίας "παίρνει τη θέση του στο ναό του Θεού, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως Θεό ." (Β' Θεσσαλ.2: 4, Rev.13 :1-18, Δαν 9:27.).

«ὁ ἀντικείμενος καὶ ὑπεραιρόμενος ἐπὶ πάντα λεγόμενον Θεὸν ἢ σέβασμα, ὥστε αὐτὸν εἰς τὸν ναὸν τοῦ Θεοῦ ὡς Θεὸν καθίσαι, ἀποδεικνύντα ἑαυτὸν ὅτι ἐστὶ Θεός.»

Αυτή η πράξη θα ξεκινήσει τη Μεγάλη Δοκιμασία , η πιο τρομακτική και νεκρική περίοδος στα 3 1/2 έτη, που θα συμβεί ποτέ στην παγκόσμια ιστορία και ο Θεός να βάλει το χέρι του...


Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε