Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Λαμπρός εορτασμός στο μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας

Λαμπρός εορτασμός στο μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.ΙΝΦΟΜε λαμπρότητα και όπως αρμόζει στο πρόσωπο της Παναγίας, εορτάστηκε η έφορος και προστάτης της Αμοργού, στο καστρομονάστηρο της Χοζοβιώτισσας.
Σε κλίμα κατάνυξης, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στη Μονή της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, παραμονή της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου.
Πλήθος κόσμου, από όλα τα χωριά της Αμοργού, τα γύρω νησιά, αλλά και πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας, κατέκλυσε το Μοναστήρι, ώστε να προσκυνήσει τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.
Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος πλαισιούμενος από τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής, αρχιμανδρίτη Σπυρίδων (Δεναξά), τον π. Θωμά Συνοδινό, κληρικούς από την Αθήνα και εφημερίους του νησιού.
Μετά την ακολουθία του Εσπερινού μοιράστηκε στους πιστούς και στους επισκέπτες του μοναστηριού, φάβα, χαλβάς, παραδοσιακά γλυκά και άρτος.
Την κυριώνυμη ημέρα με κατάνυξη, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου, παρουσία του λαού της Αμοργού και εκατοντάδων επισκεπτών από όλη την Ελλάδα.
Ο κ. Επιφάνιος απεύθυνε λόγο στο πολυπληθές εκκλησίασμα και ευχαρίστησε όσους βοήθησαν στις προετοιμασίες για την εορτή της μονής.
Όπως κάθε χρόνο, μετά το πέρας των λειτουργιών, προσφέρθηκαν στους παρευρισκομένους γλυκίσματα όπως παστέλι και μελομακάρονα, όπως επίσης και ο παραδοσιακός μπακαλιάρος.
πηγή:orthodoxia.info
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε