Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Απομεινάρια από τα φημισμένα εργοστάσια βιομηχανίας τομάτας

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΔΟΥΛΓΕΡΗ
Έκθεση φωτογραφίας στο SANTORINI ARTS FACTORYΤο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης παρουσιάζει τη φωτογραφική έκθεση του Χριστόφορου Δουλγέρη «CARPEDIEM» από το Σάββατο 7 Μαΐου.
Πρόκειται για μία δουλειά που ο καλλιτέχνης έχει συλλέξει έναν ολόκληρο χρόνο, φωτογραφίζοντας τα απομεινάρια αλλά και τα εναπομείναντα σημάδια από τη βιομηχανία τομάτας στη Σαντορίνη. 

Καταγράφει εικόνες από τα εννέα εργοστάσια τομάτας που δραστηριοποιούνταν στο νησί. Εικόνες από το παρελθόν και το παρόν των εργοστασίων τομάτας με ένα θεατρικό και ποιητικό τρόπο.  Χνάρια και σημάδια του παρελθόντος της βιομηχανίας της τομάτας έρχονται να μας επαναφέρουν σε ένα εικαστικό διάλογο με την πραγματικότητα, φωτίζοντας αθέατες πλευρές της πραγματικότητας.

«Φωτογραφίζω μηχανές οι οποίες βρίσκονται εκτός λειτουργίας. Αντικαθιστούν κατά κάποιο τρόπο τον πρακτικό τους ρόλο με αυτό της αυτοπροβολής. Παρουσιάζονται για πρώτη φορά ως πρωταγωνιστές στο βάθρο ενώ κουβαλούν και μεταφέρουν μαζί τους σημαντικές πληροφορίες και ψήγματα της ιστορικής μνήμης» λέει για τις εικόνες του ο  Χριστόφορος Δουλγέρης. 
Με εργαλεία του τον ειδικό φωτισμό και την ιδιαίτερη σκηνογραφία, σκηνοθετεί έναν νέο ρόλο για κάθε μηχανή. 
Στην έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφικά τυπώματα μεγάλων διαστάσεων όπως και μια υπερμεγέθης εγκατάσταση που σκοπό έχει να μεταφέρει στους θεατές μια τμηματική εικόνα αναπαράστασης ενός εργοστασίου τομάτας, σε πραγματικές διαστάσεις.

Carpe Diem ή Αδράξτε τη Μέρα
Έκθεση Φωτογραφίας του Χριστόφορου Δουλγέρη στο SANTORINI ARTS FACTORY
Εγκαίνια Σάββατο 7 Μαίου, Βλυχάδα Σαντορίνης


Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε