Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Έλληνας που άγγιξε τη λάβα του ηφαιστείου Μάρουμ

Πώς είναι να βρίσκεται κανείς στο χείλος ενός κρατήρα ενεργού ηφαιστείου και κάτω από τα πόδια του να «βράζει» η λάβα; Ο Γιώργος Κουρούνης μπορεί να δώσει την απάντηση, γιατί ο ελληνικής καταγωγής Καναδός το έκανε.

«Ηταν ένα παράθυρο στην κόλαση», είπε ο εξερευνητής, που μαζί με τον Σαμ Κόσμαν μπήκαν στον κρατήρα του ηφαιστείου Μάρουμ, στο αρχιπέλαγος Βανουάτου. Εννοείται πως αμφότεροι ήταν ντυμένοι με ειδικές προστατευτικές στολές και το εγχείρημά τους καταγράφονταν από κάμερες. 


«Η κατάβαση στον κρατήρα του Μάρουμ ήταν ένα όνειρο χρόνων για εμένα. Ηταν το λιγότερο συναρπαστικό», είπε ο Γιώργος Κουρούνης Έλληνας από τον Καναδά, μιλώντας στην Huffington Post. Μαζί με δύο οδηγούς, εκείνος και ο Κόσμαν πέρασαν τέσσερις ημέρες στο ηφαίστειο και κατέβηκαν δύο φορές στον κρατήρα του. 


Ο Κουρούνης είναι ιδιαίτερα περιπετειώδης τύπος. Εχει κυνηγήσει ανεμοστρόβιλους, παντρεύτηκε στην άκρη ενός ενεργού ηφαιστείου, ενώ είχε εξερευνήσει πρόσφατα έναν κρατήρα στο Τουρκμενιστάν, που είναι γνωστός ως «Πύλη της Κολάσεως»


Παρόλα αυτά, η περιπέτεια στο Μάρουμ ήταν- σύμφωνα με τον ίδιο- ακόμη πιο συγκλονιστική. Οπως λέει, πλησίασε τόσο τη λάβα, που σχηματίστηκε μία τρύπα στη στολή του και σε μια από τις κάμερες που είχε μαζί του.

Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε