Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

Ανταπόκριση από την φετινή Κατασκήνωση της Μητρόπολης Θήρας στην Ανάφη !

Γράφει ο π.Χριστόφορος Καραμολέγκος
 Για μια ακόμα χρονιά με την ευλογία της Παναγίας της Καλαμιώτισσας ξεκίνησαν οι φετινές κατασκηνώσεις της Ιεράς μας Μητροπόλεως στο ομώνυμο και πανέμορφο μοναστήρι της Ανάφης. Πρώτοι κατασκηνωτές τα 34 κορίτσια (σε 5 ομάδες) του Δημοτικού που με ενθουσιασμό και χαρούμενη διάθεση έδειξαν από την αρχή ότι θέλουν να ζήσουν έντονα και δημιουργικά την εμπειρία της κατασκήνωσης.

Η άφιξη στο μοναστήρι της Παναγίας Καλαμιώτισσας χθες το απόγευμα συνοδεύθηκε από αγιασμό για να λάβουν όλοι, ιερείς, στελέχη, βοηθητικό προσωπικό και παιδιά την ευλογία του Θεού.

Το δείπνο έγινε ανάρπαστο (σουφλέ) και οι γάτες έμειναν νηστικές...

Θέμα των κατηχήσεων κατά την φετινή κατασκηνωτική περίοδο είναι "τα μυστήρια στην λατρεία της Εκκλησίας και οι καρποί του Αγίου Πνεύματος" . Την πρώτη μέρα η κατήχηση περιελάμβανε αναφορά στον τίτλο της κατασκήνωσης "ΠΟΡΕΥΘΕΝΤΕΣ" (Ματθ. 28, 19) και στα λόγια του Κυρίου κατά την Ανάληψή Του.Πρωϊνή προσευχή και έπαρση σημαίας


Η χαρά των παιδιών "απογειώθηκε" στην κοντινή παραλία όπου απόλαυσαν την θάλασσα και παιχνίδια στην άμμο.


Θα έχουμε τακτικές ανταποκρίσεις από την Ανάφη. Να υπενθυμίσουμε σε όσους γονείς ενδιαφέρονται ότι οι δηλώσεις συμμετοχής για τις επόμενες περιόδους (δες εδώ) συνεχίζονται (Παιδικός Σταθμός Γλυκογαλούσης Καρτεράδου, Δευτέρα- Παρασκευή,από 2:00-4:00μ.μ).
πηγή: neotitathiras
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε