Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

Δείτε την... Σαντορίνη της Νότιας Κορέας

Πώς το χωριό της κουλτούρας Γκαμτσεόν από μία από τις πιο φτωχές περιφέρειες της χώρας τώρα είναι πόλος έλξης; Κάτι... από Ελλάδα θυμίζει το χωριό της κουλτούρας Γκαμτσεόν στη Νότια Κορέα. Βρίσκεται στην πλαγιά ενός βουνού στο νότιο Μπουσάν και οι ντόπιοι συχνά συγκρίνουν την άποψη του χωριού με τα πυκνά κτίρια με την πανέμορφη Σαντορίνη, το Μάτσου Πίτσου στο Περού, ακόμη και με οικισμό φτιαγμένο από Lego λόγω του σχήματος και της πολυχρωμίας των σπιτιών.

 


Το Γκαμτσεόν που είναι γεμάτο από στενά σοκάκια και ονομάζεται και χωριό Ταεγκούκντο, χτίστηκε το 1918, όταν χιλιάδες άνθρωποι κατέφυγαν στην περιοχή της Μπουσάν λόγω του πολέμου.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια το χωριό θεωρείτο ως μία από τις φτωχότερες περιοχές στην περιφέρεια της Νότιας Κορέας. Το 2009, όμως, το υπουργείο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού της χώρας ξεκίνησε ένα πρόγραμμα για τη διατήρηση του χωριού το οποίο μετέτρεψε στην καλλιτεχνική κοινότητα που αποτελεί σήμερα, που προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες.


πηγή:Πρώτο θέμα
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε