Οι ταινίες – ντοκιμαντέρ Zeitgeist δημιουργήθηκαν για να ενημερώσουν τον κόσμο για διάφορα μυστικά ή καλύτερα ... κοινά μυστικά που μας απασχολούν. Ξεσκεπάζουν συνωμοσίες και ονοματίζουν άτομα ξεκάθαρα και με αποδείξεις , οι περισσότερες ανατριχιαστικές, έτσι δεν χωράει και πολύ συζήτηση για την γνησιότητα των λεγόμενών τους.
Μέχρι στιγμής υπάρχουν 3 ταινίες και η καθεμιά από αυτές αναλύει διαφορετικά θέματα. Το Zeitgeist the movie όπου είναι η 1η ταινία, κυκλοφόρησε το 2007. Αναφέρεται στη συνωμοσία των θρησκειών, την εξαπάτηση του Αμερικανικού λαού στην υπόθεση των δίδυμων πύργων και τέλος για τις οικονομικές κομπίνες που υποδουλόνουν τους λαούς εν αγνοία τους.
 Η δεύτερη ταινία όπου ονομάζεται Zeitgeist: Αddendum, κυκλοφόρησε το 2008. Αναφέρεται στη δομή της αμερικανικής οικονομίας θήγει σοβαρά ζητήματα αλλά προτείνει και λύσεις. Στο τελευταίο μέρος του ντοκυμαντέρ αναλύει πώς ξεκινάνε οι Η.Π.Α να πάρουν αυτό που θέλουν από άλλες χώρες και τι συμβαίνει σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουν. 
Η 3η ταινία το Zeitgeist :Moving forward κυκλοφόρησε το 2011 και μιλά για την ανθρώπινη επανάσταση. Αναφέρει τον τρόπο δράσης του συστήματος με τρόπους καταπολέμησης του αλλά και τρόπους ανοικοδόμησης του.