Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

ΤΡΙΩΔΙΟ : ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΒΙΒΛΙΟ!


cf84cf81ceb9cf8eceb4ceb9cebf-1

Γράφει ο  π.ΔιονύσιοςΤαμπάκης

 Τι Τριώδιον ,   τι Διόδιον !
Και το Τρι-ώδιον είναι ένα πνευματικό Δι-όδιο, το μοναδικό στο οποίο δεν πληρώνεις, αλλά πληρώνεσαι κιόλας με πνευματικά λεφτά και πνευματικούς καρπούς.
Είναι όμως και ένα «παράνομο» βιβλίο ! αφού βρίθει από διάφορες παραβατικές προσωπικότητες!
Ξεκινά με ένα Τελώνη (Αρχικλέφτη  και λαμόγιο Εφοριακό της τότε εποχής) περνά μέσα από πασίγνωστες Ιερόδουλες του πεζοδρομίου ,(όπως η  Μαρία η Αιγυπτία) και τελειώνει με έναν αρχισυμμορίτη  Λήσταρχο, που δεν άφησε άνθρωπο απείραχτο.
Το Βιβλίο του Τριωδίου ξεκινά από έναν Τελωνικό αναστεναγμό «Ο Θεός ιλάσθητί μοι τω αμαρτωλώ»  και λαμβάνει πέρας με ένα «Μνήσθητι μου Κύριε εν τη Βασιλεία Σου» ενός σεσημασμένου  ληστή πάνω στον σταυρό.
 Ως εκ τούτου παρέχει και ηθική αυτουργία   για «παράνομες» δραστηριότητες , αφού προβάλει και προωθεί τον  Νόμο της Αγάπης Του Θεού, ο οποίος  λογίζεται ως παράτυπη και παράνομη συμπεριφορά στην δικονομική ανθρώπινη νοοτροπία, εκεί που  λείπει  η έννοια της Συγνώμης και της Μετανοίας.
Για τον κώδικα της ανθρωπίνης  ποινικής δικονομίας ο Ληστής πάνω στον Σταυρό ήταν το χειρότερο απόβρασμα της καλής κοινωνίας. Για τον Χριστό όμως και  την Βασιλεία Του ο πρώτος και επίσημος  καλεσμένος του Παραδείσου.
Ας γίνει λοιπόν φέτος  και σε εμάς το Τριώδιον , Διόδιον του Παραδείσου.

πηγή:egolpio

Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε