Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΡΠΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

IMG_7534
   Δυο χρόνια πριν είχαμε αντιδράσει στην εκκωφαντική ΣΙΩΠΗ των αντιαιρετικών οργάνων της Ελλαδικής Εκκλησίας με άρθρο μας που έγινε πρωτοσέλιδο στον Ορθόδοξο Τύπο με τίτλο “Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ  ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΕΚΤΩΝ“. 
 Εκεί μεταξύ άλλων επισημαίναμε και τα εξής: 
orth.tupos
“Γιατί σιωπά η επίσημη Εκκλησία;Γιατί αφήνει το ποίμνιο έρμαιο αυτόκλητων «σωτήρων», ψευτοχαρισματικών, ψευτομεσσιών; Μπορεί η αντιαιρετική ενημέρωση να γίνεται μόνο με ένα τριμηνιαίο, αντιαιρετικό περιοδικό, τον ΔΙΑΛΟΓΟ; Μπορεί οι αντιαιρετικές ενημερώσεις να γίνονται σε μια ενορία, τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα του διαδικτύου και του ραδιοφώνου; Είναι δυνατόν στα εκκλησιαστικά ραδιόφωνα να μην υπάρχουν ώρες συμμελέτης και ερμηνείας της Αγίας Γραφής, σύμφωνα με την ορθόδοξη πατερική, Αγιοπνευματική ερμηνεία καιαντιαιρετικές εκπομπές; Είναι δυνατόν να μην έχουν οι περισσότερες ιστοσελίδες ή μπλογκς Ορθοδόξων Πατριαρχείων, μητροπόλεων, ενοριών, στη κεντρική σελίδα, θέματα ορθόδοξης κατήχησης και αντιαιρετικής ενημέρωσης;Γιατί σιωπά η Ιερά Σύνοδος των τοπικών Εκκλησιών πάνω σε βασικά θέματα Ορθοδόξου πίστεως και αφήνει το λαό έρμαιο στα δόντια «λύκων» που δεν «φείδονται του ποιμνίου». Πολλοί Μητροπολίτες εκφράζουν τον σκεπτικισμό τους για τη μείωση των εσόδων των ναών, που θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη με την φορολογική επιδρομή στα εισοδήματα των οικογενειών. Κανονικά αυτό θα έπρεπε να είναι το τελευταίο που θα έπρεπε να μας απασχολεί. Ίσως θα έπρεπε, σε συνεχείς συσκέψεις με τους ιερείς, να ενδιαφερθούν με πιο τρόπο, μέσα στην εβδομάδα, πριν την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, θα βρουν τρόπους να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους που δεν εκκλησιάζονται και απλά να τους ακούσουν ή να απαντήσουν στις απορίες τους, στα ερωτήματά τους ή να γίνουν κοινωνοί των προβλημάτων τους. Ίσως, θα έπρεπε, με συνεχείς συσκέψεις με τους ιερείς, να βρουν τρόπους να πλησιάσουν τους νέους, πριν τους επισκεφθούν οι αιρέσεις ή οι νεοεποχίτικες οργανώσεις και παραθρησκείες. Αυτά και άλλα πολλά, και με αυτοπρόσωπη παρουσία των Επισκόπων και πρεσβυτέρων της Ορθ. Εκκλησίας μας στη κατηχητική, μυστηριακή και προσευχητική δράση των ενοριών μας, και με την  επίσημη παρουσία στο διαδίκτυο, στο ίντερνετ, δίνοντας απαντήσεις σε σέκτες και παραθρησκείες, θα μπορούσαν να κάνουν, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, τις ενορίες μας ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ πρωτοχριστιανικής αγάπης, αλληλεγγύης”.
 Η αλήθεια είναι ότι τότε που γράφαμε το άρθρο πιστεύαμε ότι η ΚΑΚΗ λειτουργία των αρμοδίων εκκλησιαστικών οργάνων ήταν θέμα …συντονισμού και δυσκαμψίας… Πόσο πλανηθήκαμε τότε! 
Έκτοτε είδαμε, μάθαμε και διαπιστώσαμε. Και οι διαπιστώσεις μας καταγράφουν την ΤΡΑΓΩΔΙΑ της αδιαφορίας (ανοχής στην καλύτερη περίπτωση) έναντι σε αιρέσεις και σέκτες, έναντι στα θύματά τους και έναντι στο ποίμνιο της Εκκλησίας. Κάποτε δε, αναρωτηθήκαμε για την πορεία της Εκκλησίας και θαυμάσαμε για την πρόνοια Του Κυρίου και Αρχηγού της Πίστεώς μας για την Αγαπημένη Νύμφη Του. 
Χωρίς να θέλουμε να περάσουμε κάποιο μήνυμα εκκοσμίκευσης δηλώνουμε ότι δεν παραβλέπουμε την Πρόνοια του Κυρίου και πιστεύουμε στην υπόσχεσή Του “και πύλαι ἅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς” (Ματθ. 16, 18). Ανθρωπίνως όμως η ίδια η Εκκλησία έχει καθιερώσει αξιώματα και διακονίες τόσο για να περιφρουρήσει την πίστη όσο και να οριοθετήσει τα δόγματα από νοθείες και ψυχοφθόρες αλλοιώσεις. 
Η Ελλαδική Εκκλησία έχει βαριά παρακαταθήκη το έργο που παρέλαβε από τον μακαριστό απολογητή π.Αντώνιο Αλεβιζόπουλο ο οποίος αφιέρωσε ολοκληρωτικά την ύπαρξή του στον αντιαιρετικό αγώνα. Μας παρέδωσε ένα τεράστιο ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ συγγραφικό έργο αλλά και τη δομή των φορέων εκείνων που θα στέκονταν εμπόδιο στον προσηλυτισμό των αιρέσεων και των σεκτών. 
Άξιος διάδοχος και γνήσιος συνεχιστής του έργου του π.Αντωνίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος Τσιάκας προείδε το πρόβλημα και με διάκριση κατάφερε να κρατήσει τη φλόγα αναμένη. Τόσο με την  ίδρυση της Παγκύπριας Ένωσης Γονέων όσο και με την καθιέρωση των Συναντήσεων του ΔΙΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΜΕΛΕΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΩΝ ΛΑΤΡΕΙΩΝ το οποίο έχει αποκτήσει την αίγλη των παλαιών Πανορθόδοξων Συνδιασκέψεων (επί εποχής π.Αντωνίου) όταν συμμετήχαν όλες οι Ορθόοδξες Εκκλησίες. Ο καλοπροαίρετος ερευνητής ας μελετήσει τα πορίσματα των 5 προηγουμένων Συναντήσεων του Διορθόδοξου Δικτύου για να αντιληφθεί τη σοβαρότητα και αμεσότητά τους.
PEIRAIOS-SERAFEIM-346    Ο δε Σεβασμιώτατος Πειραιώς, ο οποίος είναι και η έμπνευση του αρθριδίου αυτού, δείχνει σε τιτλοφόρους απολογητές το δρόμο της Ορθής Απολογίας. Σε καιρούς που κάποιοι φοβούνται ακόμη και τη ΣΚΙΑ τους και δεν τολμούν να πουν τα πράγματα με το όνομά τους, όταν ακόμη και Μητροπολίτες δεν αγγίζουν το θέμα των αιρέσεων και θεωρούν μπανάλ κάθε έννοια απολογίας, ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς τολμά και τα βάζει με το Αντίχριστο Σύστημα. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στο πλήθος των ανακοινώσεων και των αντιαιρετικών φυλλαδίων ή στην επιστημονική δουλειά που κάνει στο Αντιαιρετικό του Γραφείο με τον π.Παύλο και τον Λάμπρο Σκόντζο. Αλλά και στη δουλειά που κάνει κρυφά χωρίς δημοσιότητα και που λίγοι τυγχάνει να γνωρίζουν.
Ένα είναι γεγονός. Ο Πειραιώς και ο Καρπασίας κάνουν το καθήκον τους όπως το έκαναν όλοι οι χριστιανοί οι «έτοιμοι εις απολογίαν παντί τω αιτούντι ημάς λόγον περί της εν ημίν ελπίδος με­τά πραότητος και φόβου»(Α’ Πέτρ. γ’ 15).  Μια σημείωση μόνο. Με  Φόβο Θεού και όχι ΦΟΒΟ αιρέσεων! 
Τουλάχιστον αν δεν μπορούν κάποιοι να τους μιμηθούν ας μην τους εμποδίζουν στο θεάρεστο έργο τους.
ΥΓ: Η σελίδα δεν παραβλέπει την αγωνία όλων των Μητροπολιτών για την προστασία του ποιμνίου. Αντιαιρετικό έργο έχουν να επιδείξουν και άλλοι εκλεκτοί Ιεράρχες. Το άρθρο αυτό αποτυπώνει τα συναισθήματα του αρθρογράφου μετά α) την πρόσφατη συμμετοχή του στην 6 Συνάντηση Διορθόδοξου Δικτύου στη Βουλγαρία όπου διαπίστωσε την σημασία και την αξία του έργου που επιτελείται υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Καρπασίας  και β) την ανάγνωση της απάντησης του Σεβ.Πειραιώς στον εκπρόσωπο Τύπου της Ρωμαιοκαθολικής "Εκκλησίας," όπου θαυμάσαμε το θάρρος και την τόλμη του!

πηγή:Εγκολπιο
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε