Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Χωρίς ρεύμα μέχρι το βράδυ (και βλέπουμε) η Σαντορίνη

Η ΔΕΗ δεν είχε εναλλακτική για την ηλεκτροδότηση του υπ' αριθμόν 1 τουριστικού προορισμού στην Ελλάδα

Τα χωριά ηλεκτροδοτούνται εκ περιτροπής - Οι νεφροπαθείς μεταφέρονται στην Κρήτη - Μάχη στο Κέντρο Υγείας για να διασφαλιστεί η παροχή σε οξυγόνο - Οργή κατά της ΔΕΗ από εμπόρους και καταστηματάρχες - Η ατάκα «κεριά και ζεστή μπύρα», κάνει το γύρο του κόσμου

Η Σαντορίνη είναι ο υπ' αριθμόν ένα τουριστικός προορισμός στην Ελλάδα, τουλάχιστον για φέτος.
Κι όμως. Μια βλάβη στο σύστημα ηλεκτροδότησης προκάλεσε γενικό μπλακ άουτ σε ένα νησί το οποίο επιλέγουν για τις διακοπές τους δεκάδες χιλιάδες τουρίστες απ' όλο τον κόσμο σχεδιάζοντας επί μήνες πότε θα πάνε στην Οία για να δουν το ηλιοβασίλεμα, πότε θα περπατήσουν στα σοκάκια της και θα απολαύσουν τις μοναδικές παραλίες της.

Μια βλάβη στο σύστημα αποκάλυψε ότι η ΔΕΗ δεν είχε εναλλακτική για την ηλεκτροδότηση της Σαντορίνης. Ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη δεν υπήρχαν και το μόνο που διέσωσε κάπως τα προσχήματα ήταν οι γεννήτριες που είχαν κάποιοι -λίγοι- εκ των επιχειρηματιών...


Για το λόγο αυτό συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η ταλαιπωρία κατοίκων, εμπόρων και τουριστών στη Σαντορίνη μετά το πρόβλημα ηλεκτροδότησης που δημιουργήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ύστερα από την πυρκαγιά στο εργοστάσιο παραγωγής της ΔΕΗ στο Μονολίθι.

Παρά το γεγονός ότι έχει τεθεί σε λειτουργία μια από τις κύριες μηχανές του εργοστασίου, η ηλεκτροδότηση εξακολουθεί να γίνεται εκ περιτροπής σε διάφορα χωριά του νησιού.

Ωστόσο, σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση μεταφοράς των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών από το λιμάνι της Σαντορίνης, όπου κατέφθασαν πριν από λίγη ώρα με το αρματαγωγό «Χίος» προς το Καμάρι, όπου βρίσκεται ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής του νησιού.




Η μεταφορά γίνεται με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ, καθώς το συνολικό φορτίο που πρέπει να μεταφερθεί υπερβαίνει τους 500 τόνους.

Πρόκειται για γεννήτριες συνολικής ισχύος 10 μεγαβάτ οι οποίες θα τεθούν σε λειτουργία απόψε και, μαζί με τις μονάδες του σταθμού που έχουν τεθεί σε λειτουργία, αναμένεται να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος της ζήτησης ενέργειας στο σύμπλεγμα Θήρας- Θηρασίας.

Όπως είναι φυσικό η απουσία ρεύματος έχει προκαλέσει μεγάλες δυσλειτουργίες στη ζωή του νησιού εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου με τους καταστηματάρχες να καταφεύγουν σε τρικ προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των πελατών τους.

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι νεφροπαθείς κάτοικοι της Σαντορίνης, οι οποίοι θα μεταφερθούν στην Κρήτη προκειμένου να υποβληθούν στις απαραίτητες γι' αυτούς θεραπείες. Την ίδια ώρα στο κέντρο υγείας γίνεται τιτάνια προσπάθεια από το προσωπικό για να εξασφαλιστεί η παροχή οξυγόνου σε όσους το έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια κατά της ΔΕΗ από τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες που κατηγορούν την επιχείρηση ότι δεν είχε φροντίσει να υπάρχει εφεδρική λύση παρά το γεγονός ότι η ζήτηση του ρεύματος είναι γνωστό πως χτυπάει «κόκκινο» την περίοδο του Αυγούστου.

«Μέσα σε λίγες ημέρες θα χάσουμε ό,τι πετύχαμε το προηγούμενο διάστημα» σχολιάζουν χαρακτηριστικά ορισμένοι.

Δείτε τις φωτογραφίες από τη χθεσινή φωτιά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Μονόιθο που δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο neasantorinis.gr :











Το μπλακ-άουτ κάνει το γύρο του κόσμου


Η είδηση για την διακοπή ρεύματος σε όλο το νησί της Σαντορίνης έχει κάνει το γύρο του κόσμου μιας και το νησί των Κυκλάδων αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

«Γεύμα υπό το φως το κεριών και με ζεστή μπύρα» γράφει η Huffington Post, περιγράφοντας κάπως ποιητικά το πρόβλημα ηλεκτροδότησης του νησιού. Η δημοφιλής ιστοσελίδα αναφέρει πως «οι επισκέπτες στο ελληνικό θέρετρο γευματίζουν υπό το φως των κεριών, πίνοντας ζεστή μπύρα, καθώς μια πυρκαγιά σε ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό άφησε ολόκληρο το νησί χωρίς ρεύμα, την περίοδο που η τουριστική κίνηση είναι στην αιχμή της».

«Η Δημόσια εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα ξεκίνησε την αποκατάσταση αργά την Τρίτη. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί από την πυρκαγιά στον σταθμό, τα αίτια της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστά. Η Σαντορίνη είναι ένας από τους κύριους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα, προσελκύοντας περίπου 1,7 εκατομμύρια επισκέπτες. Είναι διάσημο νησί για την θέα του και για το ηλιοβασίλεμα».

«Το νησί της Σαντορίνης, ένας από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς της Ελλάδας, χτυπήθηκε την Τρίτη από μια σαρωτική έλλειψη ενέργειας, ύστερα από πυρκαγιά στο εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας του νησιού. Το νησί είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς ξέσπασε πυρκαγιά το μεσημέρι στη μονάδα παραγωγής ενέργειας στην πρωτεύουσα του νησιού τα Φηρά», ανέφερε το γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, France24.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian έγραψε ότι οι επισκέπτες του νησιού θα δειπνήσουν υπό το φως των κεριών με ζεστή μπύρα, εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ.

Τις προβλέψεις της βρετανικής εφημερίδας για ρομαντικό δείπνο προτίμησε και η ιστοσελίδα από τη Σιγκαπούρη, straitstimes.com, που αναπαρήγαγε το δημοσίευμα. Το ιταλικό πρακτορείο RaiNews έκανε λόγο για ταλαιπωρία των επισκεπτών του νησιού, που διανύει την πιο έντονη τουριστική περίοδό του. Στη διακοπή αναφέρθηκαν τα αμερικανικά δίκτυα ABC και FoxNews μεταφέροντας, μάλιστα, τις δηλώσεις του δημάρχου Θήρας, Αναστάσιου-Νίκου Ζώρζου πως θα ξεκινούσε σταδιακά η εκ περιτροπής παροχή ρεύματος, ανά περιοχή.

«Η Σαντορίνη είναι γνωστή για τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα και τα γραφικά χωριά της που βρίσκονται σκαρφαλωμένα στους βράχους της. Αποτελεί έναν από τους πιο διάσημους προορισμούς, που προσελκύει χιλιάδες επισκεπτών κάθε χρόνο», ανέφερε  χαρακτηριστικά το δημοσίευμα του FoxNews. 

Σχόλια

11
vaggelis 14/08/201315:50η Ελλαδα γιαυτο το λογο ειναι στα χαλια της ,,,διοτι ολοι ειμαστε κακοι και κομπλεξικοι """να ψοφησει η κατσικα του γειτονα """ ασ ερθουν οι φαφλαταδες των αθηνων να φοροκλεψουν
Απάντηση
ας παει κ το παλιαμπελο14/08/201315:39Χαλαρωστε η δεη πρεπει να πουληθει κ για να γινει αυτο πρεπει πρωτα ο κοσμος να αγανακτησει μαζι της. θα βγει κ το μεγκα να μας πει ποσα χρηματα χασαμε εξαιτιας αυτου το γεγονοτος κ θα πουμε, ας παει κ το παλιαμπελο να ησυχασουμε. Ας ειναι καλα στη δεη οσοι εργαζονται για να γινε αυτο. Παντου υπαρχουν φιδια που εξυπηρετουν κυβερνητικα συμφεροντα. Παντου.
Απάντηση
Δαναος δαρειος 14/08/201315:31Καλα φοβερή διαφήμιση για το νησί !!! Μπράβο σε οποίων το σκέφτηκε !!!
Απάντηση
ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΑ14/08/201315:30ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΔΩ ΜΟΝΟ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΙΤ...ΟΙ ΜΠΑΤΙΡΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΦΡΑΠΕΔΟΜΑΓΚΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ
Απάντηση
THE GREEKS14/08/201315:25Κλασσικα ελληναρια .....για ολα φταιει το κρατος , για ολα φταιει η ΔΕΗ...... καταστηματαρχες και ειδικοτερα ολοι αυτοι οι "εξυπνοι" με τα πανακριβα ξενοδοχεια των 1000+ ευρω την ημερα γιατι δεν ειχαν εγκαταστησει γεννητριες για παν ενδεχομενο ? Οι εστιατορες και ολοι οσοι κονομανε τ'αντερα τους καθε χρονο δουλευοντας 5 μηνες και αραζοντας αλλους 7, γιατι δεν ειχατε γεννητριες ενω ειστε φουλ σε ευπαθη προιοντα ? Γιατι παντα φταιει το κρατος η καποιος αλλος κυριοι και ποτε μα ποτε εσεις η ο κακος εαυτο σας ? Σε ολο τον κοσμο υπαρχουν αστοχιες. Εδω ολοκληρη Νεα Υορκη και επαθε μπλακ αουτ η Σαντορινη θ'αποτελουσε εξαιρεση ?
Απάντηση
socrates14/08/201315:21Χιλιάδες χαμόγελα! Φυσικά πικραμένα, με ανάλογο κούνημα της κεφαλής, όπως μόνον οι νεο-Έλληνες ξέρουμε εδώ και χρόνια να κάνουμε. Α! και να γυρίσουμε κι ένα διαφημιστικό σποτάκι, για την προβολή του ελληνικού τουρισμού, σαν εκείνο το "χαριτωμένο", όπου ο Έλληνας φωτογράφος στην Πλάκα σκηνοθετεί τους δυο ξένους και τους μαθαίνει να αγκαλιάζονται! Μου φαίνεται ότι οι ξένοι μόνον για την "γραφικότητά μας" θα έρχονται! χαχαχα
Απάντηση
ΔΗΜΗΤΡΗΣ14/08/201313:48ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΛΑΜΠΡΟ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΔΕΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?.....ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΚΕΝΟ , Η ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΡΕΥΜΑ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ?....
Απάντηση
Αγύριγο κεφάλι14/08/201313:39Από ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: Παιδιά συνηθίσαμε! Μην τ΄ ανάβετε!...
Απάντηση
...14/08/201313:35Πρέπει να τους αφήσουν κανένα χρόνο χωρίς ρεύμα ... έτσι για να στρώσουν οι Φοροκλέφτες και Φοροφυγάδες της Σαντορίνης.
Απάντηση
user14/08/201315:25Είσαι ηλίθιος και προκατηλημένος.
Απάντηση
ΛΑΜΠΡΟΣ14/08/201313:31Ε, δεν πειράζει, θα κάνει μία αύξηση 25% η ΔΕΗ, λόγω "Ανάπτυξης δικτύου" ή άλλα ευφάνταστα και μια χαρά όλα.. Ανικανότητα? Όχι μωρέ..
Φωτοπουλος14/08/201312:41Χμμ...ακροαριστερο σαμποταζ μου θυμιζει

πηγή:Θέμα
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε