Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Το brand name του τουρισμού

Η Σαντορίνη ζει την εποχή της τουριστικής ευδαιμονίας της, αφού επί χρόνια προσπάθησε και προσπαθεί χωρίς σταματημό να βρίσκεται με την αξία της στην κορυφή των ταξιδιωτικών προτιμήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το brand name του τουρισμού
Γράφει η Εφη Καραγεώργου
Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου το νησί παρουσιάζοντας αύξηση 27,5% αναδείχθηκε «πρωταθλήτρια» στις αφίξεις, ανάμεσα σε όλους τους ελληνικούς προορισμούς, ενώ ρεκόρ σημείωσαν οι αεροπορικές αφίξεις και τον Ιούνιο, καθώς ήταν αυξημένες κατά 30,6%.
Αν θέλει λοιπόν η Ελλάδα να δει τι μπορεί να κάνει με τον τουρισμό της, δεν έχει παρά να δει τη Σαντορίνη. Γιατί η Σαντορίνη είναι μια ξεχωριστή υπόθεση, πολύ έξω από τα ελληνικά τουριστικά δεδομένα. Είναι αποτέλεσμα ουσιαστικών προσπαθειών των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο νησί και αναζητούν διαρκώς τρόπους να το κρατάνε στην κορυφή του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.
Η αλήθεια είναι ότι η Σαντορίνη έχει μια μεγάλη και σπουδαία «προίκα» από τη φύση της, που την καθιστά στην κυριολεξία μοναδική! Είναι η ίδια δημιούργημα ενός ηφαιστείου, κατά έναν τρόπο, που δεν έχει όμοιό του. Τα πλοία μπορούν και διαπλέουν τον μεγάλο κρατήρα αυτού του ηφαιστείου, με τους επιβάτες του να έχουν τη δυνατότητα να παρατηρούν μαγεμένοι τα ικριώματα της Καλντέρας, που έχει τη μορφή εκλειπτικής και ο μεγάλος άξονας της αγγίζει τα 11 χιλιόμετρα.
Το brand name του τουρισμού
Στο κέντρο αυτής της βαθιάς χοάνης, που κατακλύζεται από θάλασσα υπάρχουν σήμερα τα νησιά με τους κρατήρες του ηφαιστείου, δύο εντυπωσιακά χαμηλά βουνά από κάθε είδους λάβα, πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Καλντέρα
Οι ηφαιστειολόγοι λένε ότι οι μεγάλοι κάθετοι γκρεμοί της Καλντέρας είναι ένα τεράστιο ανοικτό γεωλογικό μουσείο, αλλά και ένα εντυπωσιακό ταμπλό για παρατηρήσεις και θαυμασμό από τους επισκέπτες, ακόμη κι αν αυτοί δεν έχουν ούτε σχέση ούτε και κανένα ενδιαφέρον με τη γεωλογία.
Το brand name του τουρισμού
Στη θέα της και μόνο η καλντέρα κόβει την ανάσα, είτε την κοιτάς από ψηλά προς τη θάλασσα είτε από τη θάλασσα προς τα πάνω. Το ηφαίστειο είναι η μεγάλη μήτρα των θαυμάτων για τη Σαντορίνη. Με ένα ηφαιστειακό παρελθόν μερικών εκατομμυρίων ετών να την ακολουθεί και με τη μεγαλύτερη ηφαιστειακή έκρηξη από καταβολής κόσμου να έχει διαμορφώσει τη σημερινή εικόνα της, η Σαντορίνη είναι από μόνη της ένας παγκόσμιος ταξιδιωτικός μαγνήτης.
Αυτό τον μεγάλο μαγνήτη πήραν στα χέρια τους οι επιχειρηματίες και οι ταξιδιωτικοί παράγοντες του νησιού και τον αξιοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για να φέρνουν κόσμο στο νησί. Κάθε χρόνο η Σαντορίνη προτείνει στον επισκέπτη της κάτι καινούριο, ανακατεύοντας τα υπάρχοντά της με εκπληκτικό τρόπο. Φέτος είναι η χρονιά της γεύσης: «2013 Year of Gastronomy Santorini». Ετσι προβάλλεται το νησί σε όλο τον κόσμο, με τις γεύσεις του, όπως η φάβα, τα τοματίνια, τα σταφύλια, το κρασί. Τα ηφαιστειακά χώματα τούς προσδίδουν μοναδικές γεύσεις κι αυτό η Σαντορίνη όχι μόνο το ξέρει, αλλά το προβάλλει, επενδύοντας τουριστικά στη μοναδικότητα των προϊόντων της.
Γάμος στη Σαντορίνη. Αλλη μία ατραξιόν και πηγή εσόδων
Γάμος στη Σαντορίνη. Αλλη μία ατραξιόν και πηγή εσόδων
Οι αμπελώνες της Σαντορίνης είναι και αυτοί διάσημοι. Από το μεσαιωνικό Vinsanto, με τη διφορούμενη ονομασία (Κρασί της Σαντορίνης ή Αγιο Κρασί; Vino Santo) μέχρι το «Αθήρι» και το «Νυχτέρι», όλα μυρίζουν λάβα και έχουν τη σφραγίδα του ηφαιστείου. Διαβάζοντας όσα είπε αυτές τις μέρες για τον τουρισμό ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιώργος Προβόπουλος, ο νους μου πήγε αυτόματα στη Σαντορίνη. «Ο ελληνικός τουρισμός πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστικός», είπε σε ομιλία του σε ημερίδα της ΤτΕ, με θέμα τον Τουρισμό.
Ιδανικό μοντέλο
Οποιος ψάχνει για μοντέλο δεν έχει παρά να δει τη Σαντορίνη, που προσπαθεί χρόνια με συνέπεια και σοβαρότητα να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του παγκόσμιου τουρισμού. Και τα καταφέρνει. Αρκεί να εντρυφήσει κάποιος στην αίτηση που έκανε η Σαντορίνη για να γίνει η φάβα της προϊόν ονομασίας προέλευσης. Μέχρι και δείγμα από προϊστορική φάβα, που βρέθηκε στις αρχαιολογικές ανασκαφές στο Ακρωτήρι επικαλέσθηκε για να πετύχει τη σφραγίδα της μοναδικότητας του προϊόντος της.
Το Black Rock Studio θεωρείται ένα από τα κορυφαία στούντιο ηχογράφησης στον κόσμο. Εμπνευστής, ιδρυτής και ιδιοκτήτης είναι ο Κωστής Καλημέρης, έμπειρος παραγωγός με πολύχρονη παρουσία στη δισκογραφί
Το Black Rock Studio θεωρείται ένα από τα κορυφαία στούντιο ηχογράφησης στον κόσμο. Εμπνευστής, ιδρυτής και ιδιοκτήτης είναι ο Κωστής Καλημέρης, έμπειρος παραγωγός με πολύχρονη παρουσία στη δισκογραφία...
Η ίδια η Σαντορίνη ψηφίστηκε ως το καλύτερο νησί στον κόσμο (World's Best Awards 2011), από το «Travel + Leisure New York, NY». Το ίδιο και μία από τις φημισμένες παραλίες της, η «Κόκκινη Παραλία» στο Ακρωτήρι, η οποία έχει βρεθεί στην πρώτη θέση της λίστας με τις καλύτερες παραλίες στον κόσμο.
Γενικά οι παραλίες της αποτελούν αξιοθέατα, όπως οι «Μαύρες Παραλίες» στο Καμάρι και στην Περίσσα, η «Ασπρη Παραλία», δίπλα στην Κόκκινη και η Βλυχάδα, με τους μοναδικούς σχηματισμούς της λάβας στην άκρη της θάλασσας.
Το ηφαίστειο το επισκέπτονται καθημερινά περίπου 2.500-3.000 τουρίστες.
Το ηφαίστειο το επισκέπτονται καθημερινά περίπου 2.500-3.000 τουρίστες.
Με δύο εξαιρετικά σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και δύο σπουδαία Μουσεία με εξαιρετικά ευρήματα, η Σαντορίνη έχει στο τουριστικό της οπλοστάσιο δύο ακόμη μοναδικά όπλα: Ο επισκέπτης της έχει τη δυνατότητα να περπατήσει στους προϊστορικούς δρόμους μιας από τις αρχαιότερες πόλεις στη Μεσόγειο. Είναι η πόλη που έθαψε κάτω από τόνους λάβας και κίσσηρης η μεγάλη Μινωική έκρηξη του 1613 π.Χ. Είναι η πόλη που την επισκέπτονται καθημερινά μερικές χιλιάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη.
Και δεν είναι μόνο αυτή η πόλη. Μια άλλη αρχαία πόλη των Γεωμετρικών χρόνων έχει ανασκαφεί στην κορυφογραμμή του Μέσα Βουνού, μια πόλη που τα ερείπιά της αγγίζουν σήμερα τον ουρανό, με ανεμπόδιστη πανοραμική θέα στο Αιγαίο: η Αρχαία Θήρα.
Τον αρχαιολογικό χώρο στο Ακρωτήρι, που ξανάνοιξε από πέρυσι, τον επισκέπτονται περίπου 2.500 επισκέπτες.
Τον αρχαιολογικό χώρο στο Ακρωτήρι, που ξανάνοιξε από πέρυσι, τον επισκέπτονται περίπου 2.500 επισκέπτες.
Η Σαντορίνη σέβεται τα υπάρχοντά της και σήμερα, σε καιρό βαθιάς οικονομικής κρίσης, το νησί είναι γεμάτο κόσμο από την αρχή της σεζόν.
Στη Μεσόγειο
Ενας από τους 20 πιο δημοφιλείς προορισμούς
Η Σαντορίνη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των 20 δημοφιλέστερων προορισμών της Μεσογείου, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr. Το Ημεροβίγλι και τα Φηρά φιγουράρουν στην 1η και τη 2η θέση της λίστας και στην τρίτη βρίσκεται το Κάπρι της Ιταλίας.
Μέχρι και δείγμα προϊστορικής φάβας επιστρατεύτηκε για να αποκτήσει το προϊόν ονομασία προέλευσης. Ετσι φέτος, χρονιά της γεύσης, φιγουράρει ψηλά στη λίστα με τα τοπικά προϊόντα.
Μέχρι και δείγμα προϊστορικής φάβας επιστρατεύτηκε για να αποκτήσει το προϊόν ονομασία προέλευσης. Ετσι φέτος, χρονιά της γεύσης, φιγουράρει ψηλά στη λίστα με τα τοπικά προϊόντα.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ακόμα πως:
Το ηφαίστειο το επισκέπτονται καθημερινά περίπου 2.500-3.000 τουρίστες. Τον αρχαιολογικό χώρο στο Ακρωτήρι, που ξανάνοιξε από πέρυσι, τον επισκέπτονται περίπου 2.500 επισκέπτες. Στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Θήρας, πάνω στο Μέσα Βουνό της Σαντορίνης, ανεβαίνουν κάθε μέρα περίπου 1.000 τουρίστες.
Στο αρχαιολογικό Μουσείο της Προϊστορικής Θήρας, στα Φηρά, αλλά και στο Αρχαιολογικό Μουσείο με τα αρχαϊκά ευρήματα από την Αρχαία Θήρα, που βρίσκεται και αυτό στα Φηρά, οι επισκέπτες ξεπερνούν τους 1.500 καθημερινά.
Τέλος, λίγοι γνωρίζουν ότι στη Σαντορίνη λειτουργεί σήμερα ένα από τα πιο σημαντικά Studio ηχογράφησης στον κόσμο. Το Black Rock Studio ψηφίστηκε «Καλύτερο Νέο Studio Ηχογράφησης στον Κόσμο» από το Audio Pro International (Industry Excellence Awards 2009).
Eρωτας με την πρώτη ματιά
Η Αντζελίνα Τζολί γνώρισε τη Σαντορίνη ως Λάρα Κροφτ στα γυρίσματα της ταινίας Tomb Raider 2 το 2002. Aπό τότε φέρεται να έχει επισκεφτεί πάλι το νησί με την οικογένειά της, μαγεμένη και αυτή, όπως δεκάδες διασημότητες, από τις ομορφιές του.

πηγή:Έθνος
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε