Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

Προτιμούν τη μετανάστευση από τη νησιωτική Ελλάδα οι άνεργοι γιατροί


Προτιμούν να ξενιτευτούν από το να εργαστούν με δωδεκάμηνη θητεία σε δημόσιες μονάδες υγείας στη νησιωτική Ελλάδα. Παρά την υψηλή ανεργία, η οποία ξεπερνά το 37%, οι γιατροί λένε «όχι» σε θέσεις προκηρύσσει το υπουργείο Υγείας. Από την πρόσφατη προκήρυξη για 403 θέσεις δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον για τις 95. Από αυτές, οι 18 αφορούν δημόσιες νοσοκομειακές μονάδες σε νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου και της Κρήτης και οι υπόλοιπες μικρότερες μονάδες του ΕΣΥ, σε απομακρυσμένες περιοχές.

Οι θέσεις θα επαναπροκηρυχθούν τις επόμενες μέρες ή θα καλυφθούν με προσωπικό από γειτονικές μονάδες. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρξει και νέα προκήρυξη για 160 μόνιμες θέσεις γιατρών ΕΣΥ.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Υγείας, η απροθυμία κάλυψης των θέσεων οφείλεται στις σχετικές χαμηλές απολαβές που έχουν οι θέσεις επικουρικών γιατρών. Οι μηνιαίες απολαβές κυμαίνονται από 1.000 έως 1.300 ευρώ, ανάλογα από την ειδικότητα και τον αριθμό των εφημεριών που θα πραγματοποιήσει κάθε γιατρός.
Για την κάλυψη των νησιωτικών περιοχών, το υπουργείο Υγείας θα ανακοινώσει τη στελέχωση των τοπικών μονάδων (Κέντρα Υγείας, νοσοκομεία, Περιφερειακά Ιατρεία) με γιατρούς, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ. Ορισμένες ημέρες και ώρες της εβδομάδας, οι συμβεβλημένοι ιδιώτες γιατροί θα καλούνται να εξετάζουν ασθενείς στις μονάδες του ΕΣΥ, αντί για το ιατρείο τους.
Στο εξωτερικό
Από τα στοιχεία του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) προκύπτει ότι το 37,5% των μελών του είναι άνεργοι ή υποαπασχολούνται. Οι περισσότεροι από τους ανέργους επιλέγουν να εργαστούν στο εξωτερικό, όπου οι αμοιβές είναι αρκετά υψηλότερες απ΄ ό,τι στη χώρα μας.
Η Γερμανία παραμένει η πρώτη χώρα προορισμού των άνεργων γιατρών, οι οποίοι αμείβονται με 3.500 έως 8.000 ευρώ, ανάλογα με την ειδικότητα και τον βαθμό τους. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 6.500 Ελληνες γιατροί εργάζονται στη συγκεκριμένη χώρα. Μισθούς?μαμούθ δίνουν και αραβικές χώρες, όπου ένας Ελληνας γιατρός μπορεί να εισπράττει 7.000 ευρώ τον μήνα, ακόμη και για μερική απασχόληση.
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε