Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Η Γερμανία εβδομήντα και ογδόντα χρόνια μετά…


            Για τη βαθιά κρίση που διερχόμαστε στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ως Έλληνες, δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε και να μεταθέτουμε τις δικές μας πολλές και σοβαρότατες ευθύνες στους "κακούς ξένους". Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παρασιωπούμε και την αρνητική στάση των εταίρων μας στην κρίση που διερχόμαστε, ιδιαίτερα της Γερμανίας. Οι Γερμανοί δεν είναι αυτό που θέλουν να φαίνονται, δεν είναι οι άψογοι, οι εργατικοί, οι οικονόμοι, που τάχθηκαν να τιμωρούν τους τεμπέληδες και μη παραγωγικούς εταίρους τους. Οι Γερμανοί ξεχνούν ότι όταν η πατρίδα τους, μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν ηττημένη και καθημαγμένη οι Έλληνες την βοήθησαν να αναπτυχθεί οικονομικά και κοινωνικά Αντίθετα οι Γερμανοί πλήγωσαν  την Ελλάδα και γενικά την Ευρώπη.

Φέτος είναι τα 70 χρόνια από την γενοκτονία των Ελλήνων στα Καλάβρυτα, τότε που όλοι οι άνδρες της μαρτυρικής κωμόπολης δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από τους Γερμανούς. Φέτος  είναι και τα 80 χρόνια από την άνοδο του Χίτλερ και των εθνικοσοσιαλιστών  στην εξουσία της Γερμανίας, την οποία χρησιμοποίησαν για να αιματοκυλίσουν την Ευρώπη και να οδηγήσουν εκατομμύρια αθώων ανθρώπων σε μαρτυρικό θάνατο. Γερμανικοί επιχειρηματικοί κύκλοι   συνέβαλαν εξάλλου στην αύξηση της διαφθοράς στην Ελλάδα, χωρίς μάλιστα να πληρώσουν για την παράνομη συμπεριφορά τους. Γερμανοί ακόμη θέρμαιναν την οικονομία μας και συνέβαλαν στην καταναλωτική μανία των Ελλήνων, προς το ίδιο συμφέρον τους. Οι Γερμανοί τέλος ήξεραν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και δεν μιλούσαν….
            Η κυρία Μέρκελ και γενικά η πολιτική ηγεσία της Γερμανίας δεν δείχνει καμία ταπεινοφροσύνη από το τόσο βεβαρημένο παρελθόν της. Αντίθετα αποπνέει έναν αφόρητο εγωισμό και μιαν αλαζονεία που ενοχλεί βαθύτατα. Δίνει την εντύπωση ότι αγωνίζεται και πετυχαίνει να πάρει τη ρεβάνς στην Ευρώπη από τις ήττες των συμπατριωτών της  στον Α' και στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Δίνει την εντύπωση ότι μετά από αιώνες πολέμων κατορθώνει να ηγεμονεύσει στην Ευρώπη, τώρα όχι με τα όπλα, αλλά με το χρήμα. Και τώρα η νίκη της είναι εύκολη, μια και έχει να αντιμετωπίσει αδύναμους αντιπάλους. Η Γαλλία, η Ιταλία και οι άλλες χώρες της Ε.Ε. δεν μπορούν να της αντισταθούν και η Αγγλία ζει στον κόσμο της και κοιτάζει, όπως πάντα, μόνο το δικό της συμφέρον. 
              Όταν οι Σουμάν και Ντε Γκάσπερι συμφώνησαν με τον Αντενάουερ να προχωρήσουν στη μεταξύ τους συνεργασία και να βοηθήσουν έτσι την ηττημένη  Γερμανία να ορθοποδήσει, ασφαλώς δεν πίστευαν ότι θα εξελιχθεί σε ένα οικονομικό γίγαντα, που θα καταπιέζει τους λαούς της Ευρώπης. Τώρα είναι η ιστορική ευθύνη των Ευρωπαίων ηγετών να βρουν τρόπους περιορισμού  της γερμανικής ισχύος. Αλλιώς οι λαοί της Ευρώπης θα ζουν με μια επίφαση ελευθερίας, ενώ στην ουσία θα είναι υπόδουλοι της Γερμανίας.-
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε