Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Κρύβουμε τις τοιχογραφίες και προβάλουμε (μόνο) τους ψευτοκεφτέδες!!!!

Στο δημοσίευμα του CNN έρχεται να επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά το λάθος που άλλοι καλοπροαίρετα και άλλοι για συγκεκριμένους λόγους κάνουν, στην προσπάθεια τους να προβάλουν την Ελλάδα στο Εξωτερικό, για τουριστικούς λόγους. Τις περισσότερες φορές, για να μην πούμε όλες, ο ΕΟΤ, το αρμόδιο Υπουργείο, αλλά και ορισμένοι φορείς κάθε τουριστικού προορισμού, βάζουν πάνω από την προσπάθεια της σωστής προβολής την δική τους προβολή με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην επιτυγχάνεται ο στόχος αλλά και να μας χλευάζουν οι ίδιοι οι ξένοι, προς τους οποίους υποτίθεται ότι απευθυνόμαστε.

Ξεχνούν τους λόγους για τους οποίους έρχονται οι επισκέπτες μας στην Ελλάδα και αντί να τους προβάλλουν τους βάζουν στο περιθώριο και προωθούν τον λεγόμενο « Θεματικό τουρισμό» που καλώς βέβαια και αυτός προβάλλεται αλλά η προβολή του δεν πρέπει να ξεπερνά τα πραγματικά πλεονεκτήματα που έχει η χώρα για τα οποία την επιλέγουν οι επισκέπτες.
Για παράδειγμα το 90% των επισκεπτών έρχεται στη Σαντορίνη, όχι γιατί είδε μια φωτογραφία ενός ψευτοκεφτέ, αλλά γιατί είδε την ανεπανάληπτη θέα στην καλντέρα της.
ένα πολύ μικρό ποσοστό έρχεται για τον ήλιο και τις παραλίες μας και ένα ακόμα μικρότερο για να επισκεφθεί τις αρχαιότητές μας, τα φυσικά μνημεία μας. Κάποιοι ίσως για να απολαύσουν όλα τα παραπάνω.
Το πρόβλημα λοιπόν σε ότι αφορά την σωστή προβολή κάθε τόπου είναι οι προτεραιότητα που βάζει κάποιος, που υπεύθυνα έχει αναλάβει να προβάλει την εικόνα μας στο εξωτερικό.
Οι ξένοι μας χλευάζουν διότι ενώ έχουμε τόσα όπλα να χρησιμοποιήσουμε για να προσελκύσουμε επισκέπτες στην χώρα μας εμείς καταπιανόμαστε με βλακείες , όπως αυτό το πραγματικά απαράδεκτο βίντεο και σλόγκαν που χρησιμοποιεί ο ΕΟΤ.
Μου θυμίζει η όλη υπόθεση τις τοιχογραφίες της Σαντορίνης.
Τις οποίες χρησιμοποιήσαμε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων για να δείξουμε την ιστορία μας σε όλο τον πλανήτη και στην συνέχεια τις κλειδώσαμε σε ένα σκοτεινό υπόγειο μιας αποθήκης ,σε σημείο που όχι μόνο δεν μπορεί να τις δει ανθρώπου μάτι, αλλά που δεν γνωρίζουμε και εάν είναι εξασφαλισμένη η προστασία τους.
Τις τοιχογραφίες που θα μπορούσαν να κοσμούν τα έντυπα του ΕΟΤ εμείς τις πετάξαμε σε υπόγεια και αντί για αυτές προτείναμε την βλακεία του « Υοu are Here !!!!!»
Κρύβουμε τις τοιχογραφίες και προβάλουμε τους ψευτοκεφτέδες !!!!!!!
Καλά κάνουν και μας χλευάζουν…. Έχουν δίκιο….

ΥΣ
Εάν κάνετε μια επίσκεψη στο
site του ΕΟΤ visitgreece.gr, μην περιμένετε να δείτε φωτογραφίες από την καλντέρα , το Ακρωτήρι , τις παραλίες μας κ.λ.π. Ένα πιάτο φάβα θα δείτε….. τοματάκια και δυo τσαμπιά σταφύλια !!!!!!!!!!!
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε