Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013

Η “ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ” ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ,Ο ΠΑΠΙΚΟΣ “ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ” ΝΑΞΟΥ , ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΩΝΓράφει ο  Παναγιώτης  Τελεβάντος


Διαβάσαμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Παπικού “Αρχιεπίσκοπου” Νάξου, Τήνου, Άνδρου και Μυκόνου Νικόλαου, στην εφημερίδα «Κυκλαδική» της Νάξου στο δημοσιογράφο κ. Νικόδημο Λιανό.

Από τη συνέντευξη παραθέτουμε την ακόλουθη ερώτηση και απάντηση του Παπικού “Αρχιεπισκόπου” Φραγκίσκου:

ΕΡΩΤΗΣΗ:

“Η επιλογή του συγκεκριμένου Ποντίφικα μπορεί να βοηθήσει στην ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα σε Καθολικούς και Ορθόδοξους;”

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

“Ναι, διότι πιστεύω πως για να βελτιωθούν οι σχέσεις των δύο Αδελφών Εκκλησιών Καθολικής και Ορθοδόξου χρειάζεται η αρετή της ταπεινοσύνης και από τις δυο μεριές.

Σήμερα αυτή η αρετή είναι το ιδιαίτερο χάρισμα του Πάπα Φραγκίσκου. Την ίδια αυτή αρετή διαθέτει και ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Έχω μάλιστα προσωπική εμπειρία από επίσκεψη μου στο Φανάρι.

Εξ άλλου τι άλλο μπορεί να σημαίνει το γεγονός ότι, την ημέρα της Θείας Λειτουργίας που τέλεσε ο Πάπας Φραγκίσκος για την ανάληψη των καθηκόντων του, ήταν παρών για πρώτη φορά μετά το 1054 και ο  Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος;

Είμαι λοιπόν βέβαιος ότι θα βελτιωθούν οι σχέσεις των δύο αδελφών Εκκλησιών Καθολικής και Ορθοδόξου." 

Δεν θα αποφύγω τον πειρασμό να σχολιάσω την τελευταία πρόταση της απάντησης του Εκλαμπρότατου “Αρχιεπισκόπου”. 

“Δεν νομίζω πως είναι μόνο τυχαίο το γεγονός ότι σήμερα η Εκκλησίας κατέχει τρία Α. Τον Πάπα Φραγκίσκο τον Α, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο τον Α και τον Αρχηγό της τον Ιησού Χριστό που είναι το Α και Ω.”

Με συγχωρείτε, Εκλαμπρότατε, αλλά μέχρι τώρα νόμιζα ότι - αν και αιρετικός - είστε τουλάχιστον σοβαρός. 

Λυπάμαι να παρατηρήσω ότι η ελπίδα σας ότι η βελτίωση των σχέσεων του Βατικανού με την Ορθοδοξία θα γίνει επειδή ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ο πρώτος Οικουμενικός Πατριάρχης που φέρει αυτό το όνομα και ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ο πρώτος Πάπας που φέρει το όνομα Φραγκίσκος, στερείται και της πιο στοιχειώδους σοβαρότητας.Εδωσε ήδη ικανότατα δείγματα γραφής με τη συμπεριφορά του προς τις ορθόδοξες αντιπροσωπείες που πήγαν στο Βατικανό. 

Και προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη με σκαιότητα συμπεριφέρθηκε και την Εκκλησία της Ρωσίας με υπεροψία και περιφρόνηση αντιμετώπισε. 

Και αυτά πότε;

Οταν - όπως ομολογεί και ο Παπικός “Αρχιεπίσκοπος” Νάξου - για πρώτη φορά Οικουμενικός Πατριάρχης μετέβη στο Βατικανό για την ενθρόνιση του Πάπα.!!!

Περιττές οι λοιπές συστάσεις για την ταπείνωση του Πάπα Φραγκίσκου. Εκτός και αν με τον όρο ταπείνωση ο Εκλαμπρότατος εννοεί τις θεατρικές παραστάσεις Ιησουιτισμού.Ο ΠΑΠΙΚΟΣ “ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ” ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΩΝ

Διαβάσαμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Παπικού “Αρχιεπίσκοπου” Νάξου, Τήνου, Άνδρου και Μυκόνου Νικόλαου, στην εφημερίδα «Κυκλαδική» της Νάξου στο δημοσιογράφο κ. Νικόδημο Λιανό.

Από τη συνέντευξη παραθέτουμε την ακόλουθη ερώτηση του δημοσιογράφου, αλλά και την απάντηση του Παπικού “Αρχιεπισκόπου”: 

ΕΡΩΤΗΣΗ:

“Σας ξάφνιασε η απόφαση του Κονκλάβιου από τη στιγμή που με βάση τα προγνωστικά ο Πάπας Φραγκίσκος ο Α΄ δεν ήταν στα φαβορί;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

“Η απόφαση  του Κονκλαβίου δε με ξάφνιασε καθόλου, διότι γνωρίζω ότι οι εκλέκτορες Καρδινάλιοι δε σκέπτονται όπως οι δημοσιογράφοι και τα Γραφεία στοιχημάτων, αλλά με τη συνείδησή τους και την αγάπη τους για την Εκκλησία.

Η Εκκλησία πιστεύει ότι στο Κονκλάβιο δεν έχουν ενεργό ρόλο μόνο οι εκλέκτορες αλλά και το Άγιο Πνεύμα το οποίο ενεργεί και φωτίζει το νου και την καρδιά τους για να ψηφίσουν τον άνθρωπο, που ο Θεός έχει επιλέξει.”

Αντί σχολίου για τη δήλωση του Παπικού Αρχιεπισκόπου ότι οι Καρδινάλιοι ψηφίζουν με γνώμονα τη συνείδησή τους και την αγάπη τους προς την Εκκλησία, υπό το φωτισμό μάλιστα του Αγίου Πνεύματος, παραθέτουμε την πιο κάτω φωτογραφία:


Νομίζουμε ότι μιλά αρκούντως ικανοποιητικά για το ήθος και τη συνείδηση των καρδιναλίων και την αγάπη τους προς την Εκκλησία, που - κατά τον Παπικό “Αρχιεπίσκοπο” Νάξου πάντοτε - ταυτίζεται με το Βατικανό.!!!

Εχετε δίκαιο Εκλαμπρότατε! 

Η παρουσία του Αγίου Πνεύματος στο κονκλάβιο και στους Αγιότατους καρδινάλιους είναι ευκρινέστατη στη φωτογραφία.!!!

πηγή:panayiotistelevantos
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε