Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

«Ολική Επαναφορά» της Ελλάδας στον Τουρισμό για το 2013

Την «ολική επαναφορά» της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού προβλέπουν οι μεγαλύτεροι «Τour Οperators» του κόσμου για το 2013, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η επιθυμία για διακοπές δίπλα σε ηλιόλουστες θαλάσσιες ακτές κερδίζει συνεχώς έδαφος εντός και εκτός Ευρώπης με την Ελλάδα να πρωταγωνιστεί παρά την ύφεση και την κρίση χρέους, που απέτρεψε τα προηγούμενα χρόνια, την προσέλευση αρκετών χιλιάδων τουριστών, κυρίως, από τη Γερμανία.

Στην έκθεση για τον Τουρισμό (ΙΤΒ), που πραγματοποιήθηκε, αυτή την εβδομάδα, στο Βερολίνο ανακοινώθηκε ότι οι κρατήσεις για την Ελλάδα από τη Γερμανία, τη Βρετανία και την Ολλανδία αυξήθηκαν, ήδη, για το καλοκαίρι του 2013 κατά 10%.

Το 2012 τα έσοδα από τον τουρισμό στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 4,6% , σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας στα 9,89 δισ. ευρώ  ενώ οι αφίξεις από τη Γερμανία είχαν σημειώσει πτώση 20%.

Φέτος, ωστόσο οι κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα από Γερμανούς ανέβηκαν κατά 30% (μέχρι τις 5 Μαρτίου) και αναμένεται σύμφωνα με τη γερμανική Alltours περαιτέρω αύξηση.

«Η τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα ξεπέρασε την κρίση των τελευταίων δύο ετών και επανήλθε στην κορυφή» δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής της Alltours, Βίλι Φερχάβεν.

Την ίδια άποψη συμμερίζονται και τα στελέχη της TUI, τόσο για την αύξηση των κρατήσεων από τη Γερμανία, όσο και από την Βρετανία και την Ολλανδία για το 2013.

Η ίδια εξάλλου η Καγκελάριος της Γερμανίας, επισκεπτόμενη το ελληνικό περίπτερο για τον Τουρισμό στο Βερολίνο δήλωσε ότι «εύχομαι οι ευρωπαϊκές χώρες και ονομάζω την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία, οι οποίες είναι φημισμένες για τον Τουρισμό να έχουν φέτος καλά αποτελέσματα καθώς σε αυτές τις χώρες είναι επιβεβλημένη η ανάπτυξη υπό τις παρούσες συνθήκες και όλο πρέπει να προσπαθήσουμε για να επιστρέψουν οι άνθρωποι στις δουλειές τους».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) προβλέπει αύξηση κατά 2 έως 3% για την Ευρώπη, υπ΄αριθμόν 1 τουριστικό προορισμό του κόσμου για το 2013.


πηγή:βΉΜΑ
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε