Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

Η Σαντορίνη της Dorothy Burr ThompsonΗ  Dorothy Burr Thompson (1900-2001) υπήρξε γνωστή αρχαιολόγος. Επισκεπτόταν πολύ συχνά την Ελλάδα. Ενώ δώρισε τη φωτογραφική της συλλογή στην Αμερικανική Σχολή Κλασσικών Σπουδών Αθήνας.  Η συλλογή, που εκτείνεται χρονικά από το 1923 μέχρι και το 1955, περιλαμβάνει φωτογραφίες από τα ταξίδια της Thompson στην Ελλάδα την Τουρκία και την Ιταλία. Πέρα από τις αρχαιολογικές πληροφορίες, οι φωτογραφίες της καταγράφουν τοπία, κτήρια, έθιμα και επαγγέλματα που έχουν εκλείψει. Τα αρχεία της μπορούν να εντοπιστούν http://www3.ascsa.edu.gr/archives/ . Η Σχολή επίσης δημιούργησε μια εκπληκτική ιστοσελίδα για το έργο της το φωτογραφικό η οποία διανθίζεται με πραγματικές εικόνες μιας άλλης εποχής.   Ας ανατρέξουμε και εμείς με τη σειρά μας ενδεικτικά στην Οία του 1934, στα Φηρά του 1925 , στο Μεγαλοχώρι του 1925 στην Παναγιά του Λαγκαδιού στο Κοντοχώρι  , σε μια εκπληκτική φωτογραφία των Φηρών ( που εννοείται ότι δεν έχει καμία σχέση με το σήμερα )  και σε μια βεγγέρα εκείνης της χρονιάς…κάπου στη Σαντορίνη…. Και ας αναλογιστούμε το σήμερα…..! 

πηγή:kallistorwntas
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε